Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η εικόνα του ευρωπαϊκού φουτμπόλ σήμερα…!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης
Η Μπαρτσελόνα παραμένει στην 1η θέση της βαθμολογίας του έγκυρου EuroClubIndex, με 4494 βαθμούς. Προηγείται της Ρεάλ (είναι στην 2η θέση) η οποία έχει 4352 βαθμούς. Αυτή διαφορά τους οφείλεται βασικά, και στη διαφορά τους στη LaLiga αλλά και στην διαφορά άνεσης (γκολ κλπ) με την οποία πέρασαν Παρί Σεν Ζερμέν κι Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, για τους Ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάγερν είναι στην 3η θέση με 4076 βαθμούς κι η Ατλέτικο Μαδρίτης στην 4η με 3946. Οι ¾ ομάδες του «κουαρτέτου» της κορυφής είναι στους Ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Με ¼, την Γιουβέντους, στην 6ης θέση με 3713 βαθμούς…

Στην πρώτη 12άδα είναι 5 ισπανικές ομάδες, 4 αγγλικές κι ανά 1 γαλλική, γερμανική κι ιταλική. Από τις ελληνικές ο Ολυμπιακός είναι στην 43η θέση με 2787 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός στην 119η με 2197. Ο ΠΑΟΚ στην 124η θέση με 2177. Ο Ατρόμητος στην 180η με 1991 κι ο Αστέρας Τρίπολης στην 184η με 1985 βαθμούς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Λιονέλο Μέσι μάχονται σκληρά για τρεις τίτλους. Προσωπικούς τίτλους πέραν των ομαδικών που είναι φυσικά, η στέψη τους ως κατακτητών της κορυφής του ευρωπαϊκού φουτμπόλ για το 2015. Οι προσωπικοί τίτλοι είναι: Των περισσότερων γκολ, των περισσότερων ασίστ και του MVP της διοργάνωσης. Μέχρι και σήμερα είναι ισόπαλοι και στα τρία… μέτωπα.

Απειλούνται όμως, στα περισσότερα γκολ (έχουν 8) από Τόμας Μίλερ, Κάρλος Τέβεζ, Καρίμ Μπενζεμά, Λουίς Σουάρες – δηλαδή, εξ οικείων τα …απειλητικά βέλη -  και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.  Στις ασίστ μόνον του Τόμας Μίλερ την ανάσα νιώθουν Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ. Δεν απειλούνται φυσικά, για τον τίτλο του MVP καθώς έχουν ήδη βαθμούς κι ο επόμενος – ο Τόμας Μίλερ – έχει 9…

Από τα αξιοσημείωτα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη τα 53 κόρνερ των 4 ομάδων των Ημιτελικών δίχως – έστω σε ένα – να πετύχουν γκολ. Επίσης αυτές οι 4 ομάδες – κατά σύμπτωση βεβαίως, βεβαίως - είναι εκ τεκμηρίου έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στους Ημιτελικούς: Ρεάλ (31) με 12 τρόπαια, Μπαρτσελόνα (30) με 11 τρόπαια, Μπάγερν (25) με 7 τρόπαια και Γιουβέντους (22) με 6 τρόπαια!

Και κάτι τελευταίο. Ο Χαβιέ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντεζ είναι ο 5ος παίκτης ο οποίος στο Τσάμπιονς Λιγκ σκοράρει  και με τη Ρεάλ και με τη Μαν. Γιουνάιτεντ! Οι άλλοι 4 είναι: Μάικλ Όουεν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρούουντ φαν Νιστελρόι και φυσικά, Κριστιάνο Ρονάλντο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: