Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

France, la catastrophe...!!

Πραγματικά, καταστροφή για την Εθνική Γαλλίας από τον Τύπο της χώρας. Διαβάστε τι έγραψαν οι μεγαλύτερες εφημερίδες. «Το κεφάλι χαμηλά, δεν μπορούσαν, φαντάσματα» και άλλα τέτοια.
France, la catastrophe...
Απογοήτευση προκάλεσαν οι Τρικολόρ με την εμφάνισή τους κόντρα στην Ισπανία, κάτι το οποίο φαίνεται καθαρά από την αντιμετώπιση του Τύπου μετά την απόλυτα δίκαιη βάση εικόνας ήττα με κάτω τα χέρια με 2-0. Ενα βήμα πριν τα ημιτελικά του Euro, οι Τρικολόρ δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με τον Λοράν Μπλαν, για την αμυντική τακτική που επέλεξε και τον Καρίμ Μπενζεμά, για την κακή του παρουσία, να συγκεντρώνουν τα περισσότερα πυρά από τα Μέσα Ενημέρωσης της Γαλλίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Η Le Monde ανέφερε ότι η Γαλλία αποχαιρέτισε το Euro «με το κεφάλι χαμηλά» και τόνισε ότι η Εθνική τους δεν είχε να δώσει κάτι άλλο. «Οι παίκτες του Μπλαν μπορούν να πουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους με το να φτάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης». Ετσι κι αλλιώς με την εικόνα κόντρα στην Ισπανία αλλά και στον αγώνα των ομίλων με την ήττα 2-0 από την Σουηδία «δεν μπούσαν να περιμένουν κάτι περισσότερο».
Η εφημερίδα Le Figaro βαδίζει στον ίδιο δρόμο και γράφει: «Η Γαλλία σε κανένα σημείο δεν έπεισε για το ότι έχει πραγματικά την ικανότητα να πάει πιο μακριά».
«Τι θλίψη!» είναι ο τίτλος της Le Parisien στην πρώτη σελίδα. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας «δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων» αφού δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο ούτε να ανησυχήσουν τους πρωταθλητές κόσμου για τους οποίους τονίζει ότι έφτασαν σε μία «λογική νίκη».

Η L' Equipe κυκλοφορεί έχοντας στην πρώτη σελίδα μία φωτογραφία του Αρμπελόα να βοηθάει τον (συμπαίκτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης) Μπενζεμά να σηκωθεί και γράφει: «Η καλύτερη ομάδα του κόσμου δεν έδειξε έλεος». Επίσης τονίζει ότι η Γαλλία «δεν είχε ούτε την τρέλα, ούτε την απαιτούμενη ποιότητα στο παιχνίδι της για να σταματήσει την μινιμαλιστική Ισπανία». Και συνεχίζει: «Η Γαλλία εγκαταλείπει τη διοργάνωση χωρίς να αφήσει το στίγμα της αλλά με φαντάσματα από το παρελθόν τα οποία επηρεάζουν την εικόνα και το μέλλον της».


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: