Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σφίγγουν οι κ@λοι των προέδρων των ΠΑΕ!!

Στο λέω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα πέσει πολύ ξύλο στα ταμεία των ομάδων της σούπερ ληγκ. Να σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα... Πρόβλεψη αποδυτηριάκια. Η ΕΠΟ θα δεχθεί την απαίτηση του Κοντονή Σταύρου να μπουν τακτικοί δικαστές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Στο λέω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα πέσει πολύ ξύλο στα ταμεία των ομάδων της σούπερ ληγκ. Να σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα.
Από την πρώτη στιγμή ο συριζαίος υφυπουργός ζήτησε να συμμετέχουν κανονικοί δικαστικοί κι όχι δικηγόροι στις πειθαρχικές επιτροπές. Ο Γκιρτζίκης, πρόεδρος της ΕΠΟ, συμφώνησε. Στη συνέχεια, όμως, το θεώρησε σαν παρέμβαση κυβερνητική και την έκανε γυριστή. Γι' αυτό με το δίκαιο του ο Κοντονής Σταύρος είπε άλλα είπαμε, αλλά (δεν) γίνονται.
Η σούπερ ληγκ, όπως και η φούτμπωλ ληγκ διορίζουν τις πειθαρχικές τους επιτροπές. Και η ΕΠΟ τη δική της για τα ερασιτεχνικά πρωτάθληματα και τα ματς κυπέλλου. Στη δε δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή τη σακούλα ελέγχει στα πάντα η ΕΠΟ.
Με τακτικούς δικαστές στις πειθαρχικές επιτροπές οι ποινές θα είναι... ποινές, όχι χάδια. Οι ΠΑΕ χωρίς υπερβολή θα υποφέρουν. Από τα πρόστιμα θα τους γίνει μαύρη η ζωή. Για τα επεισόδια στη Λεωφόρο στο ντέρμπυ με Ολυμπιακό π.χ., οι κανονικοί δικαστές θα έριχναν τρεις, όχι δύο αγωνιστικές στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον μια διακοσαρού ευρώ, ενώ θα αφαιρούσαν και επιπλέον δύο βαθμούς από το προσεχές πρωτάθλημα.
Για τον Κοντονή Σταύρο «ελέγχεται» η αθλητική δικαιοσύνη χωρίς τακτικούς δικαστές στις επιτροπές. Από την άλλη, η ΕΠΟ θα υποχωρήσει τελικά για να μη χρεώνεται άλλο ότι επηρεάζει τις αποφάσεις. Να μη λέει π.χ. ο Παναθηναϊκός ότι εμένα μου ρίξατε δύο αγωνιστικές και μία στον Ολυμπιακό.
Οπότε έχουμε και λέμε. Κάνει ένα tweet ο Αλαφούζος για την διαιτησία; Θα αρχίσει να γράφει το κονταίρ! Δέκα χιλιάρικα την πρώτη φορά, 50.000 ευρώ τη δεύτερη, μια κατοσταρού την τρίτη και δεν θα το έχουν σε τίποτα οι δικαστές να αφαιρούν 3 βαθμούς από το πρωτάθλημα.
Σήμερα οι ποινές είναι «καλοπιάσματα». Για 20 πυρσούς 2.000 ευρώ, με τους δικαστές που δεν θα τους διορίζει η ΕΠΟ, η ζημιά θα γράφει 10.000 ευρώ, και 20.000.

ΤΟ «ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ» για την εγκληματική οργάνωση που έχει ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ακόμα και σε μια δικηγορίνα, που μετείχε σε πειθαρχική επιτροπή, της απαγόρευσε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης. Τι σημαίνει αυτό; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Είναι γάτος και κεραμιδόγατος.
Επαγγελματίας είναι ο δικηγόρος. Πώς, λοιπόν, θα του απαγορεύσεις π.χ. να υποστηρίζει μια υπόθεση ποδοσφαιριστή. Άλλο να του βγάλεις κόκκινη κάρτα σαν δικαστής, δηλαδή να μην επιτρέπει τη συμμετοχή του σε πειθαρχική επιτροπή, να επιβάλλει ποινές, να απαλλάσσει ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές.
Στον ερασιτέχνη, όμως, όχι τον επαγγελματία, αυτόν που εκλέγεται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, της τοπικής Ένωσης, ο δικαστής μπορεί να του απαγορεύει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Αν, βεβαίως, τον βρει σκάρτο. Πήρες χαμπάρι;
Εκεί το πάει ο ανακριτής για την εγκληματική οργάνωση. Να απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε κάποιους της ΕΠΟ. Με μια «ποινή», δηλαδή, που δεν υπάρχει, που δεν αναφέρεται στο δίκαιο. Έχει, όμως, τη δυνατότητα ο δικαστής, να την χρησιμοποιεί, όπως άλλωστε το κάνει ήδη(!), με σκοπό να προστατεύσει το ποδόσφαιρο.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: