Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Λοντίγκιν: «Δεν μπορούσα να περιμένω τον Ολυμπιακό»


Λοντίγκιν: «Δεν μπορούσα να περιμένω τον Ολυμπιακό»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του το 2013 αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, o Γιούρι Λοντίγκιν. Η Ξάνθη δεν είχε όμως επίσημη πρόταση και προτίμησε τη σιγουριά της Ζενίτ.

Η Ζενίτ πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελεί ο γνωστός μας από το πέρασμα του στα ελληνικά γήπεδα, Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης και νυν της Ζενίτ, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Pick n’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια, αποκάλυψε πως γνώριζε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2013, παρόλο που ποτέ δεν έφτασε στην Ξάνθη επίσημη πρόταση από τους «ερυθρόλευκους» για την απόκτηση του.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας, τόνισε πως υπήρχε στο τέλος μόνο η πρόταση της Ζενίτ πάνω στο τραπέζι και δεν μπορούσε έχοντας κάτι σίγουρο στα χέρια του, να περιμένει τον Ολυμπιακό να χτυπήσει την πόρτα της Ξάνθης.

Επιπλέον αναφερόμενος στην επιλογή του να μην παίξει στην εθνική Ελλάδος παρά την κλήση που είχε από τον Φερνάντο Σάντος, τόνισε πως το ήθελε αρκετά, αλλά δεν μπορούσε αφού θα απομακρυνόταν από τη ρωσική ομάδα, που δεν ήθελε να πιάνει θέση ξένου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λοντίγκιν στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για την πορεία της Ζενίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Όλες οι νίκες που κάναμε ήταν σημαντικές. Είχαμε σιγουριά, συγκέντρωση και σε κανένα ματς δεν κινδυνεύσαμε να χάσουμε. Ίσως στη Βαλένθια ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι, αλλά αποδείξαμε ποιος ήταν το αφεντικό του ομίλου».

Για την αντίθετη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Είναι μια περίεργη κατάσταση. Πέρσι από την αρχή είχαμε στόχο το πρωτάθλημα και ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό. Φέτος στοχεύσαμε πιο πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε το ανάποδο. Σε πολλά ματς πρωταθλήματος δεν έχουμε την ψυχολογία που χρειάζεται».

Για τον τρόπο διεξαγωγής του ρώσικου πρωταθλήματος: «Είναι θέμα συνήθειας αυτό που γίνεται με τη διακοπή ένα μήνα το χειμώνα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται να το συνηθίσεις. Είμαι 25 χρονών και μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την κούραση, ούτε μπορώ να παραπονεθώ».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Το καλοκαίρι του 2013 είχα μάθε ότι με θέλουν δύο ομάδες. Η Ζενίτ και ο Ολυμπιακός. Εγώ είχα στόχο να παίξω στην εθνική Ελλάδος και ήθελα να μείνω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα όμως να αγνοήσω μια πρόταση όπως της Ζενίτ. Στο τέλος η Ξάνθη είχε στο τραπέζι πρόταση της Ζενίτ και όχι του Ολυμπιακού. Δεν είχα άλλη επιλογή και δεν μπορούσα να περιμένω τον Ολυμπιακό. Δεν έχω μετανιώσει πάντως που πήγα στη Ρωσία».

Γιατί δεν έπαιξε στην εθνική Ελλάδας: «Μεγάλωσα στην Ελλάδα και είχα όνειρο να παίξω στην εθνική. Ο Σάντος με ήθελε και το ήθελα και εγώ. Όταν όμως πήγα και είπα στη Ζενίτ ότι θέλω να παίξω στην εθνική Ελλάδος με ενημέρωσαν ότι δεν μπορώ να πιάσω θέση ξένου και ότι θα έπρεπε να αποχωρήσω. Έτσι πήρα την επιλογή να μείνω και να παίξω στη Ρωσία που είναι επίσης πατρίδα μου. Αυτό επηρέασε την απόφαση μου και ενημέρωσα τον κ. Φύσσα ότι δεν μπορώ να δεχτώ την πρόταση».

Για τον Χουλκ: «Ευτυχώς που σε μια διαφήμιση που έκανε σουτ δεν ήμουν. Είναι ένας υπεράνθρωπος. Είναι έξω από την πραγματικότητα. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο με αυτή τη δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: