Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Παχατουρίδης: «Στο τέλος ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα»

Πιο ανταγωνιστικό θα είναι το φετινό πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο Θόδωρος Παχατουρίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε ότι στο τέλος θα το κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Τι είπε για ΕΠΟ, Εθνική και Καραγκούνη.

Παχατουρίδης: «Στο τέλος ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα»
Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα που θα είναι πιο ανταγωνιστικό εξέφρασε ο Θόδωρος Παχατουρίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και υπογράμμισε ότι οι Πειραιώτες θα κατακτήσουν στο τέλος τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την κατάσταση που υπήρχε στην Εθνική Ελλάδας, τονίζοντας ότι η ευθύνη βαραίνει πρώτα από όλους την ΕΠΟ που έκανε λάθος με την επιλογή του Ρανιέρι, ενώ χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του Γιώργου Καραγκούνη να ασχοληθεί μετά το τέλος της καριέρας του με το ποδόσφαιρο.

Στο τέλος, ο 48χρονος προπονητής υποστήριξε ότι θα πρέπει η ευκαιρία στον Κώστα Τσάνα να αναλάβει την «γαλανόλευκη», αφού γνωρίζει πολλά καλά πρόσωπα και καταστάσεις και μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θόδωρος Παχατουρίδης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για την έλευση του Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ

«Είναι σημαντική η άφιξη τέτοιων παικτών στην Ελλάδα, όμως η αγωνιστική τους εικόνα θα φανεί μέσα από την προσφορά τους από τους αγώνες. Έτσι πιστεύω εγώ…».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι και αν είναι φαβορί για το πρωτάθλημα:

«Το θέμα του κόσμου του Ολυμπιακού είναι πως θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής, αλλά θέλει και θέαμα. Αυτό είναι που “καίει” τον κόσμο της ομάδας. Υποσχέσεις μπορούν να δώσουν όλοι, αλλά οι άνθρωποι που επέλεξαν τον κ. Σίλβα είχαν πληροφορίες πως παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο από τις προηγούμενες ομάδες του. Πρέπει να πούμε ότι οι μεταγραφές φέτος είναι σε μεγάλο ποσοστό επιλογές του προπονητή του. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζεις τόσους πολλούς παίκτες στο ρόστερ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για άλλες ομάδες αυτό. Ξεκινούν προετοιμασία από τον Ιούλιο και πρέπει άμεσα να είναι καταρτισμένο το ρόστερ, ώστε η ομάδα να είναι δουλεμένη με το πλάνο που έχει στο μυαλό σου. Αν ξεκινάς στα τέλη Αυγούστου και αλλάζεις 5 – 10 παίκτες, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα».

Για τον λόγο που δεν έχουν κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη οι Πειραιώτες:

«Είναι οι βασικοί λόγοι που αναφέραμε. Οι αλλαγές στο ρόστερ που κάνει στο δίμηνο της προετοιμασίας και δεν μπορεί να δουλευτεί σωστά το σύνολο της ομάδας».

Για το αν μπορούν να βάλουν δύσκολα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ:

«Δεν νομίζω, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ πέντε-έξι ομάδων και να είναι καλύτερο το θέαμα για τον κόσμο. Δεν θα έχει θέμα ο Ολυμπιακός στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για την κλήρωση του Champions League με Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

«Είναι σίγουρα δύσκολη η κλήρωση, μη λέμε τα ίδια πράγματα. Το έχουμε ζήσει όμως ότι μέσα στο Καραϊσκάκη παλεύει το κάθε παιχνίδι. Ευχής έργον είναι ο Ολυμπιακός αν δεν συνεχίσει στο Champions League, τότε μακάρι να συνεχίσει στο Europa League…».

Για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα έχει ομοιογένεια, αφού δουλεύει πολλά χρόνια με τον κ. Αναστασίου. Είναι θετικό ότι συνεχίζουν στο πλάνο που έχουν και αν η απόδοση των παικτών είναι ανάλογη, είναι ο μόνος που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει τον ενθουσιασμό να κοντράρει στα ίσα τον Ολυμπιακό με την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα μπορέσει να έρθει στα επίπεδα των άλλων δύο ομάδων. Είναι κάτι δύσκολο. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, πήρε ένα σπουδαίο παίκτη, αλλά είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να δέσει ο Μπερμπάτοφ σε αυτό το σύνολο. Σίγουρα η παρουσία του κοσμεί το ποδόσφαιρο όπως ο Καμπιάσο και τον Εσιέν, ο οποίος μακάρι να απολαύσει το ποδόσφαιρό του. Κατά καιρούς έρχονται μεγάλης αξίας ποδοσφαιριστές».

Για την κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας μετά την παρουσία της στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου:

«Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει πλάνο. Πρώτα από όλους φταίει η ΕΠΟ με την επιλογή του Ρανιέρι μετά την εποχή του Σάντος. Ήταν πρόχειρη επιλογή του. Οι άνθρωποι που τον επέλεξαν και έδωσαν τη δυνατότητα να πιστέψουν ότι είναι σε έναν εύκολο όμιλο και μπορούσαν να κάνουν αυτές τις επιλογές. Είδαμε το αποτέλεσμα όλων όσων συνέβαιναν στην Εθνική, αφού δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να κρατάει τις ισορροπίες. Θα ήθελα να πω και για τον Γιώργο (Καραγκούνη), νομίζω ότι έπρεπε να μείνει εκτός ποδοσφαίρου ένα διάστημα μετά την αποχώρησή του. Ο Γιώργος ήθελε να βοηθήσει και η λεπτομέρεια είναι αυτή που κρίνει τη δική του πορεία. Είναι ένα παιδί που ακόμα και σήμερα να του πεις να παίξεις, θα παίξει. Έκανε λάθος σε αυτό το κομμάτι. Έπρεπε να μείνει ένα χρονικό διάστημα μακριά από τα γήπεδα για να μπορεί να δει πιο καθαρά τα πράγματα και έκανε κακό στον εαυτό του μόνος του. Δεν έπρεπε να φύγει όπως έφυγε. Έπρεπε να τον προστατέψει η ΕΠΟ. Παρακολουθώ τα όσα ειπώθηκαν για εκείνον. Είναι προφανές από τους δύο, από την ΕΠΟ και τον Γιώργο, δεν θέλει να φτάσει στα άκρα αυτό τον διάλογο και θέλουν να προστατέψουν την Εθνική. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας και κρατάει στάση άμυνας και προσοχής όσον αφορά τον χαρακτήρα του και την Ομοσπονδία».

Για τις λύσεις που πρέπει να βρει η ΕΠΟ:

«Πάντα υπάρχουν λύσεις και στην καθημερινή μας ζωή. Οι λύσεις που υπάρχουν δεν μας αντιπροσωπεύουν, γιατί είναι δύσκολες. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι στην Ομοσπονδία έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Πρέπει να κάνουν σωστές επιλογές στους ανθρώπους που θα στηρίξουν».

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Κώστας Τσάνας στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας:

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει η Ομοσπονδία να τολμήσει και να του δώσει δύο χρόνια συμβόλαιο και να πάει στα επόμενα προκριματικά, διεκδικώντας την πρόκριση. Ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλες τις κατηγορίες και ξέρει τα παιδιά που έχει δουλέψει στις μικρότερες Εθνικές. Χειρότερα δεν μπορεί να πάει. Αν αποτύχει ο Κώστας, θα αποτύχουμε για άλλη μία φορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: