Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το «μαύρο κουτί» της Άρσεναλ!!

Μόλις μια νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες μετρά η Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί το λόγο της αγωνιστικής καθίζησης των «κανονιέρηδων».
Στις 2 Φεβρουαρίου, η νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0 για την 24η αγωνιστική έφερνε την Άρσεναλ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους φίλους της να κάνουν όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου. Σαν να «μάτιασε» όμως κάποιος από τότε τον Αρσέν Βενγκέρ και τους παίκτες του, αφού μέσα σε δύο μήνες, οι κανονιέρηδες έπεσαν στην 4η θέση, την οποία κινδυνεύουν να χάσουν από την Έβερτον.
Ποια απώλεια είχαν μέσα σε αυτό το διάστημα οι «κανονιέρηδες» και είναι άλλη ομάδα (απολογισμός 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες); Η απώλεια αυτή έχει ονοματεπώνυμο. ΜΕΣΟΥΤ ΟΖΙΛ!
Ο τραυματισμός του Γερμανού άσου στον επαναληπτικό με την Μπάγερν για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ «πόνεσε» περισσότερο τον Βενγκέρ, απ’ ότι τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, καθώς ο Αλσατός τεχνικός είχε χτίσει τη φετινή ομάδα γύρω από τον 25χρονο μέσο.
Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε στην εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου η Άρσεναλ για να αποκτήσει τον Οζίλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελούν ποσό-ρεκόρ για τον αγγλικό σύλλογο, ενώ αποτελούν και τα περισσότερα χρήματα που δαπανήθηκαν ποτέ για μεταγραφή Γερμανού ποδοσφαιριστή.
Ο Οζίλ ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση, παίρνοντας το χρίσμα του ηγέτη από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση του στο Έμιρεϊτς, όπου στις 22 Σεπτεμβρίου μοίρασε 3 (!) ασίστ στο 3-1 επί της Στόουκ. Από τότε, όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του Γερμανού, ο οποίος κρατούσε με μεγάλη επιτυχία την μπαγκέτα της επιθετικής ανάπτυξης των Λονδρέζων, κάνοντας τον Βενγκέρ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και τους συμπαίκτες του να νιώθουν ευτυχισμένοι από τις 9 ασίστ και τα 4 γκολ του Οζίλ στο πρωτάθλημα.
Η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους, από τις 11 Μαρτίου, έπληξε τον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ, η οποία χωρίς τον Οζίλ στη σύνθεσή της μετρά μια νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα, με τέρματα 4-12.
Πλέον κινδυνεύει να χάσει και την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Έβερτον την πλησίασε στον ένα βαθμό, με τα «ζαχαρωτά» να έχουν και ένα ματς λιγότερο. Στο μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει και ο ημιτελικός του κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Γουίγκαν, στη μοναδική διοργάνωση που ελπίζει φέτος για τίτλο η Άρσεναλ.
Χωρίς τον Οζίλ, ο Βενγκέρ δείχνει μπλοκαρισμένος και περιμένει διακαώς την επιστροφή του Γερμανού στην αγωνιστική δράση (σε 10 ημέρες περίπου) προκειμένου να μη χάσει τα μέχρι τώρα κεκτημένα. Γιατί η απόσβεση των 50 εκατομμυρίων θα γίνει μόνο μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό ο οικονομολόγος Αρσέν Βενγκέρ το ξέρει καλύτερα απ’ όλους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: