Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς ο ΠΑΟΚ θα κάνει την μεταγραφή… μεταγραφάρα!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, γράφει για το πώς μπορεί η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ να εξελιχθεί σε... μεταγραφάρα για τον ΠΑΟΚ.
Όλη την ημέρα γράφτηκαν τα πάντα για την μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Μπερμπάτοφ «πουλάει», μαζί με τον ΠΑΟΚ που έκανε το λεγόμενο… μπαμ αυτή την περίοδο. Έγραψαν χιλιάδες σχόλια και ασχολήθηκαν με τον Μπερμπάτοφ άπειροι φίλοι και εχθροί του ΠΑΟΚ, κάτι που ΔΕΝ έγινε στην ίδια έκταση με καμία άλλη μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι.
ADVERTISEMENT
Όλα είναι δικαιολογημένα, ειδικά γι' αυτή την χρονική στιγμή, όπου μία Ελληνική ομάδα μπορεί να πείσει και να φέρει εδώ έναν τέτοιο σούπερ σταρ, ο οποίος αγωνίζεται στην πιο ακριβή και "εμπορική" θέση μέσα στο γήπεδο.
Αφού λοιπόν ΠΑΟΚτσήδες και μη μέτρησαν τον όγκο αυτής της μεταγραφής και με τον τρόπο τους -σήμερα από το πρωί- την ανέδειξαν ως κορυφαίο γεγονός, ας πάμε σε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Εξάλλου ποτέ δεν ήμασταν των εντυπώσεων! Ουσία θέλουμε και εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα, τα οποία όλοι τα ξέρουν (κυρίως εντός ΠΑΟΚ) αλλά μέσα στην παραζάλη της τεράστιας επιτυχίας του Σαββίδη, τα ξεχνούν.
Ναι μεν ουσία ΣΗΜΕΡΑ είναι ότι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έκανε ΑΛΛΗ μία υπέρβαση και με ένα πολύ μεγάλο ποσό, απέδειξε ότι (και όμως) λεφτά υπάρχουν! Γιατί το 1,5 που θα πάρει (βρέξει-χιονίσει) ο Βούλγαρος, πρέπει να προστεθεί στα πέντε εκατομμύρια που ξόδεψε ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι για ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ και όχι για εγγραφές ελεύθερων παικτών.
Σήμερα, ο ΠΑΟΚ διαφημίστηκε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Ο ΠΑΟΚ τόνωσε το κοινό του στον μέγιστο βαθμό.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την ποιότητα της ομάδας του στο κατακόρυφο.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και σε προσωπικότητα, κάτι που πασιφανώς του έλειπε.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε σε όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα ότι είναι ικανός για κάθε μεταγραφή και αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο για το μέλλον.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν παίκτη που μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικούσαν ομάδες πολύ μεγαλύτερων πρωταθλημάτων.
Ακόμη-ακόμη… ο ΠΑΟΚ πέτυχε και την Ευρωπαϊκή του συμμετοχή, κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμο για το κίνητρο του ίδιου του Μπερπάτοφ, αλλά και για την ομάδα.
Όλα αυτά έγιναν σήμερα, ενώ οι πανηγυρισμοί θα συνεχιστούν και αύριο με την αποθεωτική υποδοχή.
Παρόλα αυτά, για εμάς ΟΛΑ τα παραπάνω ΔΕΝ είναι τα πιο σημαντικά. Μπορεί να είμαστε μειοψηφία, αλλά… τι να κάνουμε; Από εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ χορτάσαμε… Η ουσία, τα αποτελέσματα και οι τίτλοι λείπουν.
Είναι λοιπόν πολύ πιο κρίσιμο όχι το πώς έρχεται ο Βούλγαρος σούπερ σταρ, αλλά τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο και… πώς αυτός θα φύγει. Τι θα έχει αφήσει πίσω του δηλαδή…
Τι είναι σημαντικό και ξέρουν καλά οι ΠΑΟΚτσήδες;
Σημαντικό είναι ο οργανισμός ΠΑΟΚ να κερδίσει την καλή παρουσία του Βούλγαρου όπως κάποτε κέρδισε από την συμμετοχή των Κονσεϊσάο και Γκαρσία και όχι να πάρει το σχεδόν… τίποτα όπως από τον Νομπόα, τον Νάτχο, τον Στοχ…
Ας το καταλάβουν όλοι: Η ομάδα κάνει τους παίκτες. Και η οργανωμένη ομάδα «παίρνει» πολλά από τον Γκαρσία, ενώ το "σκορποχώρι" δεν παίρνει τίποτα από τον Νομπόα ή τον Στοχ.
Σημαντικό λοιπόν, είναι στο τέλος αυτής της συνεργασίας να μην γίνεται ανάκριση… που πήγαν τα λεφτά του Σαββίδη, όπως με τους προαναφερόμενους. (Οι ίδιοι που πανηγύριζαν την ημέρα της απόκτησης αυτών των παικτών, οι ίδιοι μετά από λίγους μήνες «έστηναν» δικαστήρια για το πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν…).
Ουσία θα είναι, στο τέλος της χρονιάς να μην γίνεται έρευνα για την… παρέμβαση Σαββίδη στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, όταν πίεσε να αποκτηθεί ο Βούλγαρος.
Θετικό θα είναι να μιλάμε για μεταγραφή που βοήθησε το αρχικό πλάνο και όχι για κάτι που τελικά… το εμπόδισε και το χάλασε.
Αυτό που θα μετρήσει στο τέλος, θα είναι ο Μπερμπάτοφ να βοηθήσει και να «σπρώξει» την νεανική ομάδα του Τούντορ και όχι να δημιουργήσει θέμα ισορροπιών και διαχείρισης μέσα σε αυτή.
Αυτά μετράνε σε οποιαδήποτε μεταγραφή και ειδικά στον ΠΑΟΚ, που παρά τα παθήματα, ΚΑΝΕΙΣ δεν καταλαβαίνει πόσο μικρή είναι η απόσταση της αποθέωσης από την απαξίωση.
Είμαστε κατά των υποδοχών, κατά των πανηγυρισμών στα αεροδρόμια, αλλά… η ΠΑΕ έχει ανάγκη και από αυτά. Εντάξει, ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαφημιστεί! Είναι κι' αυτό μέσα στο παιχνίδι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Αφού τελειώσει το πανηγύρι, όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πείσει τον συγκεκριμένο σούπερ σταρ ότι… εδώ ΔΕΝ είναι χωριό που ήρθε για παραθέριση. Η οργάνωση, η αύρα, το κλίμα, η προπόνηση, ο τρόπος ιδιοκτήτη, αθλητικού διευθυντή, προπονητή, φιλάθλων, συμπαικτών, της πόλης, του Τύπου και των υπαλλήλων, θα πρέπει να του δείξει ότι και εδώ… υπάρχουν συνθήκες, ώστε όπως έκανε πάντα στην καριέρα του, σε μεγάλα ή πιο μικρά ποδοσφαιρικά μεγέθη, να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του.
Και ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι; Έχει πλάκα να άλλαξαν λόγω… Μπερμπάτοφ;
ΟΜΑΔΑ θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ και αν… τώρα ξεφύγουν και θυμηθούν τις περσινές ανοησίες του Δεκεμβρίου, τότε… χαιρετίσματα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: