Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η επιστροφή του Ρομπίνιο!!

Ο Διονύσης Δελλής, γράφει για τον Ρομπίνιο που έμεινε ελεύθερος και τον Ολυμπιακό που αν όντως τον θέλει, τώρα είναι η ώρα να το δείξει!
Το ανακοίνωσε η Μίλαν, χθες με κάθε επισημότητα. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ανάμεσα στους Ροσονέρι, και έναν από τους τελευταίους σούπερ σταρ της προηγούμενος εποχής που βρέθηκαν στον Ιταλικό Βορρά δίχως να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Ο Ρομπίνιο κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος. Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να μάθουμε αν ο Ολυμπιακός εννοεί όντως το ενδιαφέρον του για εκείνον, ή αν και φέτος το «ειδύλλιο» θα μείνει μονάχα σε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων...
«Θέλει να παραμείνει στην πατρίδα του. Νομίζουμε όμως ότι το ενδιαφέρον από την Ελλάδα, και τον Ολυμπιακό είναι σοβαρό» έγραψαν χθες το απόγευμα οι Ιταλοί «κάτω» από την ανακοίνωση της Μίλαν για τη λύση της συνεργασίας της με τον 31άχρονο επιθετικό. Αυτό που ξέρουμε δηλαδή. Και ας μην το επιβεβαιώνουν –κατά την πάγια τακτική τους- οι Ερυθρόλευκοι. Όπως και πέρσι ασχολήθηκαν σοβαρά με την περίπτωση αυτή, έτσι και τώρα. Μόνο που τα δεδομένα είναι πια διαφορετικά.
Ο Ρομπίνιο έχει γυρίσει εδώ και έναν χρόνο στη Σάντος, στην ομάδα που τον ανέδειξε και ομολογουμένως κάνει μια χρονιά που είχε καιρό να του... συμβεί. Έχει 16 γκολ από τον περασμένο Αύγουστο. Και μέσα από αυτά έχει θέση ξανά και στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Πρόλαβε σε αυτό το διάστημα να φορέσει εκ νέου 4 φορές το εθνόσημο και να ανεβάσει σε συνολικά 76 τις παρουσίες του στην «Σελεσάο».
Η Σάντος θέλει να τον κρατήσει. Του χρωστάει όμως σχεδόν όλο το φετινό συμβόλαιο. Και αυτό από μόνο του δημιουργεί μια «συνθήκη» που αδυνατίζει σημαντικά την «υποψηφιότητα» της. Σε άλλη ομάδα στην χώρα του, ο Ρομπίνιο έχει εξηγήσει ότι δεν θέλει να αγωνιστεί. Άρα λοιπόν όσοι βιάζονται να «ρισκάρουν» στην επιλογή ότι ο 31άχρονος θα μείνει σίγουρα στην πατρίδα του, ίσως διαψευστούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν ο συγκεκριμένος κύριος το αποφασίσει δεν θα εμφανιστούν μια σειρά από ομάδες για να τον διεκδικήσουν. Τούρκοι, Μεξικάνοι, Άραβες. Εκεί όπου το χρήμα ρέει.
Μπορεί λοιπόν ο Ολυμπιακός να τον πείσει αν υποθέσουμε ότι όντως είναι έτοιμος να του καταθέσει πρόταση, όπως έγραφαν χθες στη Βραζιλία; Μπορεί η υποψηφιότητα των Ερυθρόλευκων να φανεί ανταγωνιστική και να γίνει ο Ρομπίνιο ο πρώτος «μεγάλος» Βραζιλιάνος των Πειραιωτών από τα χρυσά χρόνια του Ριβάλντο και του Τζιοβάνι; Ατζέντηδες υποστηρίζουν πως το «μυστικό» κρύβεται στην διάρκεια του συμβολαίου. Και όχι στο κασέ. Η προσφορά για ένα 3ετές συμβόλαιο. Με ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 2,5-3 εκατ ευρώ.
Μια τέτοια πρόταση θα μπορούσε όντως να φέρει τον 31άχρονο στην Ελλάδα. Μια τέτοια πρόταση όμως είναι και εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Θα το κάνουν οι Ερυθρόλευκοι; Θα τολμήσουν μια τέτοια «υπέρβαση»; Έχουν διάθεση να ανεβάσουν το μπάτζετ τους. Έχουν διάθεση να κάνουν 3-4 μεταγραφές που θα αλλάξουν την ποιότητα του ρόστερ τους. Η απάντηση όμως προφανώς θα προκύψει αργότερα.  Προς το παρόν: Ας κρατήσουμε το πρώτο σοβαρό δεδομένο αυτής της ιστορίας. Ότι ο Ρομπίνιο είναι ελεύθερος και αναζητεί την επόμενη ομάδα της καριέρας του.  Και ότι όπως συνυπογράφουν Ιταλοί και Βραζιλιάνοι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι «σοβαρό» για την περίπτωση του...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: