Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

«Εάλω» η Πλατεία…!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της Α1 μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας του Πανιωνίου 65-60 στη Νέα Σμύρνη.

«Εάλω» η Πλατεία…
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 65-60 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της φετινής Α1 μπάσκετ και απέκτησε το σαφές πλεονέκτημα, έχοντας τη δεύτερη αναμέτρηση την ερχόμενη Δευτέρα στην Πυλαία, όπου, αν κάνει το 2-0, θα βρεθεί μια «ανάσα» από την τριάδα. Αντίθετα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα χρειαστεί να «γυρίσουν» την κατάσταση στο «Παλατάκι».

Το ματς πέρασε από «χίλια κύματα», με το προβάδισμα να εναλλάσσεται σε πολλά διαστήματα, με το σερί 8-0 του ΠΑΟΚ και το συνολικό επιμέρους 13-3 στην τέταρτη περίοδο, έδωσαν το ροζ φύλλο στον «Δικέφαλο».

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Πέιν με 22 και Τσαϊρέλης με 12 πόντους, ενώ για τους «κυανέρυθρους» κορυφαίος ήταν ο ΜακΚόλουμ με 23 πόντους. Ρεκόρ ασίστ σε μία σεζόν για τον DJ Κούπερ, που έφτασε τις 210 και ξεπέρασε τις 209 του Νίκου Γκάλη από το 1992-1993.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με άσχημα ποσοστά και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τους Νεοσμυρνιώτες να προηγούνται με +2 και τους «ασπρόμαυρους» να ισοφαρίζουν στις περισσότερες των περιπτώσεων. Οι Μίλμπουρρν και Μακ Κόλουμ είχαν την πρωτοβουλία των επιθετικών προσπαθειών για τους γηπεδούχους και οι Πέιν και Μαργαρίτης για τον «Δικέφαλο». Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν την υπεροχή στις βολές και στα δίποντα και οι φιλοξενούμενοι στα τρίποντα, με τους Αμερικανούς να σκοράρουν μόνο για τον Πανιώνιο., Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +1 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Πέιν έδωσε ένα + 3 στην αρχή της δεύτερης περιόδου στον ΠΑΟΚ, όμως εκεί οι «κυανέρυθροι» με σερί 4-0 και τους Αμερικανούς τους, προηγήθηκαν με +1. Νέο +1 του ΠΑΟΚ και νέο σερί 4-0 του Πανιωνίου έφερε το +2 για τους γηπεδούχους. Τα δίποντα και τα ριμπάουντ βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να φτάσει στο +5 με 5-0 σερί και με πρωταγωνιστή τον Τσαϊρέλη και, τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +3 για τους φιλοξενούμενους.

Τα πολλά λάθη των παικτών του Πανιωνίου στην αρχή της τρίτης περιόδου βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει με +7 με τα συνεχόμενα τρίποντα, όμως, στη συνέχεια, η αστοχία και τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων, βοήθησαν τους «κυανέρυθρους» να κάνουν 7-0 σερί και να ισοφαρίσουν με τους Αμερικανούς τους και τα ριμπάουντ και οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Στο 44-44, ένα νέο σερί 5-0 του ΠΑΟΚ τον βοήθησε να φτάσει στο +5 για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο +3 για τον ΠΑΟΚ.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε και η εκατέρωθεν αστοχία κρατούσε το ματς ισόπαλο για αρκετή ώρα και σε χαμηλούς ρυθμούς. Το επιμέρους σκορ 8-3 του Πανιωνίου του έδωσε το +2, όμως τα συνεχόμενα λάθη δεν επέτρεπαν στις ομάδες να σκοράρουν. Το τρίποντο του Μαλ Κοουμ έφερε το 57-52 στο τρίλεπτο πριν το φινάλε και έδωσε το σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους για τη νίκη. Όμως, ένα σερί 6-0 του ΠΑΟΚ έφερε το +1 με τους Κούπερ και Δέδα, με τις δυο ομάδες να εξακολουθούν να συναγωνίζονται, πάντως, σε λάθη και αστοχία.

Ο Τσαϊρέλης έφτασε στο 0-8 το σερί και έδωσε το +3 στον «Δικέφαλο», αλλάζοντας τα δεδομένα που επικρατούσαν, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν σε ριμπάουντ και ασίστ. Ο Κούπερ με τρίποντο στα 33’’ έφερε το +4 για τον ΠΑΟΚ, παρά το αντιαθλητικό του Αμερικανού γκαρντ στη συνέχεια, που δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, αφού η ψυχραιμία στις βολές έδωσε το τελικό +5 στον ΠΑΟΚ με 13-3 επιμέρους σκορ.


Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-33, 46-49, 60-65

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΜακΚόλουμ 23, Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 14, Αθανασούλας 2, Μπατής 2, Λάνγκφορντ 12, Σαλούστρος 2

ΠΑΟΚ: Πέιν 21, Κούπερ 7, Χαραλαμπίδης 6, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 3, Μαργαρίτης 5, Μπόγρης 4, Κασελάκης 7 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: