Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Άρης που «έσπασε» το κατεστημένο!

Iδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα αποτελεί η 19η Απριλίου για όλους τους φιλάθλους του Άρη και όχι τυχαία. Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1997 η ομάδα βόλεϊ των «κιτρίνων» κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1, «σπάζοντας» το κατεστημένο που ήθελε τον τίτλο να καταλήγει στην Αθήνα από την ίδρυση του αθλήματος το μακρινό 1968!
Ένας από τους πολλούς λόγους που οι φίλοι του Άρη φουσκώνουν από περηφάνια που υποστηρίζουν αυτόν τον ιστορικό σύλλογο είναι και η κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ το 1997. Το άθλημα της πετοσφαίρισης ελληνιστί ήταν ελάχιστα διαδεδομένο στην Ελλάδα στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στη χώρα και είναι χαρακτηριστικό πως για περίπου τριάντα χρόνια όλοι οι τίτλοι κατέληγαν στις ομάδες της πρωτεύουσας.
Η ανοδική πορεία του Άρη ξεκίνησε μέσα στη δεκαετία του ’90 και φυσικά κορυφώθηκε τη χρονιά της κατάκτησης του πανελλήνιου τίτλου, το 1997. Συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου, που αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο για τους «κίτρινους», ο Άρης υποδέχθηκε στην –τότε έδρα του- Μίκρα την Ορεστιάδα και χρειαζόταν τη νίκη για να στεφτεί πρωταθλητής.
Οι παίκτες του Κώστα Χαριτωνίδη, παίρνοντας συγκλονιστική βοήθεια από τους φιλάθλους τους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο περίπου τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, έφτασαν εύκολα στο 3-0 επί των «ακριτών» επικρατώντας με 15-8, 15-9 και 15-6 κι έτσι πανηγύρισαν έξαλλα το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Άρη, το οποίο ήταν παράλληλα το πρώτο που… ξέφευγε από την Αθήνα μετά από 29 ολόκληρα χρόνια που το άθλημα καθιερώθηκε στην Ελλάδα.
Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Κώστας Χαριτωνίδης, αρχηγός της ο Βαγγέλης Κουτσονίκας, τον οποίο συμπλήρωναν ιδανικά οι Σάκης Χατζηαντωνίου, Στέλιος Παπακοσμάς, Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Μητρούδης, Πλάμεν Κονσταντίνοφ, Λιούμπισα Γκάνεφ και Γιάννης Μέλκας. Ο Γκάνεφ ήταν μάλιστα αυτός που την σεζόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος αναδείχθηκε πρώτος σε πόντους, αλλά και άσους στο πρωτάθλημα.
• Την ίδια σεζόν οι «κίτρινοι» κατέκτησαν και το Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησαν με 3-0 του κυπελλούχου Ολυμπιακού σε αγώνα που διεξήχθη στο Βόλο.Πηγη Μetrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: