Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αποχωρεί από την εθνική ο Ίβκοβιτς!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Σερβίας ανακοίνωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αποχωρεί από την εθνική ο Ίβκοβιτς
Τέλος εποχής στην εθνική Σερβίας. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελιγράδι πως αποχωρεί από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Παρά το απόλυτα πετυχημένο έργο, αφού με ελλιπές ρόστερ και πολλά νέα παιδιά οδήγησε την ομάδα στην έβδομη θέση του Ευρωμπάσκετ και την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ, ο «Ντούντα» επέλεξε να αποχωρήσει και οι «πλάβι» θα πάνε με άλλον κόουτς στη διοργάνωση του 2014 στην Ισπανία.

«Εγώ τήρησα μέχρι τέλους τη συμφωνία από τη δική μου πλευρά και ήμουν εδώ ως το τέλος. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει συμβόλαιο και είχα πει πως θα είμαι προπονητής μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Ήρθε η ώρα για να αναλάβει κάποιος νεότερος. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους προπονητές. Αν κάποιος με ρωτήσει, μπορώ να προτείνω και κάποιους», τόνισε ο «Ντούντα».

Ο 70χρονος προπονητής έχει οδηγήσει τη Σερβία (ή παλαιότερα τη Γιουγκοσλαβία) σε πολλές διακρίσεις. Ξεχωρίζουν τα χρυσά στα Ευρωμπάσκετ του 1989, του 1991 και του 1995, όπως και στο Μουντομπάσκετ του 1990, καθώς και τα ασημένια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 και το Ευρωμπάσκετ του 2009.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: