Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Καιρός να θερίσει όσα έσπειρε!

Ο Κώστας Γκόντζος κάνει ένα γενικότερο απολογισμό στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν και επισημαίνει πως η χρονιά τώρα ξεκινάει!Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός την ξεκίνησε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, κατάφερε τελικά να την κάνει να αρχίζει ουσιαστικά γι' αυτόν μόλις τώρα.
Και μάλιστα όχι απλά να την αρχίζει. Αλλά να την κρατάει γερά πια στα χέρια του. Ας μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας. Ξεκινώντας την σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε απλά σαν στόχο να σταθεί στα πόδια του. Να μπορέσει να ξεπεράσει το σοκ που δημιουργούσε όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πλευράς αντικειμενικών δεδομένων σε διοικητικό, οικονομικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Να κατεβάσει έστω και "βίαια" τον πήχη των απαιτήσεων και να ξεκινήσει από κει και πέρα μια χρονιά με την "άνεση" του πάμε και όπου μας βγάλει.
Κατάφερε λοιπόν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, αυτό το "πάμε και όπου μας βγάλει" να το φέρει σε ένα σημείο που να μπορεί πλέον να διεκδικεί και με πολλές πιθανότητες, δύο στόχους εκ των οποίων ο ένας μάλιστα είναι και "κούπα".
Κατάφερε δηλαδή ο Παναθηναϊκός να έχει πλέον απαίτηση από τον εαυτό του πρώτα απ' όλα να πάρει το κύπελλο και ταυτόχρονα να μπορεί να ξαναβάλει στο λεξιλόγιο της επόμενης σεζόν την συμμετοχή στην Ευρώπη ακόμα και στο πιο ψηλό της επίπεδο αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Για να φτάσει μέχρι εδώ, η αλήθεια είναι πως έσπειρε μπόλικο πράγμα όλη την χρονιά σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Κι έφτασε αυτή την στιγμή να είναι ένα ή έστω δυο τρία βήματα μακριά από την πηγή. Ξέρω για ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός ακούγεται ίσως και προσβλητικό για την ιστορία του να θεωρεί "πηγή" την είσοδό του στον τελικό κυπέλλου και την διεκδίκησή του χωρίς να είναι χαμένος από χέρι, ή ακόμα περισσότερο απλά την συμμετοχή στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης είτε αυτή είναι το Γιουρόπα, είτε στην καλύτερη το Τσάμπιονς Λιγκ.
Σωστό και έχουν και δίκιο όσοι νοιώθουν έτσι. Όμως δεν παύει αυτή να είναι η πραγματικότητα και τα αντικειμενικά δεδομένα αυτή την στιγμή για τον Παναθηναϊκό.
Επομένως μιλάμε πάντα με αυτά τα δεδομένα και όχι γενικά και αόριστα με βάση τον Παναθηναϊκό που ζήσαμε, γνωρίσαμε και ορισμένοι ονειρευόμαστε ακόμα.
Με βάση λοιπόν αυτά, όντως ο Παναθηναϊκός όχι απλά έσπειρε από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τώρα, αλλά προσπάθησε με μπόλικη επιμέλεια είναι αλήθεια, να πιάσει τόπο η σπορά και να είναι σε σημείο αυτή την στιγμή να βλέπει και "καρπούς" να τον περιμένουν να τους κόψει.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός σήμερα.
Να ξεκινάει μετά από τόση προσπάθεια τον... θερισμό των όσων έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Δύσκολη ιστορία και όχι μόνο αντικειμενικά και με βάση τα ποδοσφαιρικά δεδομένα.
Αλλά δύσκολη κυρίως από ψυχολογική άποψη.
Καθώς πλέον, με εξαίρεση το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Ξάνθη, κάθε παιχνίδι είναι κυριολεκτικά αποτέλεσμα και στόχος.
Αρχής γενομένης από την ρεβάνς με τον ΟΦΗ και συνεχίζοντας στα παιχνίδια των πλέϊ-οφ.
Εδώ λοιπόν πια, δεν υπάρχει το έγινε ότι έγινε ή το ήταν για μας ένα καλό μάθημα, με τα οποία ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε αρκετά στραβοπατήματα στην διάρκεια της σεζόν.
Εδώ πια είναι η ώρα, που όσα λένε και έκαναν κιόλας πραγματικά όλη την χρονιά ο Αναστασίου και οι παίκτες του, θα πρέπει να τα αξιοποιήσουν και να αποδείξουν ότι πιστεύουν σ΄αυτά.
Είναι δηλαδή πια η ώρα που ο Παναθηναϊκός που πραγματικά έσπειρε πολλά από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τώρα, πρέπει να κάνει το τελευταίο και πιο καθοριστικό του βήμα.
Να υποστηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια και δουλειά που έγινε και να αρχίσει να θερίζει τον καρπό που από "απωθημένο" ή "άπιαστο όνειρο" με βάση τα δεδομένα που ξεκίνησε η χρονιά, κατάφερε να τον κάνει υπαρκτό και κυρίως ρεαλιστικό στόχο.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: