Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Το… παίρνει απόφαση η Λίβερπουλ!!

Τίποτα παραπάνω απ’ το Europa League δεν μπορεί -με αποτελέσματα όπως αυτό με τη Γουέστ Μπρομ- να ονειρεύεται η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» κόλλησαν στο 0-0 και πλέον χάνουν από τα μάτια τους το σεντόνι.

Το… παίρνει απόφαση η Λίβερπουλ
Τα συνηθισμένα… λάδια στην τελική ευθεία κάθε σεζόν χάνει και φέτος η Λίβερπουλ.

Μετά το κάζο απ’ την Άστον Βίλα στο Κύπελλο, οι «κόκκινοι» επέστρεψαν στις γκέλες και στο πρωτάθλημα και με το 0-0 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ αποχαιρετούν σιγά-σιγά και το στόχο του Champions League.

Παρόλο που είχε δοκάρι με τον Ίμπε (αλλά κινδύνευσε κιόλας από τους γηπεδούχους) η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς απέτυχε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Με μια μόλις νίκη λοιπόν, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έμεινε στην πέμπτη θέση -μαζί με την Τότεναμ- και χωρίς τη δυνατότητα (ακόμα κι αν πάρει το ματς λιγότερο) να πλησιάσει την τετράδα.

Την ώρα όμως που η Λίβερπουλ έβλεπε το σεντόνι ν’ απομακρύνεται, η Νιούκαστλ έβλεπε τα μπλεξίματα να την πλησιάζουν ακόμα περισσότερο. Η πάντα επικίνδυνη Σουόνσι πέρασε απ’ το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και αναγκάζοντας τις «καρακάξες» στην έβδομη σερί ήττα τους (2-3), τους έφερε ακόμα πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Εκεί όπου ΔΕΝ βρίσκεται πλέον (μετά το εκπληκτικό ντεμαράζ που έχει κάνει) η Λέστερ! Με φόρα απ’ τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα, οι «αλεπούδες» σκότωσαν τις ελπίδες της Μπέρνλι και φεύγοντας απ’ το ντέρμπι παραμονής με την τέταρτη σερί νίκη της (1-0) αναπνέει εκτός της τελευταίας τριάδας.

Έτσι, στη θέση της πέρασε πλέον η φιλότιμη πλην ανεπαρκής Σάντερλαντ. Οι «μαυρόγατες» προηγήθηκαν στην έδρα της Στόουκ, αλλά ένα ακόμα γκολ του Άνταμ τους στέρησε το μεγάλο διπλό (1-1) και τους έριξε στο ισόγειο.

Ακόμα χειρότερα, όμως, είναι τα πράγματα για την ΚΠΡ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έπαιζε ένα απ’ τα τελευταία της χαρτιά απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αλλά δυστυχώς για ‘κείνη δεν βγήκε… άσος (0-0), με αποτέλεσμα να παραμένουν στριμωγμένοι στην προτελευταία θέση.

Όσο για το πρόσωπο της ημέρας στα ματς της παραμονής, είναι γνώριμο στους Έλληνες φιλάθλους. Ανήκει στον Ντάμε Εντόι, που πήρε πάνω του την παραπαίουσα εσχάτως Χαλ και με δυο ακόμα γκολ (φτάνοντας τα έξι συνολικά) την οδήγησε σε σημαντικό διπλό 2-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.


Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/4 (17:00)

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-2
(29’, 65’ Πελέ - 43’ Λαμέλα, 70’ Τσαντλί)

Μπέρνλι-Λέστερ 0-1
(60’ Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας-Χαλ 0-2
(52’, 90’+2’ Εντόι)

Νιούκαστλ-Σουόνσι 2-3
(20’ Πέρεθ, 87’ Ντε Γιονγκ - 45’+2’ Ολιβέιρα, 50’ Σίγκουρντσον, 71’ Κορκ)

ΚΠΡ-Γουέστ Χαμ 0-0

Στόουκ-Σάντερλαντ 1-1
(27’ Άνταμ - 2’ Γουίκαμ)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 26/4

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο, 2/5 (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ (14:45)
Άστον Βίλα-Έβερτον
Λίβερπουλ-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Σουόνσι-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 4/5

Χαλ-Άρσεναλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: