Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η αξία της ταπεινοφροσύνης!!

To παιδικό χαμόγελο στο πρόσωπο του ΛεΜπρον Τζέιμς, ενός αθλητή χορτασμένου από χρήμα και φήμη, ισοδυναμούσε με εκατομμύρια λέξεων και συναισθημάτων συμπυκνωμένων σε μία εικόνα.
Η αξία της ταπεινοφροσύνης
Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του πλανήτη, ένας από τους πιο χαρισματικούς αθλητές που εμφανίστηκαν ποτέ στο στερέωμα, πάσχιζε επί χρόνια να διώξει μακριά τους δαίμονες που είχαν στήσει χορό γύρω του.
Πλήρωνε, θα πουν πολλοί, τη δική του ύβρι. Οταν ο Λεμπρόν μετέτρεψε σε κακόγουστο σίριαλ την μετακόμισή του από το Κλίβελαντ στο Μαϊάμι, όταν υποσχέθηκε στους νέους του πιστούς «όχι πέντε, όχι έξι, ούτε καν επτά πρωταθλήματα», ερέθισε τα αισθητήρια των θεών του μπάσκετ. Τιμωρήθηκε αυστηρά πέρυσι, στα χέρια του Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.
Ωσπου, έφτασε η σειρά του. Μπροστά στις υπεράνθρωπες παραστάσεις του στα φετινά πλέι οφ, προσκύνησαν και οι θεοί.
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ομολόγησε ότι το στραπάτσο του 2011 ήταν το πιο χρήσιμο μάθημα της ζωής του: «Μου δίδαξε να είμαι ταπεινός». Ο μικρός ΛεΜπρον μαθαίνει άγνωστες λέξεις από ένα Γερμανό. Στα φετινά πλέι οφ φόρεσε μία εντελώς διαφορετική μάσκα, απαλλαγμένη από κομπορρημοσύνη. Τη μάσκα του πολεμιστή. Οταν είδε τον νεαρό συμπαίκτη του Μάριο Τσάλμερς να ξεσηκώνει το πλήθος με ενθουσιώδεις χειρονομίες, έτρεξε κοντά του και τον διέταξε να σταματήσει.
«Νot yet», του είπε. «Οχι ακόμη». Κι ας ήταν η διαφορά στο +22, δεκαπέντε λεπτά πριν από το φινάλε του πέμπτου τελικού.
Μόνο Οταν η Οκλαχόμα Σίτι πέταξε στο παρκέ λευκή πετσέτα παραδόθηκε ο ΛεΜπρον στην καταιγίδα των συναισθημάτων. Τα φαντάσματα δεν μπορούσαν πια να του βάλουν τρικλοποδιές. Ζούσε τη δικαίωσή του. Δεν είναι πλέον ψευδεπίγραφο το παρατσούκλι «βασιλιάς». Το στέμμα τού ανήκει. Ακόμα και η ενοχλητική λεγεώνα των «Lebron haters», των αμφισβητιών που άγγιζαν τα όρια του μίσους, υποχρεώθηκε να του υποκλιθεί.
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς κατέκτησε το παρθενικό του πρωτάθλημα στο φινάλε της 9ης χρονιάς του στο ΝΒΑ, σε ηλικία 27 ετών και 6 μηνών. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε κλείσει τα 28 όταν κέρδισε το πρώτο του δαχτυλίδι με τους Μπουλς. Ο φετινός τίτλος μπορεί να αποδειχθεί εφαλτήριο για την εγκαθίδρυση μιας καινούριας δυναστείας, σε επίπεδο είτε ομαδικό είτε προσωπικό. Τα πέντε, έξι, επτά πρωταθλήματα που λέγαμε.
Το τρομακτικό στην περίπτωση του νέου «βασιλιά» είναι ότι αυτός ο φόργουορντ-οδοστρωτήρας των 2,05 μ. και των γεμάτων μούσκουλα 115 κιλών έχει και τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Είναι ακόμη «work in progress», ένα εγχείρημα σε εξέλιξη. Φαντάζεστε έναν ΛεΜπρον με το μακρινό σουτ του Κέβιν Ντουράντ;
Χρησιμοποιήστε ως σημείο εκκίνησης τη στατιστική του στους φετινούς τελικούς (28,4 πόντοι, 7,6 ριμπάουντ και 10,2 ασίστ) και προσθέστε μερικά ξεκούραστα τρίποντα σαν τα χθεσινά του Μάικ Μίλερ ή σαν αυτό με το οποίο ο ίδιος ΛεΜπρον εκτέλεσε, κουτσός, τους Θάντερ στο φινάλε του 4ου τελικού.
Επειτα προσδεθείτε, μην καπνίζετε και κρύψτε τα γυναικόπαιδα στις ντουλάπες.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: