Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αλαφούζος: «Θα δούμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα...»

Συζήτηση με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει ο Παναθηναϊκός ώστε να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον, σύμφωνα με τον Γ. Αλαφούζο που αναφέρθηκε στη διαφωνία στο χθεσινό ΔΣ.

Αλαφούζος: «Θα δούμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα...»
Τον προβληματισμό του για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στο «Metropolis», δείχνοντας τη δυσαρέσκεια του για τις κλήσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σχετικά με την έρευνα για τη διαφθορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σημείο που λέει ότι σχεδιάζει να συζητήσει με την ΑΕΚ και τον «Δικέφαλο του Βορρά» για το αν υπάρχουν σημάδια κάθαρσης και επισήμανε ότι «θα δούμε αν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα».

Επίσης, αναφέρθηκε στη διάσταση απόψεων με τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό ΔΣ σχετικά με την επικύρωση ή μη της βαθμολογίας. «Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά. Να έλεγε για τυπικούς λόγους πως δεν στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό», ανέφερε, τονίζοντας ότι δεν έχει πρόβλημα επί της ουσίας με τη θέση του.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την εγκληματική οργάνωση και τις κλήσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου: «Ο κ. Πετρόπουλος έχει επιλεκτικό τρόπο έρευνας γι’ αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ευαίσθητος σε σχόλια και ιδιαίτερα αδιάφορος σε φαινόμενα βίας. Ένα από τα θέματα που θέσαμε χθες ήταν όλες οι ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν να παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όμως, δυστυχώς, δεν έγιναν αποδεκτές οι θέσεις μας».

-την διαφωνία με ΠΑΟΚ όσον αφορά την επικύρωση της βαθμολογίας: «Ο ΠΑΟΚ είχε την ανησυχία πως αν δεν επικυρωνόταν η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός υποστεί τιμωρία, θα μπορούσε να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ, όπως και εμείς, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ, ελπίζει πως θα κατακτήσει αυτός την πρώτη θέση και αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός να πάρει την θέση του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχω πρόβλημα με την ουσία της θέσης του ΠΑΟΚ. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ο τρόπος που τοποθετήθηκε και ήταν τέτοιος που ενίσχυσε το σύστημα που κυβερνά το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά. Να έλεγε για τυπικούς λόγους πως δεν στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό».

-το αν υπήρχε κίνδυνος λόγω παρέλευσης χρόνου να μην γίνουν τα πλέι οφ: «Εμείς ζητήσαμε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή οι εκκρεμείς υποθέσεις. Η επιτροπή της Λίγκας λειτουργεί γρήγορα και σε μια εβδομάδα θα είχαν λυθεί όλα. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας διαθέτει σοβαρότητα, και το λέω αυτό, ασχέτως αν έχει τιμωρήσει και εμάς και τον ΠΑΟΚ».

-την σχέση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ: «Με τον ΠΑΟΚ είμαστε εξ ορισμού ανταγωνιστές. Προσπαθούμε να ανταγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις προασπιζόμενοι τα συμφέροντά μας. Η σταθερή μας θέση είναι να είμαστε σύμμαχοι και να συμπλέουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε χάρη ο ένας στον άλλο όταν θίγονται τα συμφέροντά μας».

-το αν μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα η κάθαρση με την επιστροφή της ΑΕΚ: «Θα είναι σίγουρα καλύτερα. Πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε ολομόναχοι. Θα συνεννοηθούμε με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης και θα δούμε αν θα κατεβούμε στο πρωτάθλημα. Το θέμα έχει συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο αρκετές φορές μεταξύ μας. Δεν καταλήξαμε κάπου, αλλά είναι ένα από τα ενδεχόμενα. Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την σαπίλα. Θα δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη, τι θα κάνει η ΕΠΟ.

Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ποδόσφαιρο. Να πεισθούμε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρωτάθλημα που είδαμε και φέτος. Το αν θα καταδικαστεί ο όποιος Μαρινάκης αφορά την δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε να δούμε να αλλάζουν οι πειθαρχικές επιτροπές, ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, πώς θα ορίζονται. Υπάρχουν διαιτητές που έκαναν εγκλήματα. Δεν μιλάμε για απλά λάθη ή για 60-40 διαιτησίες υπέρ μιας ή άλλης ομάδας. Μιλάμε για διαιτησίες που αλλοίωσαν αποτελέσματα. Τώρα βέβαια με αυτά που σας λέω θα μου ασκήσει δίωξη ο Πετρόπουλος».

- το αν συμβάλει στην κάθαρση η παραίτηση Μαρινάκη από την προεδρία του Ολυμπιακού: «Ο Κόκκαλης ήταν πιο διπλωμάτης, όμως, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία. Δεν κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα δίκαια. Τα κέρδισε με διάφορους τρόπους».

-το αν θεωρεί πως θα φυλακιστούν άνθρωποι: «Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Πρέπει να υπάρξουν αποδείξεις αρκετές για να τιμωρηθούν κάποιοι. Έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύω πως από όλους τους θεσμούς, αυτός που λειτουργεί καλύτερα είναι η δικαιοσύνη».

-την μη δίωξη σε Μαρινάκη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για το Ολυμπιακός – Βέροια: «Θέσαμε στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας να παραπέμψουμε στην Πειθαρχική Επιτροπή μεταξύ όλων των άλλων και αυτήν την υπόθεση και ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε. Νομίζω ότι ο λόγος ήταν η επικύρωση της βαθμολογίας. Αν παραπεμπόταν ο Μαρινάκης όπως δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία στα χαμηλά, δεν θα έπρεπε να επικυρωθεί και στις πρώτες θέσεις».

-την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Με αυτόν τον τρόπο έσωσε μια ιστορική ομάδα και με την προϋπόθεση πως δεν θα ξαναδημιουργηθούν ανάλογα χρέη, το μέλλον προδιαγράφεται πολύ ευοίωνο. Μπορεί να βρισκόμαστε σπάνια, όμως, διατηρούμε πάντα μια εξαιρετική σχέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: