Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Το είχε και δεν άφησε να του το πάρουν!

O Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τον μπασκετικό τελικό κι εξηγεί το γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε τη... μισή δουλειά για τον τίτλο! Κατάφερε τελικά ο Παναθηναϊκός να δώσει ενδιαφέρον σε ένα σχετικά κρύο για τέτοιο ντέρμπι βράδυ στο ΟΑΚΑ. Και το "κατάφερε" χαλαρώνοντας απίστευτα στο τέταρτο δεκάλεπτο και δίνοντας ευκαιρία στον Ολυμπιακό να απειλήσει ότι μπορούσε ν πάρει ένα θεωρητικά και πρακτικά χαμένο γι' αυτόν παιχνίδι έτσι όπως πήγαινε μέχρι τότε.
Αυτό ήταν σε τελευταία ανάλυση και το αλατοπίπερο του πρώτου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Καθώς μέχρι την στιγμή που ο Ολυμπιακός πλησίασε, ισοφάρισε και πήρε και την πρωτοπορία 2-3 λεπτά πριν την λήξη του ματς, όλα κυλούσαν από σίγουρα έως και... αδιάφορα κάποια στιγμή για τον Παναθηναϊκό.
Τόσο που ο Αλβέρτης που ίσως διαισθάνθηκε πως κάτι πήγαινε να στραβώσει, αναγκάστηκε να κάνει δυο φορές κούρσα πάνω κάτω μπροστά στον κόσμο καλώντας να ξεσηκωθεί και να δώσει λίγο τέμπο στην ομάδα, που έμοιαζε νωχελική και αφημένη στην ασφάλεια της μορφής που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή το παιχνίδι.
Κι όχι άδικα, καθώς ακόμα και χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, η ομάδα του Αλβέρτη είχε σταθερό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο μάλιστα κάποιες στιγμές έφθανε και διψήφιο αριθμό. Την ίδια στιγμή ακόμα και όταν πλησίαζε σχετικά ο Ολυμπιακός, δεν έδειχνε ικανός να μείνει στο παιχνίδι και η ψαλίδα άνοιγε ξανά σε απόσταση ασφαλείας ή αν θέλετε... εφησυχασμού για τον Παναθηναϊκό.
Κι αυτό το τέμπο είχε παρασύρει και την εξέδρα που μάλλον έδειχνε να πιστεύει ότι δεν ήταν και τόσο αναγκαία η δική της συμμετοχή στην μάχη που γινόταν στο παρκέ.
Όλα αυτά όμως πήραν τέλος στο τελευταίο δίλεπτο εκεί που πραγματικά το παιχνίδι πήρε φωτιά και αποφάσισαν να μπουν όλοι δυνατά την μάχη για την νίκη, το 1-0 και κυρίως την διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας που με τόσο κόπο κέρδισε στην διάρκεια της χρονιάς ο Παναθηναϊκός.
Εκεί άρχισε να μετράει και το βασικό ατού αυτής της ομάδας, δηλαδή καλή της άμυνα, αυτή δηλαδή που εξουδετέρωσε τις τρεις προσπάθειες με τις οποίες ο Ολυμπιακός πήγε σ' αυτό το διάστημα είτε να μεγαλώσει την διαφορά των δύο πόντων, είτε να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε την πρωτοπορία. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ολοφάνερα με βάση την μορφή του αγώνα παιχνίδι, ή αν προτιμάτε, με την αντίδρασή του -που βοηθήθηκε από την αστοχία του Σπανούλη και το λάθος του Περπέρογλου- στα τελευταία δύο λεπτά, απλά κατάφερε να μην αφήσει να του πάρει ο αντίπαλός του ένα καθαρά δικό του παιχνίδι.
Η σειρά έχει φυσικά δρόμο ακόμα, αλλά παρ' όλα αυτά κι επειδή η αρχή -και ειδικά όταν την ξεκινάς στην έδρα σου- είναι το ήμισυ του παντός, ο Παναθηναϊκός την... μισή δουλειά, ήδη την έκανε.
ΥΓ Η εικόνα άδειων τμημάτων στην εξέδρα σε τέτοιο παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως όχι μόνο ήταν ξένη αλλά παραξένεψε και πολλούς που έβλεπαν από την τηλεόραση το παιχνίδι. Θα χρειασθεί ένα ακόμα τουλάχιστον παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Κι εκεί η εξέδρα δεν γίνεται και δεν μπορεί να έχει την ίδια εικόνα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: