Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κωνσταντίνου: «Η Τούμπα σου δίνει την αίσθηση ότι παίζουν 11 εναντίον 13»

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα μεγάλης σημασίας παιχνίδια αναφέρθηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως ο «Δικέφαλος» μπορεί να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Focus fm»:

Σχετικά με την πορεία του Παναθηναϊκού ως τώρα:

«Δικαιώνονται οι κόποι όλων μας, καθώς ό,τι βλέπετε σε αυτή την ομάδα έχει προγραμματιστεί, έχει σχεδιαστεί και εκτελείται κατά γράμμα από την αρχή της σεζόν. Συνήθως όταν βαδίζεις πάνω σε ένα υγιές πλάνο, συνήθως δικαιώνεσαι. Το μεγαλύτερο μυστικό πάντως για την υγεία που βγάζει η ομάδα, είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τη διοίκηση και το προπονητικό team, η οποία δεν κλονίζεται ούτε με ήττες, ούτε με κακές εμφανίσεις».

Σχετικά με το φορμάρισμα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο:

«Το γεγονός ότι η ομάδα φορμαρίστηκε τώρα, δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι κάτι γίνεται καλά από την αρχή της χρονιάς. Όπως προείπα, το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας είναι ότι η ομάδα δεν παρεκκλίνει από αυτά που προγραμμάτισε το καλοκαίρι. Η επένδυση σε νεαρά Ελληνόπουλα, η γενικότερα σφιχτή οικονομική πολιτική, με μεταγραφές προσεγμένες και οικονομικά λιτές, η εμπιστοσύνη στον προπονητή, αλλά και η φοβερή δουλειά που γίνεται από το Γιάννη Σαμαρά, εδώ και 6-7 χρόνια στις ακαδημίες, αποδίδουν σιγά-σιγά καρπούς. Το μοντέλο που ακολουθεί φέτος η ομάδα μας, καλό θα είναι να αποτελέσει πρότυπο και για τις άλλες ομάδες, ώστε να αποκτήσουμε ξανά ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Σχετικά με την αρκετά μεγάλη συγκομιδή των 66 βαθμών:

«Κανείς δεν είχε απαίτηση, ούτε το περίμενε για να είμαι ειλικρινής, ότι η ομάδα θα τα πάει τόσο καλά από την πρώτη κιόλας χρονιά, που λειτουργεί πάνω σε ένα καινούριο πλάνο. Ναι μεν οι ανανεώσεις είναι βιώσιμες, αλλά από τον πρώτο χρόνο δεν το περιμένει κανείς. Η διοίκηση και το προπονητικό team ευτύχησε να δικαιωθεί από τα παιδιά που επέλεξε το καλοκαίρι».

Σχετικά με το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα βαθμολογικά από τον ?πλούσιο? Π.Α.Ο.Κ.:

«Εμείς φτιάξαμε το καλοκαίρι μια ομάδα ανθρώπων που γνώριζε καλά το ποδόσφαιρο. Νταμπίζας, Σαραβάκος, Αναστασίου, Βονόρτας, είναι άνθρωποι που ξέρουν τα μυστικά της μπάλας. Από την άλλη, θεωρώ πως ο κ. Σαββίδης δε γνωρίζει αρκετά καλά την ποδοσφαιρική αγορά και θα πρέπει να συμβουλεύεται συνεχώς ανθρώπους που έχουν σχέση με το αντικείμενο».

Σχετικά με την αναμέτρηση που έρχεται στα ?Πηγάδια?:

«Ο Παναθηναϊκός ποτέ δε χαρίστηκε σε κανέναν, πόσο μάλλον φέτος που γενικότερα αιωρούνται πολλά για ομάδες που βοηθούν η μία την άλλη και όλα αυτά τα σχετικά. Ο σύλλογος μας ποτέ δεν ταυτίστηκε με αυτά και θα πάει στη Ξάνθη να παίξει για την ιστορία και τον κόσμο του.

Επίσης η ομάδα δεν είναι σε καμιά περίπτωση αδιάφορη βαθμολογικά. Θέλει να μπει στη διαδικασία των play-off ισόβαθμος με τον Π.Α.Ο.Κ., γιατί θέλει να παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λίγκ, όπου νομίζω πως θα παίξει γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. βασίζεται σε μονάδες, οι οποίες μέχρι ένα σημείο μπορούν να πάρουν ένα ματς, ενώ εμείς βασιζόμαστε σε ένα εξαιρετικό σύνολο.

Βλέπετε πως ακόμη και όταν έχουμε βασικές απουσίες η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν επίσης λείπει ο Μπεργκ, η ομάδα βρίσκει επιπλέον τρόπους να σκοράρει και δε χάνεται στο γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε ομάδα που δε βασίζεται σε μονάδες, αλλά στο σύνολο.

Σχετικά με την αναμέτρηση με τον Ο.Φ.Η. για τα ημιτελικά του κυπέλλου:

«O Παναθηναϊκός ξέρει τις δυσκολίες αυτής της αναμέτρησης και προετοιμάζεται κατάλληλα γιατί θέλει να παίξει τελικό. Πιστεύω πως με τον κόσμο, που θα αποτελέσει τον 12ο παίκτη της προσπάθειας θα τα καταφέρει γιατί είναι μεγάλη η δίψα για συμμετοχή σε έναν τελικό αλλά και για μία πιθανή κατάκτηση κυπέλλου».

Σχετικά με το αν προτιμά Π.Α.Ο.Κ. ή Ολυμπιακό αν τελικά προκριθεί στον τελικό:

«Δε ξέρω ποιόν από τους δύο προτιμώ. Δε μπορώ να το κρίνω αυτό, γιατί μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, ισάξιες της δικής μας. Πιστεύω όμως πως ο καλός Παναθηναϊκός τους έχει και τους δύο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά με περισσότερες φυσικές δυνάμεις όπως παρατηρώ».

Σχετικά με την κόντρα Π.Α.Ο.Κ. και Ολυμπιακού για πρόκριση στον τελικό:

«Η καυτή Τούμπα, είναι ανέκαθεν έδρα που δίνει ανατροπές. Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. σου δίνει την εντύπωση πως όταν η ομάδα τους παίζει στην Τούμπα αγωνίζεται με 13 ποδοσφαιριστές εναντίον 11 του αντιπάλου. Ευχή όλων φυσικά η στήριξη να είναι σε λογικά και ποδοσφαιρικά πλαίσια».

Σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκ και τα όσα έγιναν:

«Υπήρξε αρκετά μεγάλη ένταση. Όπως όμως ο Παναθηναϊκός σέβεται τους πάντες, έτσι και ο ίδιος απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό. Από τη στιγμή που κάποιοι δε μας σέβονται, εμείς γιατί να κάνουμε το αντίθετο;

Στην αρχή υπήρξε η λογομαχία του κ. Μώραλη με το Ζήση Βρύζα, σχετικά με την επιστολή του Π.Α.Ο.Κ. προς την Ε.Π.Ο. Οι υπόλοιποι τα είχανε με τον κ. Βελλή και τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Ο κ. Μώραλης, αναφερόμενος στον κ. Βελλή είπε πως οι πρόεδροι και οι παράγοντες των ομάδων δε θα πρέπει να δυσφημούν το προϊόν από το οποίο βγάζουν χρήματα.

Προς το τέλος και αφού έπεσαν οι τόνοι, αποφασίσαμε πως πρέπει να τα βρούμε. Θα σταλούν προτάσεις προς τη Σούπερ Λίγκ μετά το Πάσχα, αφού πρώτα αξιολογηθούν από μια αρμόδια επιτροπή, η οποία θα τις μεταβιβάσει στην Ε.Π.Ο. και μετά θα πρέπει να γίνουν κάποια συμβούλια, ώστε να αναβαθμιστεί το προϊόν.

Η Ελβετία έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής και κινδυνεύουμε το 2015 μέχρι και η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας να παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λίγκ. Οφείλουμε λοιπόν να βρούμε λύσεις για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των ομάδων της χώρας και να φτιάξουμε επιτέλους ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: