Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Home… green home!!

Γλύκα για τον Παναθηναϊκό και πικρό ξανά για τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε το ΟΑΚΑ! Έστω και δύσκολα οι «πράσινοι» επέβαλαν το «νόμο» τους στον αιώνιο αντίπαλο (59-56) και έκαναν το πρώτο βήμα τίτλου!

Home… green home!
Ο «νόμος» του ΟΑΚΑ… μίλησε ξανά για τον Παναθηναϊκό!

Αν και δυσκολεύτηκαν πολύ, οι «πράσινοι» κράτησαν αλώβητη την έδρα τους για 32ο σερί παιχνίδι σε τελικούς Α1, επικρατώντας 59-56 του Ολυμπιακού και κάνοντας το 1-0 στη σειρά!

Οι παίκτες του Αλβέρτη προηγήθηκαν ακόμα και με 16 στο πρώτο μέρος (24-8), οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά προς το τέλος (51-53), αλλά κάτι τα λάθη του -ωραίου πλην μοιραίου- Περπέρογλου (με δύο στο τελευταίο λεπτό), κάτι το καθαρό μυαλό των γηπεδούχων στο φινάλε, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ!

Κορυφαίος για τους νικητές -που είχαν 1/20 τρίποντα(!)- ο Ματσιούλις με 15 πόντους, ενώ από 11 πρόσθεσαν οι Λάσμε και Γκιστ. Πολύ κακός ξανά ο Σπανούλης (7π., 2/10 σουτ), πάλευαν μόνοι τους Περπέρογλου (15π.) και Ντάνστον (13π.).

Την προσεχή Δευτέρα (26/5) το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ.

Το ματς:

Με Διαμαντίδη, Λάσμε, Γκιστ, Ούκιτς και Ματσιούλις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, με Σπανούλη, Πρίντεζη, Περπέρογλου, Ντάνστον, Μάντζαρη ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» ήταν πιο διαβασμένοι, έκαναν αλλαγές στην άμυνα, δεν άφηναν χώρους, ενώ ο Διαμαντίδης οδηγούσε εκ του ασφαλούς στην επίθεση. Και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς 11-2, με τους φιλοξενούμενους να είναι (εκνευριστικά) άστοχοι. Ενδεικτικό αυτού πως είχαν μόλις 1/8 σουτ εντός παιδιάς, ενώ απ’ την άλλη οι παίκτες του Αλβέρτη είχαν 6/6 δίποντα. Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν το 19-6 της πρώτης περιόδου έμοιαζε άκρως φυσιολογικό, με τον Ντάνστον να το διαμορφώνει, πετυχαίνοντας καλάθι ύστερα από οκτώ λεπτά!

Η είσοδος του Σλούκα (σκοράροντας στην πρώτη του ευκαιρία) έδειξε να δίνει πνοή στους Πειραιώτες. Κι ενώ είχε την ευκαιρία να επαναφέρει σε.. ζωή την ομάδα του, όχι μόνο αστόχησε σε τρίποντο, αλλά «χάρισε» τρεις βολές στον Μαυροκεφαλίδη, που διαμόρφωσε το 24-8, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 13’. Κι ενώ οι δύο ομάδες είχαν μαζί 0/15(!) τρίποντα, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο σερί (με Κόλινς, Περπέρογλου) και μείωσε σε 26-16. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τη διαφορά κάτω απ’ τους 10, με τους «πράσινους» να ‘χουν για αιχμή του δόρατος τον Ματσιούλις που πόσταρε συνέχεια, ενώ ο «Πέρπε» κράτησε όρθια την ομάδα του (με 3/4 απ’ τα 6,75) και έγραψε το 35-26 (την ώρα που ο Λάσμε είχε τρία φάουλ).

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός μπήκε πιο παθιασμένα στον αγώνα. Και επωφελούμενος το αβαντάζ του στο «ζωγραφιστό» όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά πλησίασε σε απόσταση… αναπνοής (35-32). Κι ενώ φαινόταν πως το ντέρμπι άρχιζε… ξανά (38-36), οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν να «τρώνε σίδερα», να κάνουν πιο καλές επιλογές μπροστά (μετά και το τάιμ του Αλβέρτη) και με σερί 7-0, έδωσαν… ανάσα στην ομάδα τους (45-36), την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» αναλώνονταν σε χαμένα τρίποντα. Ο Περπέρογλου πάλευε -κυριολεκτικά- μόνος (15π.) κι ένα αμφισβητούμενο αντιαθλητικό υπέρ του τριφυλλιού (που συνοδεύτηκε από καλάθι του Κάρι) διατήρησαν τους γηπεδούχους σε διψήφια επίπεδα στο 30’ (51-41).

Με τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει ξανά επιθετικά και να μένει χωρίς καλάθι για 4 λεπτά, ήταν… λογικό ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί και να βρεθεί ξανά… κολλιτσίδα από πίσω (51-47). Και την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 1/17 τρίποντα(!) και διεύρυναν την αστοχία τους, οι Πειραιώτες με δύο εύστοχα απ’ τους Σπανούλη και Λοτζέσκι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα στο 36’ (51-53). Ύστερα από 7:50, οι πράσινοι πέτυχαν καλάθι στην τέταρτη περίοδο, ενώ στα 45’’ ο Ματσιούλις έβαλε μπροστά την ομάδα του με 55-53. Μέχρι τότε ο Περπέρογλου κρατούσε (σχεδόν) μόνος την ομάδα του σε θέση «μάχης», όμως έκανε δύο... φθηνά λάθη στο τελευταίο λεπτό, απώλεσε δύο ευκαιρίες, ο Σπανούλης θέλησε να το... πάρει -ανεπιτυχώς- πάνω του κι εν τέλει οι ψύχραιμοι απ’ τις βολές Γκιστ και Ούκιτς… υπέγραψαν το πράσινο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 59-56.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-26, 51-41, 59-56

Παναθηναϊκός (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9 (6α), Γκιστ 11, Ματσιούλις 15 (8ρ), Ράιτ 2

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 13, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 15 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Κόλινς 7 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 6 (2), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: