Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μπουφόν: «Δεν είδα κανένα πέναλτι»

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν τόνισε πως δεν παρακολούθησε τα πέναλτι που εκτέλεσε η ομάδα του για… γούρι!
Κανένας δεν τον έχει κατηγορήσει ως… γκαντέμη. Πως θα μπορούσε άλλωστε με τόσες επιτυχίες που έχει δώσει στην Ιταλία; Ο λόγος για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν ο οποίος για ακόμα μία φορά έδειξε την κλάση του και οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο έμπειρος γκολκίπερ, τόνισε πως δεν είδε καμία εκτέλεση πέναλτι για… γούρι!
Όταν ρωτήθηκε για την εκτέλεση του Πίρλο, είπε: «Δεν είδα τα πέναλτι της Ιταλίας, όπως δεν τα βλέπω ποτέ σε αυτές τις περιπτώσεις». Για την εικόνα του παιχνιδιού, είπε: «Φυσικά και φοβήθηκα μήπως χάναμε την πρόκριση γιατί στα πέναλτι όλα είναι πιθανά. Στα 120 λεπτά του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη γιατί είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Την ώρα των πέναλτι δεν σκεφτόμουν πολλά. Ήθελα απλά να αποκρούσω όσα περισσότερα γινόταν γιατί οι συμπαίκτες μου άξιζαν την πρόκριση όπως και εγώ».
Στη συνέχεια, τόνισε: «Ήταν καλό που μπλόκαρα το πέναλτι του Κόουλ, γιατί φανταζόμουν εκείνη τη στιγμή ότι έδινα χαρά τόσο στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν από το σεισμό, όσο και στους φιλάθλους μας, που μας ακολούθησαν εδώ».
Για το πέναλτι του Ντιαμάντι είπε: «Πριν πάει να το εκτελέσει, του είπα πως σίγουρα ο Χαρτ θα έχει μελετήσει πως εκτελεί και του πρότεινα να αλλάξει τον τρόπο που σουτάρει».
Για την επόμενη φάση και την αναμέτρηση με τη Γερμανία, είπε: «Έχουμε μεγάλη ποιότητα, αλλά και ικανότητα για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, απέναντι σε μεγάλες και μικρές ομάδες. Αξίζαμε την πρόκριση. Όπως έχω πει στο παρελθόν θα ήμουν ευχαριστημένος με μία παρουσία στα ημιτελικά, την ώρα που οι Ολλανδία, Ισπανία και Γερμανία ήταν τα πρώτα φαβορί. Τώρα όμως επαναπροσδιορίζω τους στόχους μου και πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο», είπε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: