Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«Γιατί φίλησα το χορτάρι…»

4a955b802727b98236ca32ee8b608b54_L
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντώνης Μαυρέας.
Μίλησε για την αγάπη του για τον “Δικέφαλο” και τόνισε πως το να φιλήσει τον άγιο χώρο της Τούμπας ήταν κάτι που του βγήκε εκείνη την στιγμή.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο “Δικέφαλος του Βορρά” πρέπει να παίξει με θάρρος, θράσος και ψυχή, ώστε να μπορέσει να περάσει στον μεγάλο τελικό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Μαυρέας:
Για την κίνησή του να φιλήσει το χορτάρι της Τούμπας στην βράβευσή του:
“Ήταν κάτι το οποίο μου βγήκε εκείνη την στιγμή. Ήθελα να το κάνω. Από εκεί και πέρα με το που μπήκα εκεί μέσα με όλα τα χειροκροτήματα είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω. Είναι κάτι απίστευτο και είμαι ακόμα συγκινημένους. Από τον κόσμο ποτέ δεν είχα παράπονο. Ότι προβλήματα και να είχαμε πάντα με αγαπούσε και μου το έδειξε μετά από 20 χρόνια. Κάποιοι φίλοι μου από Καλαμάτα και Πειραιά σχολιάζουν ποικιλοτρόπως την κίνηση μου. Εγώ αγαπάω αυτήν την ομάδα και είναι η ζωή μου όμως. Δεν με νοιάζει. Με κράζουν στο Πειραιά αλλά δεν με νοιάζει, ας έρθουν να μου το πούνε. Εγώ φίλησα αυτόν εδώ τον άγιο χώρο και δεν ξέρω γιατί τους ενοχλεί. Την Μεγάλη Τετάρτη θα πάρουν το μάθημα τους, είμαι σίγουρος”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο:
“Είχε κάποια διαστήματα καλό ποδόσφαιρο αλλά όταν κάνει ροτέισον είναι λογικό να υπάρχουν και άσχημα διαστήματα. Υπάρχει και η κούραση αλλά σε γενικά η εικόνα ήταν πολύ καλή. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο φέτος. Έπαιζε μια καλή άμυνα οι δύο στόπερ, φαίνεται να έχουν μεγάλη χημεία. Όταν συγκεντρωνόταν η ομάδα έδειχνε κάτι πολύ σφιχτό, στην επίθεση υπήρχε η τελική πάσα και έδειχνε να έχει κάτι παραπάνω. Δεν θέλω φυσικά να ασκήσω κριτική στον προηγούμενο τεχνικό αλλά κάτι έχει αλλάξει. Τις περισσότερες στιγμές έπαιξε καλή μπάλα η ομάδα και μου άρεσε πολύ”.
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
“Δεν υπάρχει αυτό. Ήταν 90 λεπτά το πάθος του ΠΑΟΚτσίδικου λαού. Πλέον, ο κ. Σαββίδης έχει καταλάβει τι να κάνει και ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει πολύ”.
Για τις σχέσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ:
“Εγώ έχω μια καλή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι ξέρουν πως το τηλέφωνο μου το έχω ανοιχτό αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι την ομάδα που αγαπώ και είναι η καρδία μου. Θεωρώ πως τιμήθηκα όχι μόνο για το αγωνιστικό αλλά και για αυτό”.
Για το αν θα είναι στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
“Θα έρθω εννοείται στην Τούμπα. Δεν χάνεται αυτό και μόνο νεκρός θα το χάσω. Έρχομαι με μια παρέα με ΠΑΟΚτσήδες από την Καλαμάτα. Έχω πολλούς φίλους και βγήκαμε χτες μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, είναι λατρεμένη πόλη η Θεσσαλονίκη και έκανα μια μικρή ανίχνευση”.
Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:
“Με πολύ θάρρος και θράσος. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση και το δείχνει. Θέλει πάνω από όλα ψυχή. Κατηγορούσα τα παιδιά γιατί εμείς είχαμε μαζευτεί μερικά επαρχιόπαιδο και καταθέταμε την ψυχή μας. Μπορεί να μην είχαμε τέλεια τεχνική όμως στο ένας με έναν δε με περνούσε κανείς. Δεν υπήρχε καλύτερος. Ότι και να κάναμε προσπαθούσαμε. Λέγανε έπαιζα βρώμικα και κάτι τέτοια. Δες Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία. Βλέπεις μεγαθήρια που πάνε με όλη τους της δύναμη. Δεν λέω να παίζεις βρώμικα αλλά δυνατά και με ψυχή”.
Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
“Όταν είσαι σε τέτοια ηλικία και μένεις έξω δεν μπορείς να συνέλθεις γρήγορα. Ήταν και λίγο πικραμένος κυρίως από την συμπεριφορά του προηγούμενου προπονητή, άρχισε να τα παρατάει και αυτός και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τόσο καλά αγωνιστικά”.
Για το αν θα έπαιζε στην Τούμπα:
“Εύκολα θα έπαιζα. Έρχομαι με μεγάλη χαρά στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που έζησα χθες ήταν απίστευτο. Όλοι έχουμε την προσωπικότητα μας και την οικογένεια μας αλλά η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου. Για αυτό φίλησα τον άγιο χώρο. Πρέπει να υπάρχει αγάπη και σεβασμός σε αυτό το σωματείο αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Θέλει ανθρώπους με ανιδιοτέλεια που αγαπάνε τον ΠΑΟΚ και ας είναι και εταιρεία”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: