Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

«Πίστη στην ομάδα μας»

Γ. Σφαιρόπουλος και Β. Σπανούλης δήλωσαν περήφανοι για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final 4 και πίστη για τη νίκη την Παρασκευή. Έκλεψε την παράσταση ο λιγομίλητος Ομπράντοβιτς.

«Πίστη στην ομάδα μας»
Περήφανοι για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four δήλωσαν Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, ενώ αμφότεροι εξέφρασαν την πίστη τους στις δυνατότητες της ομάδας για το καλύτερο δυνατό στη Μαδρίτη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης χαρακτήρισε τελικό το ματς με τους «ερυθρόλευκους», ενώ την παράσταση έκλεψε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που ήταν πολύ λιγομίλητος, αλλά είπε πως μετά την ανάδειξη του Νεμάνια Μπιέλιτσα σε MVP δεν θα μπορεί να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο αφήνοντάς τον εκτός αρχικής πεντάδας.

Αναλυτικά, όσα είπαν οι εκπρόσωποι των ομάδων:

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού):

«Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες για την παρουσία τους και τους παίκτες για τα βραβεία τους. Είμαι πολύ περήφανος για την παρουσία της ομάδας μου στο Final Four. Σεβόμαστε πολύ την ΤΣΣΚΑ και τις άλλες ομάδες που είναι εδώ, αλλά έχουμε πίστη στην ομάδα μας και τους παίκτες μας. Θα κάνουμε το καλύτερο για να νικήσουμε και να περάσουμε στον τελικό. Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Ό,τι κι αν έχει προηγηθεί, εστιάζουμε στο παιχνίδι που έρχεται. Είναι σημαντική η παρουσία παικτών που ήταν στην Πόλη και το Λονδίνο. Η παρουσία τους θα μας βοηθήσει. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την παράδοση της ΤΣΣΚΑ: «Είμαστε περήφανοι για την ιστορία της ΤΣΣΚΑ, που είναι παρούσα στα 12 από τα τελευταία 13 Final Four. Η ιστορία δεν παίζει μπάσκετ όμως. Οι παίκτες μου θα βγουν στο παρκέ και θα κάνουν το καλύτερο».

Αναφορικά με τη μονομαχία με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Είμαι χαρούμενος που δύο Έλληνες προπονητές θα τεθούν αντιμέτωποι. Είμαι περήφανος για αυτή τη νέα γενιά Ελλήνων προπονητών και ευγνώμονες στους δασκάλους μας, προπονητές που συνεργαστήκαμε ή που δούλεψαν στην Ελλάδα και μάθαμε από τη φιλοσοφία τους».

Βασίλης Σπανούλης (παίκτης Ολυμπιακού):
«Το πιο σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα είναι να έχει καλούς χαρακτήρες και ο καθένας να είναι χαρούμενος με το ρόλο του. Στην ομάδα μου έχουμε αυτό το στοιχείο, μας έχουν βοηθήσει προπονητές και διοίκηση γι’ αυτό και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Για το γεγονός ότι δεν έχει χάσει ματς σε Final Four ενώ έχει τρία βραβεία MVP είπε: «Το πιο σημαντικό είναι να έχεις τους κατάλληλους παίκτες και προπονητές. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό και όλοι παίζουν για την ομάδα».

Σχετικά με την παρουσία Έλληνα σε κάθε ομάδα του Final Four: «Δεν υπάρχει μυστικό. Από μικροί δουλεύουμε σκληρά, είμαστε ευλογημένοι που κάνουμε αυτό που αγαπάμε και είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε το ελληνικό μπάσκετ και τη χώρα μας».

Ερώτηση για την παράδοση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ το 2012 και το 2013: «Ό,τι έγινε… έγινε. Το παρελθόν δεν παίζει μπάσκετ. Μετράει το τώρα. Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Δημήτρης Ιτούδης (προπονητής ΤΣΣΚΑ):
«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που βραβεύτηκαν και τις τέσσερις ομάδες που είναι εδώ. Παρά τους τραυματισμούς που είχαμε, παίρναμε νίκες κι αυτό έχτισε την αυτοπεποίθησή μας. Στην πορεία ήρθαν κάποιοι παίκτες από τραυματισμούς και είχαμε την προσθήκη του Κιριλένκο. Ο ημιτελικός για μας είναι τελικός και για μας ο τελικός είναι την Παρασκευή απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός».

Μιλώντας για την παρουσία νέων Ελλήνων προπονητών στο Final Four: «Είμαι χαρούμενος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, είμαι περήφανος για την παρουσία μου εδώ, αλλά σημασία έχει πλέον τι θα κάνουμε εδώ».

Μίλος Τεόντοσιτς (παίκτης ΤΣΣΚΑ):
«Δεν θέλω να μιλάω τόσο για τον εαυτό μου, αλλά για την ομάδα μου. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ και θεωρώ πως αν παίξουμε αύριο όπως όλη τη χρονιά, ελπίζω και πιστεύω πως θα νικήσουμε».

Για τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Ολυμπιακού είπε: «Ο Σπανούλης είναι εδώ και χρόνια, αλλά δεν είναι ο μοναδικός από την ομάδα του Ολυμπιακού. Παίζουν σαν σύνολο, είναι μια καλή ομάδα και δεν θα είναι εύκολο για μας».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ): «Δεν υπάρχουν μυστικά, απλά σκληρή δουλειά. Σας ευχαριστώ».

Ερώτηση για τους στενούς δεσμούς του με πολλούς προπονητές και παίκτες στο Final Four: «Είμαι χαρούμενος που τους βλέπω εδώ. Τους εύχομαι τα καλύτερα».

Για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ: «Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος και θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι»».

Νεμάνια Μπιέλιτσα (παίκτης Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ):
«Είναι ιστορική στιγμή για τη Φενέρ και για μας. Ίσως όχι για τον προπονητή μας (γέλια). Αξίζουμε που είμαστε εδώ κι έχουμε μια καλή ευκαιρία μπροστά μας. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά μέχρι τώρα, αλλά δεν ήρθαμε εδώ για τουρισμό, αλλά για να παίξουμε και να νικήσουμε».

Πάμπλο Λάσο (προπονητής Ρεάλ):
«Η αποστολή μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Η παρουσία στο Final Four εδώ είναι πολύ σημαντική, αλλά ξέρουμε τι σημαίνει για το σύλλογο και τους φιλάθλους να διεκδικούμε το τρόπαιο. Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι μόνο στον ημιτελικό της Παρασκευής».

Φελίπε Ρέγες (παίκτης Ρεάλ):
«Για μας είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας και στη Μαδρίτη. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Τζόρντι Μπερτομέου (εκτελεστικός διευθυντής Ευρωλίγκας):
«Καλώς ήρθατε στη Μαδρίτη, μια πόλη που έχει συνδεθεί με μεγάλα γεγονότα μπάσκετ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τελειώσει η σεζόν από ένα Final Four. Έχουμε τέσσερις σπουδαίες ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Θέλω να τις συγχαρώ, αλλά δεν ξεχνάμε τις υπόλοιπες 20 ομάδες που μας χάρισαν μια εξαιρετική σεζόν. Ευχαριστώ τους παίκτες και τους προπονητές, που περνούν χρόνο με τους φιλάθλους και συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις. Εύχομαι να απολαύσετε ένα υπέροχο Final Four. Διανύουμε τη 15η σεζόν από τότε που οι ομάδες διαχειρίζονται τη διοργάνωση. Σε αυτά τα χρόνια έχουμε τριπλασιάσει τον αριθμό θεατών στο γήπεδο, έχουμε εξαπλωθεί σε πάνω από 200 χώρες και θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε όπως δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε του χρόνου στο Βερολίνο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: