Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ποδοσφαιριστές που «πλήγωσαν» την Ρεάλ Μαδρίτης!!

Ο Αλβάτο Μοράτα, έγινε απλά ένας απ' αυτούς... Το gazzetta.gr θυμήθηκε ποδοσφαιριστές που φεύγοντας από τη Ρεάλ, άφησαν το συναίσθημα στην άκρη και την πλήγωσαν.
Ο Θεός του ποδοσφαίρου τα έφερε έτσι, ώστε ο Αλβάρο Μοράτα, έχοντας αποχωρήσει από τη «βασίλισσα» το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό της Γιουβέντους, να σκοράρει δύο φορές εις βάρος της πρώην ομάδα τους και να στείλει τη «Γηραιά Κυρία» στον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο, το βράδυ της 6ης Ιουνίου.
Τόσο στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, όσο και στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», βρήκε δίχτυα, όμως δεν πανηγύρισε, σεβόμενος πως ανδρώθηκε στον ισπανικό σύλλογο, όμως πλέον έπρεπε να κάνει το καλό για τη νέα του ομάδα και να δείξει ότι είναι απόλυτος επαγγελματίας.
Ακόμα κι αν έδειξε απεριόριστο σεβασμό προς τη Ρεάλ και τους οπαδούς της, αποδοκιμάστηκε από μερίδα φίλων των «μερένχες», πράγμα που τον απογοήτευσε, όμως ο ίδιος δήλωσε ότι και... χίλιες φορές να σκοράρει κατά της ομάδας στην οποία μεγάλωσε, δεν πρόκειται ποτέ να το χαρεί.
Πριν τον Αλβάρο Μοράτα, υπήρξαν κι άλλοι που φεύγοντας από τη Ρεάλ Μαδρίτης έβαλαν πάνω απ' όλα τον επαγγελματισμό τους και έγιναν... ψυχροί εκτελεστές όταν τους δόθηκε η ευκαιρία για γκολ.
Το gazzetta.gr τούς θυμάται...
Ο Μοριέντες ήθελε να παίξει στον τελικό
Ο Φερνάντο Μοριέντες, είχε παραχωρηθεί δανεικός από τη Ρεάλ στη Μονακό για τη σεζόν 2003-2004, προτού μετακομίσει στο Πριγκιπάτο με κανονική μεταγραφή την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν και τυπικά ανήκε ακόμα στη «βασίλισσα», δεν είχε πρόβλημα να την... πληγώσει και να την αφήσει εκτός ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας τόσο στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όσο και στη ρεβάνς στο «Louis II». Αρχικά, στο 83' μείωσε στο τελικό 4-2 για τη Μονακό στη Μαδρίτη στις 24/3 και στις 6/4, παρέα με τον Λιουντοβίκ Ζουλί, πέτυχε ακόμα ένα γκολ απέναντι στους «μερένχες» για το 3-1 της γαλλικής ομάδας και την πρόκριση. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έφτασε μέχρι και τον τελικό, στον οποίο συμμετείχε και ο δικός μας, Άκης Ζήκος, ωστόσο, η Πόρτο ήταν πολύ ανώτερη και επικράτησε με το τελικό 3-0, έχοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της.




Ο Λουίς Ενρίκε έσβησε από τη μνήμη του τα χρόνια στη Ρεάλ
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 και για πέντε σεζόν, ο Λουίς Ενρίκε, νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα και εκ των θρύλων του συλλόγου, είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Όταν αποχώρησε από τη «βασίλισσα» και στα χρόνια που ακολούθησαν στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μένοντας μέχρι το τέλος στους «μπλαουγκράνα», πέτυχε πέντε γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του, τρία στο «Καμπ Νόου» και δύο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί του, τον έκαναν απόλυτο εχθρό στα μάτια των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν ήθελαν να σκέφτονται ότι κάποτε αυτός φόρεσε τη λευκή φανέλα.



Ο Σούστερ και οι προκλήσεις
Ο Μπερντ Σούστερ ήταν... ιδιαίτερα τολμηρός στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έπειτα από οχτώ χρόνια παρουσίας στη Μπαρτσελόνα, είπε να περάσει και από τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια διετία, ενώ στη συνέχεια, μετακόμισε στη... μισητή συμπολίτισσα της «βασίλισσας», Ατλέτικο! Μια πολύ ζεστή μέρα του Ιουνίου, για την ακρίβεια, στις 2/6/1992, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Σούστερ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος», που επιβλήθηκαν με το τελικό 2-0. Έχοντας κάνει τη διαδρομή Μπαρτσελόνα-Ρεάλ-Ατλέτικο, δεν θα σκεφτόταν να μην πανηγυρίσει μέσα στο «σπίτι» της πρώην ομάδας του και... ξέσπασε.



Η Ρεάλ πλήρωσε για το λάθος με τον Ετό
Ο Σαμουέλ Ετό είχε φύγει μέσα από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ποτέ δεν τον εμπιστεύθηκαν και πέρασε μερικά από τα ωραιότερα και γεμάτα επιτυχίες, χρόνια της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα. Το γεγονός, κάνει ακόμα πιο πικρή την ιστορία για τους «μερένχες», που έβλεπαν τον Καμερουνέζο επιθετικό να γίνεται ο ... εφιάλτης του Ικέρ Κασίγιας, τόσο στα «clasico», όσο και στα παιχνίδια με τη Μαγιόρκα, από την οποία ο Ετό πέρασε πριν την πενταετία στο «Καμπ Νόου». Συνολικά 10 φορές σκόραρε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία κάθε φορά φρόντιζε να θυμίζει το μεγάλο της λάθος στα τέλη της δεκατίας του '90.








Την έπαθε και από πρώην «ερυθρόλευκο»
Κάπου εδώ έρχεται κι ένας γνωστός μας! Ο Λάρα Γκαρσία Ντάνι! Το όνομά του θα έρχεται εύκολα στη μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού από τη διετία (2005-2007) που αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα, όμως η αγωνιστική του προσφορά ήταν τέτοια που τον έκανε έναν από αυτούς που ήλθαν στη χώρα μας, είδαν και απήλθαν. Για τέσσερα χρόνια στα... νιάτα του είχε βρεθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και πόνεσε πολύ όταν το 2004, όντας δανεικός στη Σαραγόσα, πανηγύρισε εις βάρος της «βασίλισσας» την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας! Με γκολ στο 28ο λεπτό και όλους να θυμούνται το γκολ του άλλου πρώην «ερυθρόλευκου», Λουτσιάνο Γκαλέτι στην παράταση, ο Ντάνι προστέθηκε στη λίστα των... άσωτων υιών της Ρεάλ Μαδρίτης.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: