Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Σκάνδαλο FIFA: «Έφαγαν» χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής!!


Σκάνδαλο FIFA: «Έφαγαν» χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις όσον αφορά το σκάνδαλο της FIFA είδαν το φως της δημοσιότητας. Το κατηγορητήριο αναφέρει πως «φαγώθηκαν» χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA, αφού μετά τις συλλήψεις αξιωματούχων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την περασμένη Πέμπτη, είδαν το φως της δημοσιότητας νέες λεπτομέρειες για τα ποσά που καταχράστηκαν υψηλόβαθμα στελέχη.

Μετά λοιπόν τις συλλήψεις των προέδρων της συνομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής Χουάν Ανχέλ Ναπούτ και Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέντο Χάβιτ για υπεξαίρεση ύψους 200 εκ. δολαρίων, είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία από το κατηγορητήριο των συλληφθέντων τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά τις συλλήψεις της Πέμπτης, αξιωματούχοι της FIFA φαίνεται να καταχράστηκαν, χρήματα που προορίζονταν για την βοήθεια και τη στήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και χρήματα που προορίζονταν για αναπτυξιακά προγράμματα υποδομών σε μη ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Το κατηγορητήριο μάλιστα αναφέρει για τη συγκεκριμένη υπόθεση ότι ο πρώην επικεφαλής της συνομοσπονδίας της Καραϊβικής, Τζακ Γουόρνερ και ο διάδοχος του Τζέφρεϊ Γουέμπ, καταχράστηκαν το ποσό των 750.000 δολαρίων, χρήματα που προορίζονταν να δοθούν από τη FIFA στα θύματα της Αϊτής, από το σεισμό του 2010. Μάλιστα οι Αρχές προσπαθούν να εκδοθούν οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: