Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο αγώνας της κάθαρσης!!

Ας μην κρυβόμαστε. Η μεγάλη πλειονότητα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ζητούσε παραδειγματική τιμωρία. Τουτέστιν, κάποιοι να καταδικαστούν για την υπόθεση της χειραγώγησης αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.
Ο αγώνας της κάθαρσης
Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς...
Και ορισμένοι εξ αυτών αξιώνουν το μαχαίρι να φτάσει πιο βαθιά. Ή δυνατόν και πιο ψηλά. Ακόμα κι αν ο υποβιβασμός των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, καθώς και η τιμωρία των ηγητόρων τους, Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη των γεγονότων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφραζαν τους δισταγμούς τους. Που θεωρούσαν ότι θα θριάμβευε και πάλι η ατιμωρησία, όπως έχει γίνει πολλές φορές στη χώρα μας, όχι μόνον στην ποδοσφαιρική ή γενικότερα την αθλητική Ελλάδα.
Δικαιολογημένα, δεν αντιλέγει κανείς, να εμφανίζονταν επιφυλακτικοί. Προφανώς, βέβαια, δεν τοποθέτησαν στη ζυγαριά την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για κάθαρση σε όλους τους τομείς. Κι επειδή κάποιους τομείς δεν μπορούν να τους ακουμπήσουν, αποφάσισαν να «παίξουν μπάλα». Και να στείλουν έξω από το γήπεδο, όλους (;) εκείνους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες και τον παράνομο στοιχηματισμό. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβάστηκαν από την πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και απαγορεύτηκε στους Αχ. Μπέο και Μ. Ψωμιάδη η διά βίου ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, δεν είναι αρκετό. Ούτε ο αγώνας της κάθαρσης πρέπει να σταματήσει εδώ. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να παίζεται με καθαρά χαρτιά.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: