Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σφραγίδα Μπόλονι σε όλα

Η σοβαρή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Όσλο και η εξαιρετική παρουσία του Λαζάρ αποδεικνύουν την καταλυτική επίδραση του Ρουμάνου στην ομάδα. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Σφραγίδα Μπόλονι σε όλα
Το πρώτο σοβαρό παιχνίδι του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο ήταν απόλυτα λογικό να δώσει τροφή για συγκρίσεις. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε μεταγραφικό επίπεδο. Για να προλάβω τυχόν πιθανές παρεξηγήσεις, ξεκαθαρίζω ότι σαφώς και δεν μπορούμε να βγάλουμε από τώρα συμπεράσματα για τη δυναμικότητα της νέας ομάδας του "Δικεφάλου", όμως, κάποια στοιχεία της "εποχής Μπόλονι" έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι μετά από αρκετό καιρό είδαμε κομπίνα στην εκτέλεση στημένης φάσης, απόρροια της δουλειάς που έκανε ο 58χρονος προπονητής με τους ποδοσφαιριστές στην Ολλανδία. Όπως επίσης και κάποιοι ρόλοι που επέλεξε για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές του. Ο Βιεϊρίνια έβγαινε πολύ συχνά από τον άξονα (όπως έκανε και στη φάση του 0-1), ενώ ο Γκαρσία είχε περισσότερο ανασταλτικό ρόλο δίνοντας βοήθειες στην άμυνα.
Ίσως αυτό να συνέβη γιατί το κομμάτι της παραγωγής παιχνιδιού στη μεσαία γραμμή ανέλαβε ο Κοστίν Λαζάρ δικαιώνοντας τον προπονητή του για την επιλογή του να τον βάλει μπροστά από τους άλλους δύο κεντρώους χαφ της ομάδας (Αρίας, Γκαρσία).
Προοπτικές για κίνηση value for money
Κάνοντας λόγο για τον συμπατριώτη μέσο του Μπόλονι, είναι προφανές ότι σε ατομικό επίπεδο, είναι ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση στο Ούλεβαλ. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε Μπόλονι στον ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχε και Λαζάρ, γεγονός που αναδεικνύει τη σημαντική συνεισφορά του Ρουμάνου τεχνικού στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο 30χρονος πρώην παίκτης της Ραπίντ δείχνει να αξίζει και με το παραπάνω τις 300.000 ευρώ ετησίως που θα αμείβεται από τον ΠΑΟΚ. Οι γνωριμίες του Μπόλονι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πολλές και αυτό αυτόματα μεταφράζεται και σε... μεγάλωμα της λίστας διαθέσιμων παικτών για την ΠΑΕ.
Η νίκη δεν κρύβει τις αδυναμίες
Για να μην μένουμε, όμως, μόνο στα θετικά, καλό είναι να επισημάνουμε και κενά που διαπιστώθηκαν και μέσα από το ματς με την Βαλερένγκα:
-Είναι ξεκάθαρο ότι λείπει από την ομάδα ο στόπερ που θα διαθέτει όγκο για να παίξει ξύλο με τον εκάστοτε αντίπαλο φορ
-Ο Αρίας είναι καλός παίκτης με την μπάλα στα πόδια, δεν έχει, όμως, καταφέρει-ακόμη τουλάχιστον-να αναπληρώσει το κενό του Βιτόλο στη θέση του κόφτη. Φαντάζομαι παρατηρήσατε ότι οι ευκαιρίες που έκανε η νορβηγική ομάδα ήρθαν από τον άξονα.
-Ο φορ περιοχής είναι απαραίτητος για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερη οντότητα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να απελευθερωθεί ο Αθανασιάδης.
Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω ακόμη ένα στοιχείο που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον Μπόλονι. Είναι ρεαλιστής και κάθε φορά ξέρει ποιο βήμα πρέπει να κάνει. Η δήλωσή του πώς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιλέξει διαφορετική τακτική από αυτή το Ούλεβαλ, αν μη τι άλλο, φανερώνει έναν άνθρωπο που δεν εγκλωβίζεται στο αποτέλεσμα, αλλά έχει στο μυαλό του συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα εξελιχθεί η ομάδα του.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: