Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου, το κορμί μου, τα Ιμαλάια»

Λόγια αγάπης. Λόγια λατρείας! Ο Αντώνης Μαυρέας μίλησε μέσα απ’ την ψυχή του για το τι σημαίνει γι’ αυτόν ο ΠΑΟΚ με αφορμή τη βράβευσή του στο ματς με τον Ατρόμητο.

«Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου, το κορμί μου, τα Ιμαλάια»
Όλοι αγαπούν τις ομάδες τους. Όλοι ταυτίζονται με αυτές. Πιθανώς ο Αντώνης Μαυρέας να αισθάνεται και κάτι παραπάνω για τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε δήλωσε πως οι Θεσσαλονικείς είναι «η ζωή του, το κορμί του, τα παιδιά του, τα Ιμαλάια»!

Ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου του βορρά» αναφέρθηκε στη βράβευσή του στην Τούμπα -στο ματς με τον Ατρόμητο- όπου έσκυψε και φίλησε το χορτάρι του γηπέδου, δείχνοντας εκ νέου τη σχέση που έχει με την ομάδα την οποία υπηρέτησε στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις του στο Αθλητικό Μετρόπολις:

«Μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα, δεν το είχα στο μυαλό μου. Ήμουν τρομερά συγκινημένος και ορισμένα δεν πληρώνονται, είναι κάτι ασύλληπτο. Αισθάνομαι σεβασμό προς τον κόσμο, τη φανέλα, την τεράστια ομάδα, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω, δεν ήταν κίνηση εντυπωσιασμού. Βγήκε από μέσα μου… Κάποια… γαυράκια σχολιάζουν τη φωτογραφία, αλλά δεν τους παίρνω χαμπάρι και δεν τους βλέπω καθόλου. Αγωνιστικά την Τετάρτη πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε και θα είμαστε στον τελικό. Θα έπαιζα για πλάκα σε αυτό το ματς… Ευχαριστώ τη διοίκηση για την τιμή».

Για το πώς αισθάνεται που αγαπά τόσο τον ΠΑΟΚ, αλλά ζει μακριά από τη Θεσσαλονίκη, είπε:

«Ζω μακριά, είμαι στην Καλαμάτα. Οι άλλοι είναι εδώ, είναι στην Τούμπα, αλλά εμένα μου λείπει η Θεσσαλονίκη, η «Θύρα 4», ο κόσμος που με χειροκρότησε. Αυτός είναι ο λόγος που φίλησα το χορτάρι. Σεβασμό αισθάνομαι για αυτή την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι τα Ιμαλάια. Είναι βουνό, είναι ομάδα που πρέπει να την αγαπήσεις, να την πονέσεις. Δεν είναι απλά ότι πήγαμε στο γήπεδο και φύγαμε. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι το κορμί μου, η ζωή μου, τα παιδιά μου. Δεν κάνω φιλοφρονήσεις. Είμαι φοβερά συγκινημένος με ό,τι έγινε. Και όποτε θελήσει ο ΠΑΟΚ να βοηθήσω, θα το κάνω ανιδιοτελώς. Στην Καλαμάτα κάνω αγώνα, δεν γνωρίζουν καθώς το μέγεθος του ΠΑΟΚ και τους κάνω… φροντιστήριο»…

Για το προσωνύμιο «δράκος» που τον ακολούθησε ως παίκτη του ΠΑΟΚ:

«Ο αείμνηστος πρόεδρος ο Σαββίδης στο πρώτο μου ματς κόντρα στην Παναχαϊκή το έβγαλε. Έκανα τάκλιν σε έναν Γιουγκοσλάβο παίκτη της Παναχαϊκής, σκαλώνει το πόδι του στο χόρτο και κάνει τρία ράμματα. Μπήκε ο πρόεδρος μετά στα αποδυτήρια, έδινε συγχαρητήρια και λέει στο Σαράφη: ?Ρε Σταύρο που τον βρήκες αυτόν ρε, αυτός είναι σαν τον δράκο του Σέιχ-Σου…?».

Δεν υπάρχουν σχόλια: