Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αν ο Σαββίδης πάρει τον ΠΑΟΚ, όπως έδωσε πριμ στην Εθνική…!

Η υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη θυμίζει λίγο από …Βασίλη Φλωρίδη. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Αν ο Σαββίδης πάρει τον ΠΑΟΚ, όπως έδωσε πριμ στην Εθνική…
Ίσως η ροή των εξελίξεων να μην εφάπτεται απόλυτα, ωστόσο, αυτή η αναμονή και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον μεγαλοεπιχειρηματία που θα σώσει τον ΠΑΟΚ, μην μου πείτε ότι δεν αναδύει την ίδια μυρωδιά…
Η εικόνα ενός ζάμπλουτου επιχειρηματία από τη μυστηριώδη, θολή Ρωσία, γεννά την προσδοκία για έναν ΠΑΟΚ που θα σταθεί στα πόδια του και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση, χωρίς να περιμένει να ανασάνει από τα έσοδα των διαρκείας.
Στις μέρες μας, τα διαρκείας που πουλά ο ΠΑΟΚ είναι πολύ λίγα για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες, αλλά, λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενο.
Άκουγα το σποτ της σχετικής διαφήμισης και δεν υπήρχε περιγραφή από ελληνικό παιχνίδι. Ένα ευρωπαϊκό, με την Τότεναμ κι αυτό ήταν όλο. Για όλα τα υπόλοιπα που έρχονται στο μυαλό του ΠΑΟΚτσή και του λένε να μην ανανεώσει το εισιτήριό του, δεν υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις. Δεν υπάρχουν εξηγήσεις ούτε για το πρωτάθλημα και τα πλέι-οφ, ούτε και για το κύπελλο. Η ανάμνηση της Τότεταμ είναι ομολογουμένως σύντομη για μια ολόκληρη χρονιά.
Το κεφάλαιο που έκλεισε δεν απασχόλησε όσο θα έπρεπε για να εξηγήσει κανείς τη μείωση στα εισιτήρια διαρκείας (περίπου στο 60-70%). Στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι τους φτάνει η κρίση για να δικαιολογήσουν την υποχώρηση.
Αν υποθέσουμε ότι η διοίκηση δεν έχει σκοπό να κοιτάξει πίσω της και τραβά μια γραμμή για να προχωρήσει παρακάτω, έκανε μια ασφαλή επιλογή με τον Δώνη. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο Δώνης δεν αποτελεί το κέντρο του μάρκετινγκ για την πώληση των διαρκείας, αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων. Εκτός κι αν, όσα έχουν πουληθεί, είναι λόγω Δώνη.
Γύρω από όλα αυτά υπάρχει ένα πρόσωπο που ήδη έχει υποστεί μια σημαντική φθορά όταν έταξε πριμ στην Εθνική μας και τελικά δεν εννοούσε ότι θα το έδινε επειδή απέκλεισε τη Ρωσία. Κανείς δεν αντιλήφθηκε πότε ακριβώς θα το έδινε, αλλά, μια που τελικά δεν το δίνει ή κάτι άλλο εννοούσε, δεν υπάρχει λόγος να το συζητούμε. Αυτό που έμεινε είναι, περισσότερο ότι ο Σαββίδης δεν είναι αξιόπιστος και λιγότερο ότι παρερμηνεύτηκαν οι αγαθές του προθέσεις.
Μου λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει παρεξήγηση και αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο. Το πριμ για την Εθνική δεν ήταν μεμονωμένο φαινόμενο. Στον ΠΑΟΚ λένε ότι είναι συνηθισμένες οι παρεξηγήσεις.
Βέβαια, αν είναι τελικά να βάλει τόσα εκατομμύρια, δικαιολογείται ένας διακριτικός χειρισμός. Άλλωστε, πώς να ξεχαστούν τα δύο εκατομμύρια του δανείου...
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο Βρύζας κι όποιος άλλος εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, θα πρέπει να λάβει υπόψη του την συμμετοχή ενός νέους παίκτη-πρωταγωνιστή στα διοικητικά: Θα συνεχίσει να επιλέγει για μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες, αγκομαχώντας για να τα βγάλει πέρα με αρκετά χρέη από τον προκάτοχό του;
Ή μήπως θα πρέπει να αναζητήσει την οριστική απάντηση το Σαββίδη για να γνωρίζει από τώρα που μπορεί να πατήσει για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα;
Προφανώς το δεύτερο είναι προτιμότερο, μόνο που αν ο Σαββίδης δεν θέλει, όσο κι αν πιέζει ο Βρύζας, όσο κι αν επιμένει, δεν πρόκειται να πετύχει πολλά. Αντιθέτως δεν αποκλείεται να τον απομακρύνει το κελεπούρι από τη Ρωσία.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: