Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η γυναίκα που θέλει να την βλέπουν σαν άντρα!

Δεν θέλει να την βλέπουν σαν γυναίκα, ούτε να την κρίνουν ως τέτοια –τουλάχιστον όσο κάθεται στον πάγκο της Κλερμόν- η Έλενα Κόστα η οποία παρουσιάστηκε ως η νέα τεχνικός της ομάδας.

Η γυναίκα που θέλει να την βλέπουν σαν άντρα
Στη Γαλλία έμελε να σπάσει ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού του ποδοσφαίρου καθώς πριν μερικές μέρες η είδηση πως μια γυναίκα αναλαμβάνει χρέη τεχνικού σε επαγγελματική ομάδα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Η Έλενα Κόστα παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Κλερμόν και έδειξε να έχει απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματός της.

Χαμογελαστή, άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Πορτογαλίδα δεν ζήτησε καμία ξεχωριστή αντιμετώπιση εξ αιτίας του φύλου της.

«Γνωρίζω πως το αντίκτυπο της πρόσληψής μου είναι τεράστιο, αλλά σας ζητώ να με δείτε σαν κανονικό προπονητή και να με κρίνετε όχι ως γυναίκα αλλά αποκλειστικά από τα αποτελέσματα της δουλειάς μου» δήλωσε η 36χρονη η οποία μιλά εκτός από τη μητρική της γλώσσα, αγγλικά και γαλλικά, ενώ επανέλαβα για πολλοστή φορά πως δεν υπάρχει κανένα τρυκ πίσω από την πρόσληψή της:

«Η προπονητική είναι η δουλειά μου. Δεν πρόκειται ούτε για περιπέτεια, ούτε για διαφημιστικό κόλπο. Δεν μπορώ να πω ψέματα. Συνάντησα δυσκολίες, μα έφτασα ως εδώ. Είναι ωραίο να είσαι πρωτοπόρος και να ξεπερνάς τα εμπόδια που στέκονται μπροστά σου». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: