Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ποδόσφαιρο τέλος για Μπέλαμι!!

Ύστερα από 18 χρόνια «πλούσιας» καριέρας, ο Κρεγκ Μπέλαμι ανακοίνωσε την απόσυρσή του απ’ την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών!

Ποδόσφαιρο τέλος για Μπέλαμι!
Όσο έπαιξε, έπαιξε. Και 18 χρόνια τα λες και πολλά! Ο Κρεγκ Μπέλαμι ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο καθώς φαίνεται πως το σώμα του δεν αντέχει άλλο στο τοπ επίπεδο!

Ο 34χρονος άσος αποχωρεί απ’ τα γήπεδα, έχοντας κάνει μια πλούσια καριέρα σε πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας πανηγυρίσει -λίγους είναι η αλήθεια- τίτλους και όντας ένας εκ των βασικών στελεχών -και αρχηγός- της εθνικής Ουαλίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Νόριτς το 1997, αμούστακο παιδάκι ακόμα, και πέρασε κατά σειρά από Κόβεντρι, Νιούκαστλ, Σέλτικ, Μπλάκμπερν, Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Σίτι, Κάρντιφ, ξανά Λίβερπουλ και κλείνει πλέον την καριέρα του στην ομάδα της πατρίδας του (την Κάρντιφ).

Με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ πανηγύρισε ένα Λιγκ Καπ (2012) κι ένα Community Shield (2006), με τους Σκωτσέτζους κατέκτησε το Κύπελλο (2005), ενώ ήταν αυτός που βοήθησε τα μέγιστα το 2013 την Κάρντιφ για να ανέβει στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.

Υπήρξε διεθνής 78 φορές με την ομάδα ανδρών και βγήκε μάλιστα καλύτερος Ουαλός παίκτης το 2007. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: