Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Όσο χρειαζόταν…!!

Με τον Κόλινς να πραγματοποιεί δεύτερη σερί καλή εμφάνιση και τις μηχανές στο… ρελαντί, ο Ολυμπιακός νίκησε 83-71 τον ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της Basket League και βλέπει… Παναθηναϊκό.

Όσο χρειαζόταν…
Με το μυαλό φανερά στην αναμέτρηση της Πέμπτης (10/4) με τον Παναθηναϊκό για το Top 16 της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να καταβάλει την αντίσταση του αξιόμαχου ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ, νικώντας τον με 83-71 για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κόλινς με 14 πόντους, θετικοί και οι Μαντζαρης-Καββαδάς. Από τους εξαιρετικούς φιλοξενούμενους, κορυφαίοι ήταν οι Μπράουν και Τζόουνς.

Ο αγώνας:

Ευδιάθετος στην άμυνα και με τους Παπαπέτρου-Λοτζέσκι ορεξάτους επιθετικά, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 14-4 στο 4΄, δείχνοντας πως ο αγώνας θα είναι τυπική διαδικασία. Ο ΚΑΟΔ όμως αντέδρασε και με τους Μπράουν-Τζόουνς να εκμεταλλεύονται με ατομικές ενέργειες κάποιες αδράνειες των παικτών του Μπαρτζώκα στην άμυνα, έκανε επί μέρους σκορ 12-4 και μείωσε σε 18-16 στο 7΄. Οι πρωταθλητές Ευρώπης άρχισαν να κάνουν λάθη και στην επίθεση και έτσι οι ανταγωνιστικοί φιλοξενούμενοι, έμειναν στο -4 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-18).

Η δεύτερη περίοδος, άρχισε με 5-0 σερί από τους Στίγκερς-Τζόουνς και ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε 23-22 στο 12΄. Οι παίκτες του Μάρκοβιτς, εκμεταλλεύονταν την αδυναμία που δείχνει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Ολυμπιακός στην “ένας εναντίον ενός” άμυνα, με αποτέλεσμα την ισοπαλία (31-31 στο 16΄). Το δίδυμο Μπράουν-Τζόουνς είχε πετύχει ήδη 25 πόντους, με τον ΚΑΟΔ να έχει μόλις μία (!) ασίστ και τους «ερυθρόλευκους» να μη βρίσκουν από την άμυνα «πάτημα» για εύκολο σκορ στον αιφνιδιασμό. Η είσοδος του Κόλινς και κάποιες προσωπικές ενέργειες των Ντάνστον-Μάντζαρη, τους βοήθησαν λίγο επιθετικά, αλλά οι δραμινοί, που στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και μάζεψαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, έμειναν κοντά και στο ημίχρονο (40-36).

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Καββαδά-Μάντζαρη να σκοράρουν, προηγήθηκε 48-40 στο 24΄. Η… απάντηση του ΚΑΟΔ ήταν και πάλι άμεση για το 52-49 στο 27΄ και τους Τζόουνς-Μπράουν να συνεχίζουν το… βιολί τους. Οι παίκτες του Μάρκοβιτς απέδιδαν εξαιρετικά, λόγω και της χαμηλού επιπέδου διάθεσης των γηπεδούχων στην άμυνα, παρόλα αυτά, με καλάθι του Κόλινς και τρίποντο του Πέτγουεϊ στην εκπνοή, οι «ερυθρόλευκοι», μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με 60-52.

Με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας –χάρη και στην είσοδο του Σλούκα- και περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με 11 πόντους (65-54 στο 33΄). Το… νερό είχε μπει στο αυλάκι, ο Μάρντι Κόλινς επιβεβαίωσε για δεύτερο ματς την αγωνιστική άνοδό του και με δύο σερί δύσκολα τρίποντα έφερε το σκορ στο 75-61, 3΄20΄΄ πριν το φινάλε. Το ματς ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θεαματικές φάσεις με καρφώματα και οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή συγκομιδή τους.

Tα δεκάλεπτα: 22-18, 40-36, 60-52, 83-71.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 8 (2), Ντάνστον 10, Χριστοδούλου, Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς 14 (2), Σίμονς 5, Λοτζέσκι 6, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 10 (2), Καββαδάς 10, Κατσίβελης 2.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 19 (2), Στίγκερς 3 (1), Μπράουν 29 (4), Βον 11, Μάρκοβιτς 2, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 3, Ζάρας, Μπένας, Κολοβής.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Παντελίδης, Σκούτας.
Γήπεδο: ΣΕΦ
Θεατές: 1000

* Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμεινε ο τραυματίας Πρίντεζης, ο ανέτοιμος Περπέρογλου, ο Σπανούλης για λόγους ξεκούρασης και ο Σερμαντίνι που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

** Στο γήπεδο, όπως αποκάλυψε το www.sport-fm.gr, βρέθηκε και ο πολωνός σκάουτερ των Ντένβερ Νάγκετς, Ραφάλ Τζουκ, ο οποίος παρακολούθησε το ματς για χάρη του Ιωάννη Παπαπέτρου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: