Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο Λαζάρ και το κράξιμο για Βιτόλο

Του Στέλιου Μοσχούλα
 Ο ΠΑΟΚτσής βρήκε νέο «είδωλο». Ο Κοστίν Λαζάρ αποθεώνεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κι οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» είναι έτοιμοι για να τον σηκώσουν στις πλάτες τους. Ο οπαδός της ομάδας γούσταρε πολύ το βράδυ της Πέμπτης, όχι μόνο επειδή ο ΠΑΟΚ φαίνεται (μετά το 0-2 στο Όσλο) να προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ από τον πρώτο αγώνα, με αντίπαλο την άναρχη και αδούλευτη Βαλερένγκα. 
 Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ βάρεσε... κόκκινο στη χαρά του, μια κι οι δύο αδυναμίες του ή καλύτερα καψούρες  του, ο Αντελίνο Βεϊρίνια (τέθηκε βέτο για τη πώλησή του από τη μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων) κι ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκαν δίχτυα, με δύο πολύ όμορφα γκολ κι έβαλαν τις βάσεις για μια ακόμη... μακρά ευρωπαϊκή πορεία. Το παράδειγμα της περσινής σεζόν φαίνεται ότι... γλύκανε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν βαλθεί να κάνουν ακόμη μια εξαιρετική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.
 Επιπροσθέτως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ «τρελάθηκαν» με την απόδοση του Κοστίν Λαζάρ. Ο Ρουμάνος έβγαλε...  μάτια στο ματς του Όσλο κι όποιος παρακολουθεί τις συζητήσεις οπαδών της ομάδας στα φόρουμ ή όλα αυτά που ακούγονται στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνει ότι η απώλεια του Βίκτορ Βιτόλο ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Τι κι αν πήγε στον Παναθηναϊκό, «πουλώντας» (κατ΄ αυτούς) την αγάπη που του έδειξαν. Τι κι αν ήταν ένας πολύτιμος παίκτης για το κέντρο του «Δικεφάλου». Οι φίλαθλοι τον διέγραψαν από τη μνήμη τους, μια κι έχουν τον Ρουμάνο Λαζάρ στην ομάδα. Ενα... αστέρι που ανατέλλει. Χθες έπαιξε σαν... θηρίο, δείχνοντας τη σπουδαία τεχνική του κατάρτιση και την οξυδέρκεια στο παιχνίδι του. Αν, όπως είπε ο Λάσλο Μπόλονι, φθάσει στο 100% της φυσικής του κατάσταση, τότε αναμένεται να κάνει... θαύματα. Γι΄ αυτό το λόγο τα μπινελίκια και τα «γαλλικά» για τον Βιτόλο ήταν πολύ «ιν» από χθες το βράδυ. Ο Ισπανός ξεχάστηκε κι ο Ρουμάνος αποθεώθηκε. Μια ήττα επήλθε από τη φυγή του Βιτόλο, μια νίκη κερδήθηκε με την απόκτηση του Λαζάρ, ο οποίος αποδεικνύεται «τζακ ποτ» στη μεταγραφική περίοδο.
 Τι περιμένει πλέον ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ; Να επέλθει η τελική συμφωνία των Ζαγοράκη - Κατσαρή με την πλευρά Φλωρίδη - Σαχπατζίδη και να μπει ρευστό στην ΠΑΕ. Οχι μόνο για να πληρωθούν οι οφειλές προς τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και για να πατήσει το πόδι του στην Τούμπα ένα μεγάλο «αστέρι», σέντερ φορ, όπως ο Μποκανί. Τότε είναι που η... ηδονή θα χτυπήσει κόκκινα για τους οπαδούς.
 sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: