Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Βραζιλία μάς περιμένει!!

Το ματς με τη Γερμανία είχε μόλις τελειώσει και ο Κώστας Κατσουράνης έκανε τις πρώτες δηλώσεις του αφήνοντας ανοικτό για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Η Βραζιλία μάς περιμένει
Χωρίς να ξέρω κάτι, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Διότι αυτά που προσφέρει η Εθνική ομάδα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι πράγματα που τα ζει μόνο σε αυτήν.

Αλλά και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί το αύριο αυτής της ομάδας μπορεί να είναι (και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό) ακόμη καλύτερο και από το εκπληκτικό σήμερα. Η νέα γενιά των Ελλήνων παικτών είναι όχι απλώς ταλαντούχα, αλλά και γεμάτη από παραστάσεις πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικία της.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι πλέον τόσο έμπειροι που παρά το γεγονός ότι είναι σε ηλικία… ταλέντου, θεωρούνται κολώνες αυτής της ομάδας. Αλλά και η επόμενη φουρνιά που έρχεται και έχει παίκτες όπως ο Κώστας Φορτούνης ή ο Γιάννης Φετφατζίδης μάς κάνει όχι απλά αισιόδοξους, αλλά σχεδόν βέβαιους ότι το επίπεδο αυτής της ομάδας θα παραμείνει πολύ υψηλό, αν δεν γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Και ας το δούμε αναλυτικά, τι έχει να περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πέρα από τον Σηφάκη και τον Τζόρβα που ήταν εκεί και θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί, έρχεται ο Ορέστης Καρνέζης και ο Στέφανος Καπίνο. Η εξέλιξη των δύο τελευταίων μπορεί να είναι τέτοια που μόνο απίθανο δεν είναι στα γήπεδα της Βραζιλίας κάποιος από τους δύο να είναι βασικός.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Στη Βραζιλία, γεροί να είναι, θα είναι σίγουρα ο Αβράαμ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Παπασταθόπουλος, ενώ εκτός από τον Μαλεζά που πήγε σε αυτό το Euro, υπάρχουν και άλλοι νεαροί στόπερ που θέλουν να κάνουν την υπέρβαση όπως ο Μανωλάς. Οσον αφορά τους ακραίους, ούτε τον Τοροσίδη, ούτε τους Τζαβέλλα, Χολέμπας τους πήραν τα χρόνια και σίγουρα θα είναι εκεί, αλλά ας μην ξεχνάμε τους Σκόνδρα και Σταφυλίδη, που επίσης έρχονται.

ΜΕΣΟΙ: Η λογική λέει ότι «Κάρα» στη Βραζιλία δεν θα έχουμε, αν και ποτέ δεν ξέρεις με αυτό τον τύπο, αλλά τον ρόλο του θα τον παίξει ο Κώστας Κατσουράνης. Μαζί του θα είναι σίγουρα ο Μανιάτης και ο Μάκος, αλλά και η νέα φουρνιά που έρχεται με παίκτες όπως ο Νίνης (ο οποίος πλέον θα έχει παραστάσεις από Ιταλία), ο Φορτούνης που μπορεί να εξελιχθεί στο νέο αστέρι αυτής της ομάδας, αλλά και μικρότερα παιδιά που σε δύο χρόνια μπορεί να είναι σημαντικά μεγέθη όπως ο Κατίδης του Αρη, ο Βλαχοδήμος του Ολυμπιακού, ο Μαυρίας του ΠΑΟ και ο Κλωναρίδης της ΑΕΚ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Οσο για τους επιθετικούς, οι υπάρχοντες με εξαίρεση τον Λύμπε έχουν όλοι τη δυνατότητα να είναι και στη Βραζιλία, βάσει ηλικίας (Σαμαράς, Σάλπι, Γκέκας) και φυσικά υπάρχει ο Μήτρογλου, ο Αθανασιάδης, αλλά και ο Βέλλιος, που -γεμάτος παραστάσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο- αρχίζει να μπαίνει στο μυαλό του Σάντος.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: