Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

«Αφού κερδίσαμε κι έτσι…»

Στα ύψη η αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού παρά τις τάσεις αυτοχειρίας στο τέλος. Αναγκαία η βελτίωση, προβληματισμός και ερμηνείες για τα πολλά άδεια καθίσματα.

«Αφού κερδίσαμε κι έτσι…»
Ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε το νόμο του ΟΑΚΑ, έστω και δυσκολότερα από άλλες φορές, παίρνοντας προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι όμως, η ψυχή των «πρασίνων» βγήκε μέχρι να έρθει το πολυπόθητο 1-0, αφού το εξαιρετικό σε άμυνα κι επίθεση ξεκίνημα και μέχρι τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, διαδέχτηκε μια σταδιακή πτώση της απόδοσης που έγινε καθίζηση στο φινάλε και λίγο έλειψε να στοιχίσει ακριβά.

«Αφού κερδίσαμε και σήμερα, μένοντας για περίπου εννιά λεπτά χωρίς πόντο, χάνοντας τόσα αμυντικά ριμπάουντ και με 1/20 τρίποντα, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν παίξουμε όπως ξέρουμε», έλεγαν στον Παναθηναϊκό μετά τον αγώνα.

Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει νικητής μέσα από μία κακή εμφάνιση και σε ένα γήπεδο που ήταν λιγότερο «καυτό» από άλλες φορές σε επίπεδο τελικών. Οι «πράσινοι», που βασίζουν πολύ το παιχνίδι τους στο μακρινό σουτ, είχαν 1/20 τρίποντα (έχοντας μάλιστα μόνο ένα από τα 18 καλάθια τους εκτός ρακέτας) και… απείλησαν το ανεπανάληπτο 0/23 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ από τον πρώτο τελικό του 2010 (73-54). Παράλληλα υστέρησαν σε δημιουργία (8 ασίστ) και έκαναν πολλά (12) λάθη, ενώ λίγο έλειψε να πληρώσουν στο τέλος τα χαμένα ριμπάουντ (7 επιθετικά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο).

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη έφτασε στην επικράτηση και έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη, αφού α) η αστοχία στο μακρινό σουτ δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί σε αυτό το βαθμό, β) τα νεκρά διαστήματα στην επίθεση μπορούν να περιοριστούν με τη βοήθεια του τεχνικού τιμ και γ) ο Διαμαντίδης μπορεί να ελπίζει σε μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους υπόλοιπους γκαρντ, που υστέρησαν σημαντικά στον πρώτο τελικό.

Προβληματισμός…

Τα πολλά κενά καθίσματα στο ΟΑΚΑ, όπου ο κόσμος μετά βίας έφτανε τους 10.000, πράγμα πρωτοφανές για τελικό «αιωνίων», ασφαλώς και προβλημάτισαν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, μέχρι και τη διοίκηση. Η… προχωρημένη ώρα έναρξης του αγώνα αποτελεί ένα ελαφρυντικό, ωστόσο μάλλον δεν κρίνεται επαρκές αφού σε αντίστοιχους αγώνες Ευρωλίγκας ή τελικούς που γίνονταν περίπου την ίδια ώρα, η προσέλευση ήταν πολλαπλάσια. Κάποιοι προχωρούν παραπέρα και μιλούν για απογοήτευση μερίδας του κόσμου για την ποιότητα του μπάσκετ που παίζουν οι «πράσινοι», αλλά και τη μη παρουσία της σε ένα ακόμη Final Four μετά από τόσα χρόνια που τους είχε καλομάθει σε συμμετοχές και τίτλους. Όλοι στις τάξεις του «τριφυλλιού» ευελπιστούν πως επρόκειτο απλώς για μία κακή παρένθεση και περιμένουν στον τρίτο και πολύ περισσότερο στον πέμπτο τελικό το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: