Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Στον ΠΑΟΚ έχουν περίεργη ανάγνωση των εξελίξεων!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Ο μοναδικός, σε απόλυτο βαθμό, υποστηρικτής (μεταξύ των ομάδων της Superleague) του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στην σύγκρουσή του με την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, είναι ο ΠΑΟΚ.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκου Κυριάκου, που ομολογώ ότι σε αρκετά σημεία τους ήταν αντιφατικές και σε άλλα διατυπωμένες κατά τέτοιο τρόπο που να μην έχουν σχέση με την διαμορφωμένη πραγματικότητα.

Είπε, για παράδειγμα, ότι «βλέπουμε ύποπτα αργές διαδικασίες» και επειδή κανείς από τους συναδέλφους που βρισκόταν εκεί δεν σκέφτηκε να του ζητήσει να διευκρινίσει τι εννοεί, αυτό που οι περισσότεροι σκέφτηκαν ήταν ότι, μάλλον, εννοεί την τακτική δικαιοσύνη, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένας προβληματισμός καθώς δεν περιμένουμε από κανέναν άλλον αυτή την στιγμή πλην της δικαιοσύνης να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα την υπόθεση της διαφθοράς.

Αρα, τι; Αφήνει υπονοούμενα ο ΠΑΟΚ για τον θεσμό στον οποίο έχουμε επενδύσει όλες τις ελπίδες μας για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Ισχυρίστηκε, επίσης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ ότι η πρόθεση του κ. Κοντονή να καταργήσει το αυτοδιοίκητο «ξύπνησε τον κοιμώμενο γίγαντα, την ΟΥΕΦΑ», την στιγμή που ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα ότι το μόνο που πέτυχε ο υπουργός ήταν να ενεργοποιήσει τα πιο επικίνδυνα αντανακλαστικά των διεθνών οργανισμών και να τους βάλει απέναντί μας, απειλώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με απομόνωση.  

Ηταν τόσο αγωνιώδης και τόσο απεγνωσμένη η προσπάθεια του Κυριάκου Κυριάκου να υποστηρίξει τις επιλογές και τις ενέργειες του κ. Κοντονή, που –αν έχει τον Θεό του ο άνθρωπος- επικαλέστηκε την αποτυχία της εθνικής μας ομάδας για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την καθοδική πορεία των συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, για να πει ότι εξ αυτών των λόγων κινδυνεύει με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι από τους άστοχους χειρισμούς του υπουργού.

Λες και η διαφθορά ή η βία, που είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματά μας, μπορεί να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το αγωνιστικό αποτέλεσμα της εθνικής ή των συλλόγων. Δηλαδή, όταν τα προηγούμενα χρόνια πηγαίνανε τρένο οι σύλλογοί μας στην Ευρώπη κι ακόμη καλύτερα η εθνική μας, δεν είχαμε στην Ελλάδα προβλήματα διαφθοράς και βίας; Ασφαλώς και είχαμε…

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί μεν να πει κάτι, αλλά δυσκολεύεται. Και η δυσκολία του είναι συνέπεια του γεγονότος ότι θέλει σταθερά να εμφανίζεται ως ο μόνος επαναστάτης, με αποτέλεσμα αυτή του η τακτική να τον έχει εγκλωβίσει και να τον κρατάει παγιδευμένο στο να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Διότι την αντιμετώπιση των παθογενειών την θέλουν οι περισσότεροι, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι η κάθαρση δεν πρόκειται να έρθει μέσα από την απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παίρνοντας, όμως, θέση ο ΠΑΟΚ ανοιχτά υπέρ του κ. Κοντονή και προσπαθώντας να πείσει ότι πρέπει όλοι να συμμαχήσουν με έναν υπουργό ο οποίος κάνει βήματα προς τα πίσω τις τελευταίες μέρες καθώς καταλαβαίνει ότι η μεθόδευσή του ήταν απολύτως λανθασμένη, βάζει τον καθένα που με προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σκέψεις για το αν η στάση του αυτή, η ταύτιση με τον υπουργό, εξυπηρετεί επί της ουσίας την επιχείρηση-κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ή αν θέλει να βοηθήσει άλλα –πολιτικά, ενδεχομένως- συμφέροντα.

Αλλωστε, είναι πρόσφατη η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην οργάνωση του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο και μεγάλη η συζήτηση για τον ρόλο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ προκειμένου να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης από την ελληνική κυβέρνηση οι όποιες επενδυτικές προσπάθειες Ρώσων επιχειρηματιών στη χώρα μας.

Μήπως, λοιπόν, στο κάδρο (ειδικά αυτή την περίοδο) μπαίνει για τον ΠΑΟΚ η στήριξη, όπου χρειάζεται, της κυβέρνησης, έστω κι αν οι ενέργειες ενός υπουργού, εν προκειμένω του Κοντονή, μπορεί στο τέλος να αποδειχτούν βλαπτικές για τα συμφέροντα της ΠΑΕ;
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: