Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η λύση για να αποφύγουμε το Grexit!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος
Κάθαρση ή Grexit! Αυτό είναι δίλημμα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να άρει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να καταθέσει το επίμαχο νομοσχέδιο- ψηφίζεται στις 5 Μαίου- και να μην κάνει βήμα πίσω έχει φέρει την απειλή του αποκλεισμού έξω από την πόρτα μας. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ το έχουν κάνει σαφές: αν περάσει το νομοσχέδιο τότε αντίο ποδόσφαιρο, καλημέρα καταστροφή! Απλά πράγματα.

Μόνο που σήμερα το ερώτημα μπαίνει κάπως διαφορετικά. Δεν υπάρχει μέση λύση, τρίτος δρόμος; Πρέπει να πέσουμε στα βράχια; Αντιγράφω την ακόλουθη είδηση που προσφέρει την εναλλακτική που όλοι ψάχνουμε: «Τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο έβαλαν από κοινού ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης και η εισαγγελέας Μαυροπούλου στον κατηγορούμενο για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης", Χαρίλαο Ζυγογιάννη, που ήταν πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και πρώην δικαστικός.
Η επιβολή του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου σε άτομο που σήμερα δεν κατέχει κάποια θεσμική θέση στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα και ούτε είναι στον σκληρό πυρήνα των κατηγορούμενων για την "εγκληματική οργάνωση" μπορεί να σημαίνει ότι παρόμοιος περιοριστικός όρος ενδέχεται να τεθεί και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, κυρίως δε αυτούς που σήμερα κατέχουν υψηλές θέσεις στην ποδοσφαιρική ιεραρχία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Ζυγογιάννη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γιός του, η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ζυγογιάννης υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τη υπόθεση και πως το όνομά του ενεπλάκη λόγω μίας απόφασης».

Ο συνειρμός είναι απλός. Αν ο πρώην αθλητικός δικαστής Ζυγοριάννης εξοστρακίζεται προσωρινά από το ποδόσφαιρο, του απαγορεύεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο με όλους όσοι εμπλέκονται; Όπως κι αν λέγονται. Μαρινάκης, Μποροβήλος, Σπάθας και πάει λέγοντας...

Αυτή φαντάζει ως μια πολύ καλή λύση!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: