Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Με το ίδιο πλάνο και με θετικό πρόσημο!!

Το περσινό καλοκαίρι διαχειρίστηκε τα μεταγραφικά της Λίβερπουλ ίσως με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε. Φέτος, μετά την ανανέωση του Τζόρνταν Χέντερσον, ο Μπρένταν Ρότζερς θέλει να τελειώσει θετικά και αυτή του Τζόρντον Άιμπ ξεκινώντας από νωρίς και ουσιαστικά την καλοκαιρινή περίοδο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Οι «κόκκινοι» έχασαν τα κεκτημένα της περασμένης σεζόν και από εκεί που ήταν διεκδικητές έως το τέλος επέστρεψαν στις χαμηλές πτήσεις και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λουίς Σουάρες δεν υπάρχει πια στο ρόστερ, ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν… ακούμπησε και ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν μπόρεσε να κάνει εξαιτίας των τραυματισμών του πλήρη σεζόν.
Από τη μία αυτό σημαίνει πως χωρίς το μεγάλο όνομα η σεζόν στην τελική δεν είναι και τόσο κακή, αλλά από την άλλη αποτελεί και μία «φθηνή» δικαιολογία, καθώς στο μεταγραφικό παζάρι οι κινήσεις ήταν κάκιστες. Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου όμως, η Λίβερπουλ έχει ολοκληρώσει μια μεγάλη ανανέωση, αυτή του Χέντερσον, και ετοιμάζεται να τελειώσει και το θέμα με τον Άιμπ, πριν πάρει σειρά ο Στέρλινγκ.
Επί της ουσίας δηλαδή, ο Ρότζερς δείχνει… ατρόμητος στο να συνεχίζει για την επίτευξη του μακροχρόνιου πλάνου του, κάτι για το οποίο αν μη τι άλλο χρειάζεται αναγνώριση, ειδικά από την στιγμή που του βγήκε τις δύο προηγούμενες φορές αυτό που δοκίμασε. Αναγέννησε τον Χέντερσον, βελτίωσε και έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Στέρλινγκ, ασχέτως αν θα μείνει ή όχι, και πλέον στρέφει την προσοχή του στον μικρότερο της «παρέας». Από εκεί που ο Άιμπ επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Ντέρμπι λίγο λόγω συγκυριών και λίγο ότι τον υπολογίζουν, τείνει να γίνει ακόμη μια σημαντική μονάδα ενός συνόλου που με υπομονή μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: