Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Στραματσόνι: «Μεγάλος παίκτης ο Μπεργκ, αλλά δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη»


Στραματσόνι: «Μεγάλος παίκτης ο Μπεργκ, αλλά δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη»

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να εξαρτάται από έναν παίκτη, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Μάρκους Μπεργκ, υπερτόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι εν όψει του ματς κόντρα στη Βέροια

Για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για το πολύ δύσκολο ματς κόντρα στη Βέροια μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απουσία του Μάρκους Μπεργκ, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα για να εξαρτάται από έναν παίκτη, ακόμα κι αν αυτός έχει την ποιότητα του Σουηδού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στην κάμερα της NOVA:

Για τη σημασία της νίκης κόντρα στην Παναχαϊκή:
«Ήταν σημαντική η νίκη, ώστε να έχουμε μια επανεκκίνηση μετά από την ειδική κατάσταση που προκάλεσε η τιμωρία από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και η ήττα από τον Ηρακλή. Το Κύπελλο είναι ο στόχος μας, οπότε είναι σημαντικό για να κοιτάξουμε το επόμενο ματς με τη Βέροια».

Για την ευκαιρία που πήραν κόντρα στην Παναχαϊκή παίκτες όπως ο Κλωναρίδης:
«Νομίζω αυτό το ματς ήταν σημαντικό για μένα, ώστε να μάθω καλύτερα κάποια χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών μου που δεν έπαιζαν μέχρι σήμερα. Αν δεν κάνω λάθος, επτά ποδοσφαιριστές ήταν διαφορετικοί. Είναι σημαντικό το ότι είδα σε αυτούς τους παίκτες τη σωστή νοοτροπία, όχι μόνο στον Κλωναρίδη, αλλά και στον Λαγό και σε άλλους».

Για την αλλαγή του flat 4-4-2 σε ρόμβο:
«Όπως είχα πει και στην αρχή, όταν έπιασα δουλειά, θα παίξουμε 4-4-2 και αυτός ο σχηματισμός κατά τη γνώμη μου, έχει δύο επιλογές. Το 4-4-2 flat με τους πιο ακραίους μέσους και ο ρόμβος με έναν παίκτη πίσω από τους επιθετικούς, δύο κεντρικούς μέσους και έναν μπροστά από την άμυνα. Υπάρχουν δύο επιλογές και για μια μεγάλη ομάδα είναι σημαντικό να γνωρίζει να παίξει με διαφορετικούς τρόπους».

Για τον αγώνα κόντρα στη Βέροια:
«Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσουμε τον τρόπο προσέγγισης των εκτός έδρας ματς, γιατί μερικές φορές είναι διαφορετική η αντιμετώπιση απ’ ό,τι στους εντός έδρας αγώνες. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς και σεβόμαστε τη Βέροια. Είναι δύσκολο για μας να επανέλθουμε πλήρως, γιατί παίξαμε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και επιπλέον είχαμε ένα κουραστικό ταξίδι 4 ωρών με το πούλμαν. Τα ξέρουμε όλα αυτά και προετοιμαζόμαστε για αυτό τον αγώνα».

Για το αν είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι ο Μπεργκ δεν είναι διαθέσιμος:
«Όχι, είναι κάτι που ξέραμε, αφού είναι τιμωρημένος. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. ΟΚ, ξέρουμε ότι ο Μπεργκ είναι πολύ καλός παίκτης και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε είναι ότι είμαστε μια καλή ομάδα και ότι όσοι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, πρέπει να είναι σε επίπεδο που αξίζουν να βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Ο Κλωναρίδης για παράδειγμα είχε πολύ καλή απόδοση, θέλουμε να επιτρέψει ο Πέτριτς, έχουμε τον Καρέλη… Έτσι, όποιος παίξει στη Βέροια θα βάλει τα δυνατά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: