Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

"Έγραψαν ότι η Μέρκελ μου έδωσε δανεικά για να πάρω ...τυρόπιτα"!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος έδωσε πολλές άγνωστες πτυχές και παρασκήνια που εκτυλίχθηκαν κατά τη παρουσία της Εθνική ομάδας στο Euro και δεν "έπιασαν" οι κάμερες.
"Έγραψαν ότι η Μέρκελ μου έδωσε δανεικά για να πάρω ...τυρόπιτα"!
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Σοφοκλή Πιλάβιου στη :
«Έχουμε ευκαιρία να πάμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και απο εκεί στο Εuro του 2016 γιατί θα έχει περισσότερες ομάδες. Θα συμπληρώσουμε μια δεκαετία με παρουσίες σε τελικές διοργανώσεις
Όταν φτάνει μια ομάδα σε τελικές διοργανώσεις είναι σημαντικό. Εμείς πετύχαμε την πρώτη νίκη στο Μουντιάλ, σκοράραμε και στα 4 ματς φέτος.και όλο αυτό είναι ιδιαίτερο για την εθνική ομάδα.
Όλο αυτόν τον καιρό δεθήκαμε με τους ποδοσφαιριστές, από το Κιτσμπουελ και μετά. Την ομάδα της αγαπώ πολύ. Απο τις καλύτερες στιγμές ήταν το αντίο του Κώστα Χαλκιά και του Νίκου Λυμπερόπουλου μετα το ματς. Πολύ συναισθηματική σκηνή. ήμουν μέσα στα αποδυτήρια. Έκλαιγαν όλα τα παιδιά, από τον αποκλεισμό,από τα λόγια του Νίκου και του Κώστα. Λόγια από ποδοσφιαριστές που κατέθεσαν την εμπειρία τους στα νέα παιδιά.
Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε αγωνία λόγω πρεμιέρα. δεν μπήκαμε δυνατά αλλά μετά μια διαιτητική απόφαση άλλαξε το ματς. Υπήρχε αναταραχή στα αποδυτήρια λόγω της αποβολής και του Αβρααμ. Εκεί μέτρησε ο προπονητής. Τους είπε ότι όποιος πιστεύει μπαίνει και κερδίζουμε.
Στο δεύτερο είδαμε ένα ανεξήγητο μπλακ - αουτ στην αρχή. Όταν ακούσαμε ότι το άλλο ματς ήρθε ισοπαλία, είπαμε πάμε, ένα ματς είναι, να το κερδίσουμε. Εκεί άλλαξε η ψυχολογία.
Πριν το ματς με τη Ρωσία, ο Καραγκούνης μου είπε ότι «έχουμε 4 ματς ακόμα. Μην ανησυχείς». Ήταν συγκλονιστικό ματς. Η ωραιότερη σκηνή είναι όταν στο 94ο λεπτό η μπάλα είναι άουτ. Γιατί ξέρεις ότι το ματς τελείωσε. Στα αποδυτήρια...χαμός.Υπήρχε όμως πικρία για την αντιμετώπιση από τα μέσα μετά την ήττα με τ
Η Γερμανία έδειξε ότι είναι τεράστια ομάδα. Υπήρχε η παραφιλολογία του αγώνα, αλλά εντάξει. Ήταν καλύτεροι και πέρασαν. Στο σουτ του Φάνη αν γινόταν το 2-2 πολλά θα γίνονταν. Ή αν το 6 λεπτο από το γκολ να ήταν 16λεπτό.
Για τη Μέρκελ έγραψαν ότι μου έδωσε δανεικά για να πάρω...τυρόπιτα. Δεν έχει σημασία τι είπαμε.
Με τις δηλώσεις του Σάντος αισθάνθηκα όπως κάθε Έλληνας. Πήρα πολλά μηνύματα γι'αυτές. Ο Τάκης ο Φύσσας και οι υπόλοιποι έφυγαν συγκινημένοι.
Έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή για την αντιμετώπιση των προκριματικών του Μουντιάλ. Δε νομίζω να πάθουμε το ίδιο με το Μουντιάλ του 2006 και την Αλβανία. Αλλά η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να γίνει τότε όλα θα πάνε πολύ καλά.
Όταν γίνεται αδικία δεν έχει νόημα να κάνουμε φασαρία. Αλλά δε λέμε τις κινήσεις μας στο παρασκήνιο. Δε λέω ότι κερδίσαμε και τίποτα. Έτυχε τώρα όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις να είναι για την Ελλάδα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: