Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Υποχρέωσή μας να φέρουμε ξανά ψηλά την Εθνική»

Το σύνθημα για μία νέα αρχή στην Εθνική Ελλάδας έστειλε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων να φέρουν ξανά ψηλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Υποχρέωσή μας να φέρουμε ξανά ψηλά την Εθνική»

Από εκεί και πέρα, ο διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στην άσχημη πορεία που είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η αποχώρηση παικτών-βαρόμετρων, όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης και ο Γκέκας, ενώ απουσιάζει και ο Γιώργος Σαμαράς.

Στο τέλος μίλησε για την περσινή πορεία της γερμανικής ομάδας που έμοιαζε με την πορεία που έχει στα προκριματικά του Euro 2016 η «γαλανόλευκη» και υποστήριξε ότι πλέον πρέπει οι διεθνείς να κοιτούν το κάθε ματς ξεχωριστά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην εκπομπή «Pick & goal» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια της Εθνικής για το «από εδώ και πέρα…»

«Ξεκινάμε από την αρχή ουσιαστικά. Πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή. Να φτιάξουμε αυτά που έχουμε χάσει ένα χρόνο τώρα. Πιστεύω ότι κάθε αρχή θέλει μικρά πράγματα, ουσιαστικά να τα κάνεις πάρα πολύ σωστά. Φταίξαμε πάρα πολύ όλοι και οι παίκτες. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό. Δεν γίνεται συνέχεια να κερδίζεις. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα».

Για το αν υπάρχει αποφασιστικότητα:

«Υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα να αλλάξει η κατάσταση. Όμως δεν είναι εύκολο, όταν για έναν χρόνο προκύπτουν τόσα στραβά, είναι πολύ δύσκολο να γυρίζει μία τέτοια κατάσταση. Έχει περάσει μεγάλο διάστημα. Είναι κάτι ασυνήθιστο για αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ποδόσφαιρο ότι όλα θα πηγαίνουν καλά. Η Εθνική ομάδα τα τελευταία 10-12 χρόνια είχε μεγάλες επιτυχίες. Τον τελευταίο χρόνο είχε μία μεγάλη κάμψη και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να τη φέρουμε και πάλι ψηλά».

Για την κατάσταση στην Ντόρτμουντ που έμοιαζε με την Εθνική:

«Άλλο η Εθνική, άλλο ο σύλλογος. Η εμπειρία είναι παρεμφερής και οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Εκείνο που κάναμε ήταν να πούμε ότι δεν θα κοιτάμε καθόλου τη βαθμολογία, κάτι που πρέπει να κάνουμε και τώρα στην Εθνική και θα πρέπει να παίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν πρέπει να παίζουμε με άγχος και να αμυνόμαστε, βγάζοντας καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας και να φτάνουμε στο τέλος στον στόχο μας».

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας:

«Είναι ένα πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η παρουσία της Εθνικής σε όλε στις γραμμές είναι ένα πρόβλημα. Αν πούμε ότι το γκολ θα έρθει από συλλογική προσπάθεια, όπως και το μηδέν έρχεται από συλλογική προσπάθεια. Δεν γίνεται να κρατήσεις το μηδέν μόνο από την άμυνα, όπως και γκολ δεν μπαίνει αν δεν βοηθηθεί ο επιθετικός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε φύγει παίκτες που είχαν σημαντική παρουσία στην ομάδα και τώρα δεν τους έχουμε. Όπως και να το κάνουμε, όταν έχεις παίκτες που είχαν 70, 80, 100 συμμετοχές είναι βαρόμετρο και εμείς χάσαμε πολλούς παίκτες από αυτούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σαλπιγγίδη. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ένα πρωτάθλημα που βγάζει συνέχεια καλούς παίκτες. Τώρα γίνεται πιο εύκολα, επειδή είναι λιγότεροι οι παίκτες. Αν δούμε πόσοι νέοι παίκτες παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και πόσοι από αυτούς μπορούν να σηκώσουν το βάρος της Εθνικής, καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για τη φετινή πορεία της Ντόρτμουντ:

«Μέχρι στιγμής καλά είμαστε. Φέτος έγιναν κάποιες μεταγραφές που έχουν πάει καλά. Έγιναν δύο – τρεις μεταγραφές, όμως έχει αλλάξει η νοοτροπία σε σχέση με πέρσι. Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, είχαμε πολλά παιδιά που προέρχονταν από το Μουντιάλ και είχαμε πολλούς παίκτες που κέρδισαν το Μουντιάλ και γύρισαν χωρίς μεγάλη όρεξη. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, είχαμε τραυματισμούς, είχαμε 14 διαφορετικούς παίκτες με τραυματισμό, μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι, ήρθε το δεύτερο και μας πήρε η κάτω βόλτα. Το ίδιο γίνεται φέτος με την Γκλάντμπαχ».

Για το αν έχει συναντήσει τον προηγούμενο προπονητή του, τον Γιούργκεν Κλοπ και τις διαφορές με τον Τούχελ:

«Μέχρι τώρα δεν τον έχουμε δει. Ο Τούχελ τώρα είναι ανοιχτός στο θέμα των ποδοσφαιριστών. Δείχνει ότι υπολογίζεται και παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Είναι ένας προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ στην τακτική. Κάνει μία προπόνηση, έχοντας ως κύριο στόχο το ποδόσφαιρο και το πώς θα αναπτυχθούμε. Στη Γερμανία έχει πιο πολύ τρέξιμο, αλλά και με τον Κλοπ δουλεύαμε πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα. Τώρα είμαστε πιο σχολαστικοί σε λεπτομέρειες, κοιτάμε τις στημένες φάσεις και πράγματα που είναι σημαντικά στο ποδόσφαιρο».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τον Μπερμπάτοφ:

«Έλεγα μακάρι να παίξουμε με μία ελληνική ομάδα, αφού τόσα χρόνια δεν έχω παίξει με ελληνική ομάδα. Έκανα πλάκα με τους φίλους μου στην Καλαμάτα και λέγαμε ότι θα μετακομίσει όλο το χωριό αν παίξουμε με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι συμπαίκτες μου τους άρεσε το γεγονός πως θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, γιατί γνωρίζουν την ατμόσφαιρα της Τούμπας και εγώ είμαι χαρούμενος για την επιστροφή μου στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: