Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Στιγμές μαγείας και... απορίας!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τη μεγαλύτερη κούπα ever, το ταξίδι στο Βελιγράδι και της ΑΕΚ το... χάλι.
Όταν οι ΑΕΚτσήδες... φωνάζουν ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» έχουν λόγο που το κάνουν και στιγμές στο χρόνο που έχουν μείνει για πάντα χαραγμένες στη μνήμη ανθρώπων απ' ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο από τους ίδιους...

Στιγμές μαγείας σαν εκείνο το ταξίδι στο Βελιγράδι, στον πόλεμο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη ελληνικού (ευρωπαϊκού πιο σωστά) συλλόγου στην ιστορία του ποδοσφαίρου στην Γηραιά Ήπειρο και φυσικά για τη μεγαλύτερη κούπα ever που κατέκτησε ομάδα στο χορτάρι: νίκη και κούπα σε βάρος του πολέμου!

Ενα ταξίδι και μία στιγμή απόλυτης μαγείας όπου εμένα πάντα θα μου θυμίζει έναν καλό μου φίλο που δυστυχώς πια δεν υπάρχει ανάμεσά μας. Αναφέρομαι στον Γιάννη Βελτίδη που από κει ψηλά βλέπει που οδηγήθηκε και που βρίσκεται η ΑΕΚ και ξέρω πως δυστυχώς δεν του... επιτρέπουμε να ηρεμήσει. Και εκείνον και την παρέα του η οποία δυστυχώς αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης είχε πάει τότε χωρίς δεύτερη σκέψη. Φίλος και γείτονας, ομοϊδεάτης με την ίδια και περισσότερη ίσως λύσσα για τα τρία πιο όμορφα γράμματα στη ζωή μας (Α.Ε.Κ.) θυμάμαι σαν... χθες να μου το λέει ότι θα πάει και να με καλεί να τον ακολουθήσω άλλη μία φορά, μα λόγω χρημάτων μου ήταν απλά αδύνατο να το καταφέρω! Σπίτι του (αν θυμάμαι καλά) ήμασταν το προηγούμενο βράδυ πριν το ταξίδι αυτό.

Αυτή η μεγαλύτερη και πιο ιστορική στιγμή στην 90χρονη ιστορία του συλλόγου έμελλε να μου θυμίζει πάντα το φιλαράκι μου τον Γιάννη που τόσο πολύ λείπει. Το γέλιο του, η όμορφη τρέλα του, τα πάρτι που κάναμε και στα οποία πηγαίναμε, οι εκδρομές μας στην επαρχία για την ΑΕΚ και φυσικά τα βράδια που βγαίναμε παρέα. Μου λείπει ακόμη και όταν με εκνεύριζε τόσο πολύ με το να επιμένει (ανάλογα με εμένα αφού κι εγώ τα ίδια σκ@τ@ είμαι) ότι έχει δίκιο σε κάτι που δεν είχε... Λείπεις Γιάννη, λείπεις πάντα και σε όλους!

Κι εκεί που ξυπνάς λοιπόν με τις αναμνήσεις να σε κάνουν να παντρεύεις το γέλιο με το δάκρυ έρχεται ο απογευματινός αγώνας της ΑΕΚ να σε ξενερώσει απόλυτα! Μια ομάδα που ματώνει να κερδίσει αντίπαλο που αγωνίζεται με δέκα παίκτες, χάνει πάλι πέναλτι (5/13) και πληροφορείσαι πως δεν μπορούσε μετά το 25' να δείξει ένα, δυο καλά στοιχεία. Κάκιστοι ή έστω με δόση επιείκειας μέτριοι σε ΟΛΑ τους... Μία απορία όλοι και όλα: Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Σίγουρα δεν κάνουν...

Θα μου πει κανείς «αντέδρασε ρε φίλος και έκανε το 1-0, 1-2 σε ένα ημίχρονο» και θα απαντήσω απλά: για γέλια! Ή για κλάματα; Αυτή είναι το βασικό ερώτημα. Κι όλοι ψάχνουμε να δούμε τι φταίει, γιατί έτσι, ποιοι να φύγουν, ποιοι κάνουν και ποιοι όχι...
Ολοι... Αυτή είναι η απάντηση εκτός αν θέλουμε να χαϊδεύουμε αυτιά. Λένε κάποιοι όταν το αυτοκίνητο δεν πάει σωστά, ευθύνεται ο οδηγός και όχι οι επιβάτες. Θαρρώ κάποιος μου το έστειλε και μήνυμα. Ναι, έτσι είναι! Απλά παίζει να έχει 4 σκασμένα λάστιχα, ή η μηχανή και ο κινητήρας να ήταν κατεστραμμένα και έτσι αλλάζουν τα δεδομένα.

Ομως η αλήθεια είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ευθύνονται ΟΛΟΙ. Για όσα βλέπουμε και όσα λάθη (τόσα πολλά πια) που έγιναν για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος, Δέλλας όλοι κρίνονται (και μέλη της διοικούσας αρχής) από τον Μελισσανίδη που απλά υλοποιούσε όσα του ζητούσαν. Προσωπικά η κρίση που αφορά τα παραπάνω πρόσωπα είναι απόλυτα αρνητική, ανάλογα πάντα και τι ζητήθηκε από τον κάθε έναν από αυτούς να πετύχουν στην πορεία της χρονιάς.

Οσο για τους ποδοσφαιριστές δεν τους βγάζω απ' έξω. Από δω και πέρα δεν ασχολούμαι άλλο όμως. Το... φώναζα από τον Οκτώβριο πως ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Και γι' αυτό άλλωστε μόνοι τους έβαλαν τον εαυτό τους από το ρόστερ. Εχουν αποκτηθεί ήδη δέκα ποδοσφαιριστές και θα αποκτηθούν το λιγότερο ακόμη 5 έως 8... Οπότε κρίθηκαν και αποδείχτηκαν ανεπαρκείς! Και πλέον το γνωρίζουν γι' αυτό και οι περισσότεροι «πετάνε» χαρταετό στον αγωνιστικό χώρο. Τουλάχιστον ας μπουν και να παίζουν μόνο οι μικροί (ηλικιακά) που θα 'χουν και άλλοθι...

Υγ: Με ρωτάτε συνέχεια για το θέμα προπονητή. Και μου στέλνετε μηνύματα λέγοντάς μου: επειδή κάποιοι έχουν γράψει ότι αποφασίστηκε να ΜΗΝ προχωρήσει σε αντικατάσταση προπονητή στην ΑΕΚ σε εφημερίδες και συγκεκριμένα site, ισχύει; Κανονικά και απλά θα έπρεπε να ρωτήσετε αυτούς που κάνουν τέτοια πρωτοσέλιδα, ή ανάλογα θέματα πρώτη είδηση. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Στην Ενωση δεν θα επικοινωνήσουν μέσω κανενός (ευτυχώς γιατί πλέον είναι σοβαρά πρόσωπα στη διοίκηση) μέσου όπως γινόταν στο τόσο πρόσφατο παρελθόν από Θανόπουλους, Δημητρέλους και ειδικά Αδαμίδηδες όσα αφορούν τον Σύλλογο και το μέλλον του. Κάνουν πράξεις, δεν ασχολούνται με λόγια και φήμες. Γνωρίζω, επαναλαμβάνω: γνωρίζω πως υφίσταται αναζήτηση τεχνικού, αν αυτό σημαίνει και απόφαση αντικατάστασης του Δέλλα δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Κι αυτό διότι πολύ απλά αν (για κάποιον λόγο) δεν προχωρήσει η μία, ή η άλλη περίπτωση που (μπορεί να) απασχολεί την ΑΕΚ, προφανώς και δεν θα πάνε σε λύση απλά για να αντικαταστήσουν τον Ελληνα τεχνικό με τον οποιονδήποτε... Πάντως ο «Τράι» έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι ο τσαμπουκάς και το πάθος δεν δουλεύονται... Και όντως απ' αυτά οι παίκτες της Ενωσης δεν έχουν ούτε στο 0.2%!
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: