Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μας - σας - πήραν χαμπάρι!!

Κοίτα πως τα φέρνει η... τάνα η ζωή. Στη Σουηδία που δεν έχει μπουγάτσες, ασχολήθηκαν με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Σούπερ Λίγκα. Και κοιτάξτε ανάλυση που έκαναν οι μάγκες. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πρόκειται για την σελίδα Svenskafans.com που έχει τίτλο στο θέμα: «Άγγελοι και δαίμονες…»
Αρχικά οι Σουηδοί αναφέρουν: «Ήδη μετά από πέντε αγωνιστικές η Ελληνική SuperLeague μπορεί να χωριστεί σε κλαμπ. Οι άγγελοι και οι δαίμονες. Οι άγγελοι παίζουν καθαρά και οι δαίμονες παίζουν με άσχημο τρόπο».
Συνεχίζοντας τονίζουν ότι πολλές φορές η στατιστική λέει ψέματα, αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να διερευνηθούν.
«Ήδη υπάρχουν δέκα «δαίμονες» με περισσότερες από 15 κίτρινες κάρτες. Οι χειρότεροι δαίμονες είναι ΠΑΟΚ και Εργοτέλης με 19. Αρχάγγελος (τι ωραία που τα γράφουν…) είναι ο Ολυμπιακός με τέσσερις κίτρινες σε πέντε παιχνίδια».
Η ανάλυση συνεχίζεται με μεσότιτλο: «Κατοχή και κάρτα»
Αναφέρουν οι Σουηδοί που ασχολούνται με τα παράξενα του Ελληνικού πρωταθλήματος: «Το εύλογο είναι οι ομάδες με περισσότερες σωστές πάσες, θα έχουν και λιγότερα φάουλ, σε σχέση με ομάδες που κυνηγούν την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες, συνολικά 401. Αυτό είναι νούμερο διπλάσιο από τους αντιπάλους τους . Παρά το γεγονός αυτό , ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες κάρτες (διπλάσια) από τους αντιπάλους του. ( 17-9 ). Ο ΠΑΟΚ υπερέχει περίπου στο 85 τοις εκατό από τους αντιπάλους του σε εύστοχες πάσες. ( 354-191 ), αλλά έχει ταυτόχρονα και τις περισσότερες προειδοποιητικές κάρτες (19-17 ) . Ο Άρης έχει οριακά περισσότερες πάσες από τους αντιπάλους τους, αλλά σαφώς περισσότερες κίτρινες κάρτες ( 17-11 ).
Αυτός που επιβεβαιώνει την ανάλυση είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει 69 περισσότερες πάσες ( 351-208 ) , ενώ οι αντίπαλοί τους είχαν σχεδόν πέντε φορές περισσότερες κίτρινες ( 4-19 )».
Η ανάλυση των Σουηδών συνεχίζεται με τα φάουλ σε συνδυασμό με τις κάρτες σε ένα ακόμη συμπέρασμα που βγαίνει:
«Η κατοχή αποδεικνύεται άχρηστη για να μας εξηγήσει πως δίνονται τόσες κάρτες, αυτό όμως το κάνει ο αριθμός των φάουλ. Οι κάρτες θα πρέπει να διαιρούνται ομοιόμορφα με τον αριθμό των φάουλ..
Κάποιοι «δαίμονες» έχουν περισσότερα από 100 φάουλ. ΠΑΟΚ ( 104 ) , Εργοτέλης ( 103 ) , Παναθηναϊκός ( 101) και ΟΦΗ ( 101 ). Ο «αρχάγγελος» και η μόνη ομάδα με λιγότερα από 70 φάουλ σε βάρος του είναι ο Ολυμπιακός που διέπραξε μόνο 67 φάουλ . Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει τις περισσότερες κάρτες γιατί έκανε τα περισσότερα φάουλ και ο Ολυμπιακός έχει το χαμηλότερο αριθμό καρτών , γιατί οι παίκτες του έδωσαν τα λιγότερα φάουλ…» Για δείτε και το παρακάτω…
«Το πιο ενδιαφέρον πράγμα είναι το πόσα ελεύθερα λακτίσματα απαιτούνται για να πάρει μία ομάδα κάρτα. Εδώ οι αριθμοί ξεχωρίζουν.
Ένας Ολυμπιακός μπορεί να κλωτσήσει έναν αντίπαλο 16.75 φορές πριν διαιτητής του κουνήσει την κάρτα . Ο ΟΦΗ έχει επίσης πολύ υψηλό ποσοστό, με 14,43. Αυτές είναι οι δύο ομάδες με πάνω από δέκα φάουλ ανά κίτρινη κάρτα . Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι κοντά με 9,88
Από την άλλη πλευρά ένας παίκτης του ΠΑΟΚ χτυπάει μόνο 3,76 φορές προτού πάρει κάρτα!» (Αυτό εξηγείται και στον πίνακα(!!) των Σουηδών, όπου ο ΠΑΟΚ έχει 104 φάουλ και 19 κάρτες. Έτσι προκύπτει και η διαίρεση με την μία κάρτα ανά 3,76 φάουλ, την ώρα που οι Ολυμπιακοί παίρνουν κάρτα σε κάθε 16,75 φάουλ»
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Και όμως οι Σουηδοί συνεχίζουν την ανάλυση με τα Ελληνικά παράδοξα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ισπανίας: «Η Μπαρτσελόνα έχει εννέα κίτρινες κάρτες σε πέντε παιχνίδια . Οι παίκτες της έκαναν 64 φάουλ. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε έβδομη κλωτσιά παίρνουν κάρτα ( 7.11 για την ακρίβεια) . Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει οκτώ κίτρινες σε ισάριθμα παιχνίδια . Οι παίκτες της έχουν 62 φάουλ, άρα μία κάρτα ανά 7,75 φάουλ. Είναι αρκετά μακρύς ο δρόμο μέχρι τα 16,75 που είναι η κορυφή της Super League . Ούτε καν Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετωπίζονται τόσο χαλαρά…».
Αφού ξεπερνάμε το σοκ για την εκπληκτική ανάλυση-έρευνα των Σουηδών, διαπιστώνουμε πως... γράφουν ότι γράφουν χωρίς ΚΑΜΙΑ αναφορά σε διαιτησία και διαφορετική αντιμετώπιση. Απλώς, το αφήνουν να εννοηθεί, με αποκορύφωμα το εκπληκτικό παράδειγμα με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Τις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που ακόμη και αυτές έχουν αυστηρότερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές σε σχέση με τον Ολυμπιακό…
Με λίγα λόγια, περιμένουμε το μπλογκ του Νικολακόπουλσον που θα απαντάει σε όλα τα παραπάνω.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: