Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Βιεϊρίνια: «50-50 η παραμονή μου»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες παραμονής του στον ΠΑΟΚ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, ενώ επιθυμία του είναι να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στους αποκλεισμούς από ΑΕΚ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Aναλυτικότερα οι δηλώσεις του 25χρονου χαφ στην εφημερίδα "Εξέδρα":

Για τις πιθανότητες παραμονής του:
«Ίδιες με το να φύγω. Είναι 50-50».

Για την πιθανότητα να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα:
«Όταν ήρθα στην Ελλάδα, δεν ήξερα πολλά για τον ΠΑΟΚ. Με τον καιρό κατάλαβα πως από τη στιγμή που συνεργάστηκα με αυτή την ομάδα, δεν μπορώ να πάω αλλού. Δεν θα το έκανα ποτέ. Αν είναι να παίζω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα παίζω μόνο στον ΠΑΟΚ».

Για το ποιο πρωτάθλημα προτιμά:
«Στο ιταλικό, το ισπανικό ή το αγγλικό. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ειδικά το αγγλικό θεωρώ πως είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο όμως να παίξω εκεί. Δεν θα με πείραζε να παίξω στη Ρωσία, όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για αυτό. Πάντως, όλα όσα ακούγονται είναι μόνο φήμες που παράγουν τα MM Ε και αποσπούν την προσοχή των παικτών. Εγώ το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι συγκεντρωμένος».

Για το "ταμείο" της χρονιάς:
«Καταφέραμε να φτάσουμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και να κάνουμε μία καλή πορεία στο Europa League. Στην Ευρώπη πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά και, παρότι αγωνιστήκαμε με τόσες δυνατές ομάδες, τελικά αποδείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι παλέψαμε για όλους τους στόχους μας μέχρι το τέλος».

Για το αν επηρέασαν οι αλλαγές προπονητών:
«Με κάθε προπονητή τα πάντα είναι διαφορετικά. Είσαι υποχρεωμένος να υπακούς και να ακολουθείς ό,τι σου λέει. Μαθαίνεις καινούργια πράγματα, αποκτάς γνώσεις, όμως, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να αλλάζει ξαφνικά το πρόσωπο στον πάγκο. Τον Μπερέτα δεν τον ζήσαμε, οπότε δεν θέλω να εκφράσω άποψη. Με τον Δερμιτζάκη το ποδόσφαιρο ήταν επιθετικό και μου άρεσε. Τώρα με τον Χάβο βλέπουμε και αισθανόμαστε την αγάπη που έχει στον σύλλογο. Έχει να δώσει πολλά ακόμα».

Για το τι πείραξε περισσότερο ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή αυτός στο Κύπελλο από την ΑΕΚ:
«Εγώ είμαι πιο πολύ απογοητευμένος από τον αποκλεισμό με την ΑΕΚ. Ηταν και ο στόχος των παικτών και όλης της ομάδας να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Σίγουρα μας πείραξε πολύ και ο αποκλεισμός στη Ρωσία, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά. Ομως η μεγάλη πικρία για όλους ήταν με την ΑΕΚ».

Για το αν πιστεύει στην πρωτιά στα πλέι οφ:
«Ναι, πρέπει να πάμε από την αρχή πεπεισμένοι ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, όπως κάναμε και πέρυσι. Υπάρχει σίγουρα η διαφορά των τριών βαθμών με τον Παναθηναϊκό, όμως είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε τις δυνατότητες μας και δεν θα μας επηρεάσει τίποτα».

Για το πόσο επηρέασε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε φέτος αγώνες κεκλεισμένων των θυρών:
«Οι νίκες που έχουμε πάρει φέτος ανήκουν στον κόσμο. Είναι αδιανόητο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Το κλίμα είναι πολύ παράξενο. Προσωπικά κρίνω άδικες τις τιμωρίες της έδρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: