Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δρίκος: «Το επόμενο ματς θα κρίνει πολλά»!

Στο αθλητικό Metropolis 95.5 και στην εκπομπη “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλει Σωτήρης Δρίκος. Μια ημέρα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο PAOK Sports Arena στον πρώτο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων ο κ. Δρίκος ανέλυσε τον αγώνα, ενώ μίλησε και για τη συνέχεια, αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Για το ζευγάρι που προέκυψε στους τελικούς ο ίδιος είπε: Είναι το καλύτερο ζευγάρι. Δικαίως οι δύο ομάδες είναι στον τελικό, κάτι που ήταν φιλοδοξία και των δύο. Ο Ολυμπιακός ήταν ο προηγούμενος πρωταθλητής, ο ΠΑΟΚ από την αρχή ξεκίνησε με δεδομένη τη φιλοδοξία του να παίξει στον τελικό. Νομίζω ότι τη φιλοδοξία του την υπερκάλυψε και με την κατάκτηση του κυπέλλου και με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και δικαίως βλέπουμε έναν τελικό με τις δύο καλύτερες ομάδες και περιμένουμε να δούμε που θα φτάσει”.

Για το αν η παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό ήταν έκπληξη είπε: “Ήταν αναμενόμενη, αλλά βέβαια αυτό εύκολα λέγεται, δύσκολα χτίζεται. Ο ΠΑΟΚ μέσα στη χρονιά το έχτισε πολύ σωστά. Έφτιαξε μια ομάδα καλή, σκληρή που κατέκτησε έναν τίτλο πολύ σημαντικό, το κύπελλο και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος βγήκε πρώτη. Νομίζω δεν είναι έκπληξη, αλλά αυτό που έγινε δεν είναι εύκολο”.

Για τον αν υπάρχει  φαβορί είπε: “Υπάρχει ένα δεδομένο αυτή τη στιγμή το 1-0. Για τον ΠΑΟΚ αυτό είναι σημαντικό. Σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός στο 2ο παιχνίδι ή θα πρέπει να κερδίσει ή θα έχει προβλήματα. Γιατί ένα προβάδισμα 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, θα είναι μετά δύσκολο να σπάσει δύο φορές την έδρα της Πυλαίας. Το επόμενο ματς θα είναι το σημαντικότερο της σειράς. Θα δείξει αν θα πάμε σε μια σειρά μακρά με τέσσερα ή και πέντε παιχνίδια, ή θα πάμε σε μια σειρά που η μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί σχετικά γρήγορα”.

Για το αν είναι ικανός ο ΠΑΟΚ για το 2-0 είπε: “Και οι δύο ομάδες είναι ικανές για τα πάντα. Όσο πιθανό είναι ο ΠΑΟΚ να πάει σε ένα σερί 3-0 , άλλο τόσο πιθανό είναι να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός με μια νίκη την Κυριακή και να κάνει εκείνος το σερί.  Δεν χωράνε προβλέψεις. Αυτό που μπορούμε να πούμε κάνοντας εκ των υστέρων βέβαια κριτική είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε χθες μια ευκαιρία λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον Σαφράνοβιτς ελαφρά τραυματία, γιατί στο παιχνίδι είχε μικρή συμμετοχή, τον Χιμένεζ όχι σε τόσο καλή μέρα, βοήθειες από τον Εφραιμίδη δεν βρήκε στο συγκεκριμένο ματς και ουσιαστικά έπαιξε με ενάμιση περιφερειακό-επιθετικό ο ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά είχε τον Γκόμεζ πάρα πολύ καλό έκανε το 1-0  και αυτό είναι το σημαντικό και ο Ολυμπιακός θα πρέπει τώρα να ισορροπήσει το παιχνίδι”.

Για το αν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων και ποιος είναι ο καθοριστικός παράγοντας στο παιχνίδι είπε: “Νομίζω ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι η ικανότητα των παικτών. Το κοουτσάρισμα δεν μπορεί να συνεισφέρει θετικά μόνο αρνητικά. Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των ομάδων. Έχουν πάιξει τόσες πολλές φορές μεταξύ τους, έχουνε δει ή μια την άλλη σε τόσα πολλά παιχνίδια με διαφορετικούς αντιπάλους, το βόλει είναι ένα άθλημα που αναλύεται και η παραμικρή λεπτομέρεια, οπότε σημασία έχει η ατομική χάρη των παικτών, κυρίως η ατομική επιθετική ικανότητα, γιατί αυτό είναι που μετράει”.

Για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ είπε: “Ξέρω ότι ο κόσμος στις μεγάλες ομάδες και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση συσσωρεύεται όταν υπάρχει η μεγάλη προσμονή της νίκης και της επιτυχίας. Αυτό φέρνει κόσμο στο γήπεδο στις μεγάλες ομάδες. Είναι δύσκολο, όχι μόνο στο βόλει αλλά γενικά στο ελληνικό αθλητικό χώρο να δημιουργηθεί αθλητικό καταναλωτικό κοινό για πολλούς λόγους. Τα μεγάλα σωματεία έχουν τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου και αυτοί δεν είναι πάντα καταναλωτές, τη νίκη θέλουνε και βλέπουνε κι άλλα αθλήματα με τις βασικές αρχές του οπαδισμού, να το πούμε έτσι. Αυτό έχει και θετικά έχει και αρνητικά. Αυτό που γίνεται φέτος με τον ΠΑΟΚ, που έρχεται πολύς κόσμος, που δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα  του πρωταθλήματος θα κινητοποιήσει θέλω να πιστεύω κι άλλες ομάδες  και το άθλημα θα έχει απο αυτό συνολικά μεγάλος όφελος”.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: