Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Φορτούνης: «Δώσαμε χαρά στους Έλληνες»

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πορεία της εθνικής στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας, αλλά και την προσωπική του απόδοση, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αρχικά ο Κώστας Φορτούνης ρωτήθηκε για το πού ξεκουράζεται:

«Έχουμε περίοδο ξεκούρασης, είμαι στα Τρίκαλα για διακοπές τώρα. Η Καϊζερσλάουτερν έχει αρχίσει την προετοιμασία της, αλλά εγώ θα έχω είκοσι μέρες άδεια και θα φύγω για Γερμανία».

Κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας της εθνικής στο Euro τόνισε:

«Πιστεύω ότι κάναμε υπερήφανους τους Έλληνες, τους βγάλαμε και πάλι στους δρόμους, τους δώσαμε χαρά, πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Τα συναισθήματα είναι δυνατά, στο τέλος παίξαμε με μια δύσκολη ομάδα, δεν τα καταφέραμε, αλλά γυρίσαμε με ψηλά το κεφάλι. Το ότι περάσαμε στους οκτώ δείχνει ότι το αξίζαμε, δείξαμε ότι οι Έλληνες έχουμε ταλέντο και μπορούμε να το δείξουμε. Αποκλείσαμε τη Ρωσία, που είναι πολύ καλή ομάδα και κάναμε σημαντική πορεία».

Για τον αγώνα με τη Γερμανία υπογράμμισε:

«Μιλάμε για παίκτες που παίζουν σε πολύ μεγάλες ομάδες, είναι ένα σύνολο που είναι σαν μικτή κόσμου. Μετά την ισοφάριση μπορούσαμε να είμαστε λίγο καλύτεροι, δεχθήκαμε όμως κατευθείαν το γκολ και μας έκοψε τα πόδια. Ξεφύγαμε λίγο και με τον ενθουσιασμό πήγαμε αμέσως να γυρίσουμε το παιχνίδι. Η Γερμανία είναι μεγάλη ομάδα, έχοντας παίκτες με κλάση και πέτυχε στη συνέχεια ακόμη τρία γκολ.

Για το γεγονός ότι ήδη δύο παίκτες (Χαλκιάς-Λυμπερόπουλος) έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από την εθνική και την ανανέωση που αναμένεται να γίνει είπε:

«Θεωρώ ότι για την εθνική ομάδα είναι μεγάλο πλήγμα που ο Χαλκιάς και ο Λυμπερόπουλος σταμάτησαν. Είναι μεγάλης κλάσης παίκτες και ό,τι και να πούμε είναι λίγο για αυτούς. Έρχονται από πίσω νέα παιδιά, ο κ. Σάντος ξέρει, είναι πολύ καλός προπονητής και θα κάνει και τις ανάλογες επιλογές».

Για την προσωπική του παρουσία στην εθνική, αλλά και το αν σκέπτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα επεσήμανε:

«Εγώ προσωπικά έπαιξα ένα φιλικό στην Κρήτη και κατάλαβα πολλά, ότι η εθνική έχει οικογενειακό κλίμα, όλοι οι συμπαίκτες με αγκάλιασαν, με έκαναν να αισθανθώ ότι είμαι χρόνια εδώ. Αλλά και στην Πολωνία όλοι ήταν καλοί μαζί μου και με έκαναν να αισθανθώ όμορφα. Ήθελα να δώσω τα πάντα για την ομάδα και μπήκα με καλή ψυχολογία και το έκανα.

Από εκεί και πέρα, σε προσωπικό επίπεδο, αγωνίζομαι σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, έχω βελτιωθεί σε τομείς που δεν ήμουν πολύ καλός Το γερμανικό πρωτάθλημα έχει μεγάλες διαφορές, δουλεύουν πολύ, στις προπονήσεις είναι σαν να παίζεις σε αγώνα, τα γήπεδα είναι γεμάτα, είναι γιορτή το παιχνίδι τους, όλα είναι τέλεια. Οι εγκαταστάσεις, το περιβάλλον, είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι σα να ζω ένα όνειρο στη Γερμανία. Έχω συμβόλαιο και δε σκέφτομαι τίποτε άλλο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: