Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πίρλο: «Μετέφερε πίεση στην Αγγλία το πέναλτι»

Ο Αντρέα Πίρλο τόνισε πως η εκτέλεση του πέναλτί του μετέφερε πίεσε στην Αγγλία και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.
Με αρχοντικό στυλ, ο Αντρέα Πίρλο ευστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση της Ιταλίας με την Αγγλία. Ο έμπειρος μέσος μετά το τέλος του παιχνιδιού αναφέρθηκε στην απόφασή του να εκτελέσει με αυτόν τον τρόπο.
«Εκείνη τη στιγμή, είδα τον τερματοφύλακα να κάνει κάποιες περίεργες κινήσεις και απλά περίμενα να πέσει για να εκτελέσω έτσι το πέναλτι. Ήταν πιο εύκολο για εμένα. Ίσως αυτός ο τρόπος να μετέφερε πίεση στους Άγγλους και να έχασαν τα πέναλτί τους μετά», είπε αρχικά για να συνεχίσει:
«Δεν ανησυχήσαμε καθόλου γιατί η Αγγλία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Προσπάθησε μόνο να αμυνθεί. Εμείς είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κερδίσαμε. Ξέραμε ότι θα το πετυχαίναμε αυτό γιατί η Αγγλία αγωνίζεται αμυντικά στα παιχνίδια της. Είναι κρίμα που φτάσαμε μέχρι τα πέναλτι για να προκριθούμε γιατί χάσαμε μεγάλη ενέργεια».
Για τον Μάριο Μπαλοτέλι, είπε: «Μας βοήθησε αρκετά επιθετικά. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη στο τελείωμα των φάσεων, αλλά η ποιότητά του μας βοήθησε». Τέλος για τη Γερμανία που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, κατέληξε:
«Φυσικά και σκεφτόμασταν τη Γερμανία, γιατί ξέραμε ότι αυτή μας περιμένει μετά, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Είμαστε εδώ για να πάρουμε τον τίτλο».


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: