Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αδίστακτοι καιροσκόποι!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει από την πρώτη στιγμή, οι «δυνάμεις του σκότους» ήταν αδύνατο να μην ανασυνταχθούν κάποια στιγμή, μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν από τον επίμονο Υφυπουργό και να μην οργανώσουν την αντεπίθεση τους. Έτσι τα «παντός είδους λαμόγια» (επιτρέψτε μου μέσα σε αυτό τον χαρακτηρισμό να συμπεριλάβω θεσμικούς απατεώνες, καιροσκόπους εξυγιαντές, ευρωπαίους αγύρτες και ηγετικά στελέχη των δύο εγκληματικών συμμοριών), συνασπίστηκαν και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μέρους της διαπλεκόμενης ενημέρωσης…«βγήκαν μπροστά» για να προστατέψουν το αμαρτωλό αυτοδιοίκητο και τα παράνομα «κεκτημένα» τους.

Στόχος ο Κοντονής και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται να μπει ένα τέλος στο φρενήρη διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με υποκινήτρια την «εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα ΕΠΟ» (ήδη πολλά από τα στελέχη της και τρεις κατά σειρά πρόεδροι της αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες) επιστρατεύτηκαν. Με την βοήθεια σίγουρα και του Πειραιώτη μυστικοσυμβούλου του Μισέλ Πλατινί οι υπερκείμενες ευρωπαϊκές αρχές, οι επί μία εικοσαετία σκανδαλωδώς ευνοούμενοι ερυθρόλευκοι, τα θλιβερά «στρατιωτάκια» της ΚΕΔ, σέρνοντας τελικά στην ανίερη εκστρατεία τους και τους πράσινους αιώνιους και μισητούς αντιπάλους τους, οι οποίοι προφανώς λησμόνησαν τις πομπώδεις εξαγγελίες τους περί της εξυγίανσης και του πολέμου μέχρις εσχάτων, κόντρα στο βρώμικο κατεστημένο. Εκβιάζοντας και απειλώντας ο εσμός…των ετερόκλητων έδωσε την πρώτη μάχη του σε επικοινωνιακό επίπεδο προσπαθώντας να ανασχέσει και κύμα συμπαράστασης της κοινής γνώμης προς την προσπάθεια που έχει αναλάβει ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού.

Οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ έστειλαν το τελεσίγραφο τους. Έτσι ψυχρά και αναιτιολόγητα, αδιαφορώντας για τις εντυπώσεις που προκάλεσαν στους Έλληνες οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν πως γίνεται αυτοί που μέχρι χθες με καταιγιστικούς ρυθμούς – αυστηροί εισαγγελείς - έστελναν τη μια μετά την άλλη τις υποθέσεις των στημμένων αγώνων που διαπίστωναν να «συμβαίνουν» σε καθημερινή βάση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σήμερα να παρουσιάζονται «σημαιοφόροι» της αποτροπής της εξυγίανσης. Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει κάθε λόγο να συνεχιστεί η «κατάσταση» με την οποία έχει εξασφαλίσει επί μια ολόκληρη εικοσαετία απίστευτη εύνοια. Έτσι έστειλε επιστολές στους Έλληνες βουλευτές (ποντάροντας στην γαβρική δογματίλα πολλών εξ αυτών όπως επιτυχώς συνέβη στο παρελθόν) για να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Θέλετε να πληροφορηθείτε με τι επιχειρήματα προσπαθεί να τους πείσει; Διαβάστε μόνο ένα το οποίο και αφορά τη συνέχιση της «φάμπρικας» των συνταξιούχων δικαστών. Υποστηρίζουν λοιπόν οι Πειραιώτες: «Πουθενά δεν υπάρχουν τακτικοί δικαστές, ούτε καν στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης που έχει δημιουργηθεί από την ΔΟΕ!!!». Νομίζω ότι αυτό και μόνο το επιχείρημα αρκεί να σας δώσει μια εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη αντίδραση. Στη σειρά και οι διαιτητές! Εξεγέρθηκαν κι αυτοί! Λέγεται ότι το «κίνημα» τους το οργάνωσαν δύο από τις πιο «έμπειρες σφυρίχτρες» (!!!).

Να σταθούμε όμως κι ένα λεπτό στο Παναθηναϊκό του οποίου η συστράτευση όχι απλά ακύρωσε τις μέχρι χθες εξαγγελίες του προέδρου του ο οποίος είχε υποσχεθεί τον πόλεμο μέχρις εσχάτων απέναντι στον καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά του αφαίρεσε και το δικαίωμα να παρουσιαστεί κάποια στιγμή σαν ισότιμο μέλος μιας συμμαχίας με πραγματικούς μαχητές κι επαναστάτες που θα βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση. Στην προηγούμενη καιροσκοπική τοποθέτηση του, όταν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα και με μεγάλη ευχαρίστηση την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ, προστίθεται και η σημερινή αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη τοποθέτηση του.

Για τον ΠΑΟΚ; Απλά στέκεται έντιμα δίπλα στη προσπάθεια της εξυγίανσης. Χαρακτηριστική είναι η στάση των κύκλων της ΠΑΕ μετά τα όσα συμβαίνουν. Εκφράζουν την απορία τους για τις «ζυμώσεις» που γίνονται στο χώρο των διαιτητών για μια πιθανή αποχή από τους αγώνες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι περίεργο να αποφασίζουν οι διαιτητές συντεχνιακά, ενώ τόσο καιρό έμειναν αδρανείς όταν η αξιοπιστία τους δοκιμαζόταν με τον τρόπο διαχείρισης τους από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ,  ή όταν κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων τους, ή ακόμη όταν εκτέθηκαν από εξόφθαλμες απόπειρες αλλοίωσης αποτελεσμάτων. Τα στελέχη της ΠΑΕ του ΠΑΟΚ δηλώνουν ότι πίστευαν πως αρκετοί έντιμοι και ικανοί διαιτητές που υπάρχουν θα έπρεπε να θέλουν να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου και ότι θα επικροτούσαν οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΓ: Ερευνάται ο ρόλος του υιού του Σάββα και μυστικοσυμβούλου του Μισέλ Πλατινί, στην όλη υπόθεση της «αντίδρασης» της ΟΥΕΦΑ. Ιδιαίτερα μετά τον αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο οποίο δημοσιοποιήθηκε προσφάτως. Επ αυτού όμως θα επανέλθουμε.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: