Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Εμείς δεν θέλουμε Grexit, το επιδιώκει η διαβρωμένη ΕΠΟ»

Οργισμένη αντίδραση του Πέτρου Κωνσταντινέα στο gazzetta.gr εναντίον της ΕΠΟ για τα περί Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Δεν είμαστε ούτε Ισπανία, ούτε Γερμανία για να λυπηθούμε για το πρωτάθλημα μας αν γίνει το Grexit».
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί στις 27, 28 και 30 Απριλίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που βάζει σε περιπέτειες το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις από FIFA και UEFA.
Η κατάργηση των διατάξεων που διαφυλάσσουν το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, θα οδηγήσει σε σοβαρότατες κυρώσεις τη χώρα μας εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου.
Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας τονίζει στο gazzetta.gr πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την διεθνή απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν αποκλείει να συμβεί το απευκταίο επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της ΕΠΟ!
Παράλληλα, ο βουλευτής Μεσσηνίας επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει την καλή διάθεση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για τον νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
«Δεν θέλουμε το Grexit, αλλά το επιδιώκει η ΕΠΟ που ψάχνει αφορμές προκειμένου να γίνει η Ελλάδα ένα κράτος ανομίας.
Πρόκειται για μία παρέα 30 ανθρώπων, η οποία διοικεί εδώ και 30 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι μισοί εξ αυτών κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προστατέψουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω», είναι τα πρώτα λόγια του Πέτρου Κωνσταντινέα στο gazzetta.gr.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Κωνσταντινέα αν τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο αποβληθεί από τους κόλπους της UEFA δεν θα πρέπει να λυπηθεί κανείς!
«Γιατί να λυπηθούμε; Έχει καμία σχέση το ελληνικό ποδόσφαιρο με το γερμανικό, το ισπανικό ή ακόμη και το βελγικό; Το στοίχημα και όσα καταγγέλλονται, οι αναξιόπιστοι παράγοντες, οι διαιτητές, οι οποίο παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, οι αθλητικοί δικαστές, η βία στα γήπεδα.
Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Δόθηκαν 13 εκατ. ευρώ για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;
Εκτός των άλλων η ΕΠΟ δεν προστάτευσε ούτε την Εθνική ομάδα με συνέπεια να φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης δεν αξιοποιήθηκε ο Χιου Ντάλας, ο οποίος παίρνει 300.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε; Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά».
Ο πρώην διεθνής ρέφερι τονίζει πως η ΕΠΟ έχει προκαλέσει καταστροφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτείνοντας με την στάση της την κατάσταση.
«Θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Ινφαντίνο προκειμένου να του εξηγήσουμε πως δεν θέλουμε Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ίδια η ΕΠΟ χαλάει το αυτοδιοίκητο και δεν κάνει τα πράγματα που προβλέπονται από το καταστατικό της UEFA. Θέλουμε να κάνουμε πράξη της εξαγγελίες μας για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 95% της κοινής γνώμης είναι μαζί μας.
Δυστυχώς η UEFA δεν είναι πλήρως ενημερωμένη. Θέλουμε αυτοδιοίκητο αλλά με τους σωστούς όρους. Η ΕΠΟ είναι μία διαβρωμένη ομοσπονδία, όπου τα μισά στελέχη της κατηγορούνται για την 'εγκληματική οργάνωση».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: