Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μόνο η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό υπάρχει!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για τους φόβους εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου της Τούμπας και τον κίνδυνο πειραμάτων και εφησυχασμού στην κακή φόρμα του Ολυμπιακού.
Μόνο η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό υπάρχει
Πως μπορεί να προστατέψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ομάδα από οποιονδήποτε Καλογερόπουλο; Το ότι δεν κατάφερε να την προστατέψει στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, το είδαμε. Τι μπορεί να κάνει για να μην συμβούν τα ίδια ευτράπελα στον επαναληπτικό;
Είναι ο ΠΑΟΚ του παρασκηνίου ισχυρός για να απαιτήσει το αυτονόητο; Θα το πετύχει για τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον πιο κρίσιμο φετινό αγώνα;

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα υπάρχει και πάλι «παρέμβαση», σαν αυτή του Καλογερόπουλου, σε αγώνα μέσα στην Τούμπα. Διότι οι συνέπειες είναι άγνωστο πως θα εκδηλωθούν… Το φοβάται κι ο Ολυμπιακός. Και είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν μάλιστα ρωτούν αν η διοίκηση του ΠΑΟΚ μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό, προφανώς δείχνουν ότι δεν θα ήταν ευχάριστο να πάει κάτι στραβά. Και δεν θα ήταν για κανέναν, ειδικά για τον ΠΑΟΚ.

Και μόνο το ότι συζητείται ακόμη και από τα υψηλά κλιμάκια (τους διοικούντες των δύο ομάδων), αποδεικνύεται ότι υπάρχουν φόβοι, αλλά, αποδεικνύεται ότι υπάρχει λόγος για να στήνεται τέτοια συζήτηση. Αυτό το ξεχνούν επιμελώς ορισμένοι.
Από το 2-1 στο Καραϊσκάκη, μέχρι τον επαναληπτικό της Τούμπας, υπάρχουν δύο αγώνες για τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος, με τον Ατρόμητο, έλαβε αίσιο τέλος κι ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός συνέχισε την φθίνουσα πορεία του στα Γιάννενα. Κι ο επόμενος αγώνας, ο τελευταίος της κανονικής περιόδου, στη Λειβαδιά, είναι για τον ΠΑΟΚ περιορισμένης ευθύνης, σε σύγκριση πάντα με το δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου. Όλοι ασχολούνται με τον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης και μιλάνε για την πρόωρη Ανάσταση.

Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί την πρόκριση, αλλά, δεν θα φτάσει τελικά μόνο ο ενθουσιασμός όταν έχεις να κάνεις με ένα μέγεθος σαν τον Ολυμπιακό. Θέλει κάτι περισσότερο από την Τούμπα που θα βράζει. Θέλει την τακτική που θα εξασφαλίσει στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα και θα περιορίσει τους κινδύνους που συνήθως εκδηλώνονται έντονα, ειδικά μέσα στο γήπεδό του και στη συνέχεια θα πρέπει να κυνηγά την ανατροπή. Αυτή τη φορά, τα περιθώρια θα είναι πολύ πιο στενά κι ο αντίπαλος είναι ισχυρότερος από κάθε προηγούμενο.

Χρειάζεται λοιπόν συνέπεια και όχι πειράματα σαν αυτά του πρώτου αγώνα, που αυτά ουσιαστικά έγιναν αιτία για να ξεφύγει στο σκορ ο αντίπαλος.

Κι αν στον ΠΑΟΚ τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τον Ολυμπιακό να παραπαίει εδώ και αρκετές αγωνιστικές, καλύτερα να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά τους και να τον υπολογίσουν όπως θα έκαναν σε μια περίοδο που ο αντίπαλος βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: