Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ναι, ο Ολυμπιακός έριξε τον Απόλλωνα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta  για το πώς, στην πραγματικότητα όμως, ο Ολυμπιακός έριξε κατηγορία τον Απόλλωνα…
Νέα…αποκάλυψη συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα, ο Λόρι Σάντσες, δήλωσε στην Αγγλία ότι ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα του είχε πει πως από τον Ολυμπιακό του είχαν πει ότι ο Απόλλωνας θα υποβιβαστεί! Είπε ότι του είπε ότι του είπαν.
Εγώ να το πιστέψω! Να πω ότι το πιστεύω. Και να το πάω και παρακάτω-ότι ο Ολυμπιακός για τον άλφα η, τον βήτα λόγο ήθελε να πέσει ο Απόλλωνας. Γιατί ρε παιδί μου δεν γούσταρε ο Μαρινάκης τον τότε πρόεδρό του, που έβγαινε κι έκανε δηλώσεις συνεχώς εναντίον του Ολυμπιακού. Γιατί ο Ολυμπιακός προτιμούσε να μείνουν στην κατηγορία άλλες ομάδες, με τις οποίες είχε καλύτερες σχέσεις. Να τα δεχθώ όλα.
Απλά αναρωτιέμαι ένα πράγμα: αφού ο Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός τα ήλεγχαν όλα, όπως λένε, πως φτάσαμε πέρσι τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κι ο Απόλλωνας ήταν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη; Γιατί με το που τέλειωσε η προτελευταία αγωνιστική, ο Απόλλωνας είχε 36 πόντους κι η Βέροια με την Ξάνθη από 35 (ο Άρης είχε ήδη υποβιβαστεί). Ρε παιδί μου, αφού ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης κυνηγούσαν τον Απόλλωνα, για παράδειγμα με τη διαιτησία, πως ο Απόλλωνας στέκονταν όρθιος;
Να προσέξουμε ότι ο Απόλλωνας στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε μόλις οκτώ πόντους! Κι ο (υποτίθεται κυνηγημένος από τον Ολυμπιακό) Απόλλωνας είχε στις επόμενες 22 αγωνιστικές 28 βαθμούς!!! Δηλαδή, μάζεψε τρεις με τέσσερις φορές περισσότερους βαθμούς, σε λιγότερα από τα διπλάσια παιχνίδια!!!
Και πήρε τόσους βαθμούς, πολύ απλά γιατί βελτιώθηκε πάρα πολύ με την παρουσία του Σάντσες, για να είμαστε δίκαιοι. Δηλαδή, το πρόβλημα του Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρα ο προπονητής πέρσι. Με τον Σάντσες έκανε πορεία για Ευρώπη! Αν δηλαδή δεν τον «ενοχλούσαν», όπως υποτίθεται γίνονταν, οι διαιτητές, πόσους πόντους θα είχε μαζέψει ο Απόλλωνας με τον Σάντσες; Θα έπαιρνε το πρωτάθλημα;…
Αλλά ας πάμε και πιο κάτω. Φτάνουμε λοιπόν τελευταία αγωνιστική κι ο Απόλλωνας είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, άρα η σωτηρία είναι στα χέρια του. Παίζει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ένας αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμπιακός, που έχει πάρει το πρωτάθλημα από τον Γενάρη. Και προέρχονταν από την ήττα με κάτω από τα χέρια 0-2 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Κι είχε στο μυαλό του τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, τρεις ημέρες αργότερα, στην Τουμπα.
Απλά για τη φιέστα ήταν το ματς με τον Απόλλωνα για τον Ολυμπιακό. Και ξέρουμε όλοι τι τραγικά αποτελέσματα είχε φέρει ο Ολυμπιακός σε παιχνίδια-φιέστες. Μέχρι που θυμάμαι μία ήττα 0-2 από τη Βέροια, που ήταν μάλιστα βαθμολογικά αδιάφορη. Τέλος πάντων, διαιτητής ορίζεται ο Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός-Απόλλων. Υποτίθεται ο κορυφαίος στην Ελλάδα. Με τον οποίο ο Ολυμπιακός κερδίζει μία φορά στα τόσα.
Τι έκανε λοιπόν ο Απόλλωνας στο Καραϊσκάκη; Έχασε με 1-0. Με ένα γκολ του Σαβιόλα στο 88’. Από τις 4 Γενάρη είχε να βάλει γκολ ο Σαβιόλα. Κι έβαλε το πρώτο του μετά από τέσσερις μήνες, σε εκείνο το παιχνίδι.
Ας κέρδιζε ο Απόλλωνας στο Καραϊσκάκη!. Θα σώζονταν! Θα έπιανε τους 39 πόντους και θα έβαζε από κάτω, εκτός του Άρη, και την Ξάνθη και τη Βέροια (κι ας κέρδισαν κι οι δύο την ίδια αγωνιστική) και έναν εκ των Πανιώνιου η, Πλατανιά (έφεραν ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι)! Δεν κέρδισε, όμως, έχασε ο Απόλλωνας. Στα ίσα.
Γιατί τελικά, ναι, ο Ολυμπιακός έριξε τον Απόλλωνα! Αλλά τον έριξε αγωνιστικά, μέσα στο γήπεδο. Τελευταία αγωνιστική. Για τον Απόλλωνα ήταν ζωή η, θάνατος. Για τον Ολυμπιακό απλά ένα παιχνίδι διαδικαστικό. Αλλά το κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ας το κέρδιζε ο Απόλλωνας.
Και να το πάμε και πιο μακριά; Αν ο Ολυμπιακός έχανε τότε, πριν ένα ακριβώς χρόνο, από τον Απόλλωνα μέσα στο Καραϊσκάκη. Να έληγε το ματς ρε παιδί μου 0-1 αντί για 1-0. Θυμάμαι είχε κι ο Απόλλωνας μία-δύο ευκαιρίες. Τότε, ο Απόλλωνας τι θα έλεγε για τον Ολυμπιακό;…Ότι ήθελε ο Ολυμπιακός να τον ρίξει κατηγορία;…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να ξέρουμε και τι μας γίνεται…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: