Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Με… Λουίς Αραγονές στον τελικό η Ατλέτικο!

Φανέλα ειδικά σχεδιασμένη για τον τελικό του Champions League ετοίμασε η Ατλέτικο Μαδρίτης και σε αυτήν θα φιγουράρει το όνομα του Λουίς Αραγονές που έφυγε πριν μερικούς μήνες από τη ζωή.

Με… Λουίς Αραγονές στον τελικό η Ατλέτικο
Για πολλά χρόνια ο Λουίς Αραγονές ήταν αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που χάρισε στην Ισπανία το πρώτο της τρόπαιο στο Euro του 2008, είχε πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός με τους «ροχιμπλάνκος» και θεωρείται μια από τις πλέον λατρεμένες προσωπικότητες της ομάδας.

Το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή, έχοντας προλάβει να θαυμάσει την Ατλέτικο διαφόρων περιόδων να κατακτά πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Καπ Ισπανίας (κάποια από αυτά με τον ίδιο να φορά τη φανέλα της και άλλα κατευθύνοντας την ομάδα από τον πάγκο της), Διηπειρωτικό Κύπελλο (με τον ίδιο ως τεχνικό) αλλά και δύο Europa League και ισάριθμα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ αργότερα.

Ένα πράγμα δεν πρόλαβε να δει όσο βρισκόταν στη ζωή ο Αραγονές και αυτό είναι ένα τρόπαιο Champions League… Ίσως γι’ αυτό, η διοίκηση των «ροχιμπλάνκος» σεβόμενη την ιστορία της, μεγάλο κομμάτι της οποίας γράφτηκε χάρη σε αυτόν, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει με το δικό της τρόπο στην αποστολή του τελικού.

Όπως έγινε γνωστό, στις εμφανίσεις που ετοιμάστηκαν ειδικά για τη μητέρα των μαχών κόντρα στη Ρεάλ, θα αναγράφεται στο εσωτερικό μέρος του γιακά το όνομα του ανθρώπου που υπηρέτησε το σύλλογο της Μαδρίτης όσο λίγοι.

Ελπίδα των ανθρώπων της Ατλέτικο είναι πως αυτή η νοερή παρουσία του θα βοηθήσει τους διαδόχους του μέσα στο γήπεδο να κάνουν κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτό που είχε συμβεί τη μοναδική φορά που η ομάδα είχε βρεθεί ξανά σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τότε, ακριβώς 40 χρόνια πριν, το γκολ του Αραγονές δεν στάθηκε αρκετό να της χαρίσει το τρόπαιο, αφού η Μπάγερν ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και στον επαναληπτικό ήρθε μια βαριά ήττα που έσβησε τα όνειρα για κατάκτηση του τίτλου… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: